Suomen suurin matkablogiyhteisö

Millainen matkailija olen? 20 vaihtoehtoa ja 10 valintaa

 

1. Matkustan Spontaanisti vs. Suunnitelmallisesti

Matkustan enemmän suunnitelmallisesti, sillä matkani ovat budjetiltaan hyvin tiukkoja. Tästä syystä varaan matkan ja majoituksen yleensä hyvissä ajoin ja selvitän ennalta mm. kohteessa edullisimman keinon liikkua. Suunnittelen sen verran ennakkoon matkaa, että kerkiän nähdä/kokea kaiken haluamani, mutta en tee valmiita reittisuunnitelmia tai tiukkoja päiväkohtaisia aikatauluja. Joten olen sekä spontaani että suunnitelmallinen matkailija, mutta enemmän suunnitelmallinen mitä tulee matkan ennakkosuunnitteluun ja budjettiin.

 

2. Olen Omatoimimatkailija vs. Pakettimatkojen ystävä

Olen ehdottomasti enemmän omatoimimatkailija. Yleensä löydän myös edullisemmin matkat ja majoitukset varaamalle ne erikseen itse kuin ostamalla pakettimatkan. Olen ollut yhdellä pakettimatkalla elämäni aikana. Pakettimatkoista jää uupumaan seikkailuhenkisyys ja asioiden itsenäinen selvittäminen, jotka ovat osa matkailun viehätystä.

 

3. Matkalle lähden Yksin vs. Yhdessä

Olen matkustanut niin yksin kuin yhdessä poikaystävän ja kavereiden kanssa. Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa. Yksin matkustaessa ei tarvitse tehdä kompromisseja matkalla, tai jättää matkahaaveita toteuttamatta matkaseuran puutteen vuoksi. Yhdessä matkustaessa on taas ihanaa, kun pääsee jakamaan kokemuksen toisen kanssa, ja mahdollisesta eteen tulevasta ongelmasta on yhdessä helpompi selvitä. Jos vain matkaseuraa on tarjolla, niin mielummin matkustan yhdessä.

 

4. Pakkaan matkatavarat Rinkkaan vs. Matkalaukkuun

Koen helpoimpana tapana kuljettaa matkatavaroita vedettävässä matkalaukussa. Mukana matkoilla on kulkenut jo lähemmäs vuosikymmenen sama käsimatkatavarakokoinen lentolaukku. Omistan myös rinkan, jonka kanssa menisin esimerksi Lappiin retkeilemään, mutta muille matkoille mukaan lähtee ehdottomasti matkalaukku.

 

5. Olen Ylipakkaaja vs. Minimalisti

Olen matkustanut vain käsimatkatavaroilla kaikki tähänastiset matkani. Matkoille otan mukaan niin vähän tavaraa kuin mahdollista: hygieniatuotteet ovat matkakokoisia, vaatteet suunnittelen valmiiksi kohteen mukaan yms. Pyrin jättämään matkalaukkuun myös tyhjää tilaa mahdollisille tuliaisille, joten olen ehdottomasti minimalisti pakkaamisen suhteen.

 

6. Matkalle pukeudun Tyylikkäästi vs. Mukavasti 

Matkustaminen sujuu paljon mukavammin, kun päällä on joogahousut ja mukava huppari. Myös kohteessa tulee yleensä käveltyä todella paljon, joten hyvät lenkkarit ovat elintärkeät. Kohteesta ja aktiviteetista riippuen mukaan lähtee myös tarvittaessa edustuskelpoisempaa vaatetta, mutta kyllä mukavuus on matkalla ykkösprioriteetti pukeutumisen suhteen.

 

7. Matkustaessa Nukun vs. Työskentelen

Matkustaessa kuuntelen yleensä musiikkia tai luen, tai sitten olen vaan ja katselen ikkunasta ulos. Vaikka unen päästä en yleensä saa kiinni, niin matkustaessa keskiössä on enemmän rentoutuminen kuin työnteko, joten valintani menee nukkumisen puolelle.

 

8. Yövyn Hotellissa vs. Hostellissa

Etsin aina mahdollisimman edullista yösijaa, joka on kuitenkin siisti ja hyvällä sijainnilla. Jos matkustan yksin, niin menen ehdottomasti hostelliin. Otan mieluiten nukkumapaikan naisten salista, mikäli sellaisia on tarjolla.  Mikäli olen matkalla jonkun kanssa, niin majoitus tulee valittua riippuen matkaseurasta. Kaikki eivät innostu hostellin dormeista, joten silloin valinta on hotellihuone. Valintani on siis hostelli, joissa on yleensä myös rento ilmapiiri ja tapaa herkemmin uusia ihmisiä.

 

9. Syön Paikallista ruokaa vs. Etsin kansainvälisiä ketjuravintoloita

Pyrin jokaisella matkalla maistelemaan jotain uutta paikallista ruokaa, leivosta, juomaa tai muuta herkkua. Matkoilla on kuitenkin tullut vastaan tilanteita, joissa on tullut käveltyä kilometrejä ja tuntikausia etsien hyvää ruokapaikkaa, jota ei ole kuitenkaan tullut vastaan. Silloin on siis tullut nälkäkiukun partaalla sorruttua kansainvälisen pikaruokaravintolaketjujen tarjontaan. Pyrin kuitenkin välttämään tällaisia tilanteita matkoilla ja kiertämään kansainväliset ketjuravintolat kaukaa. Valintani on siis paikallinen ruoka.

 

10. Kohteessa kierrän Turistinähtävyydet vs. Paikallisten suosimat paikat

Tutustun ennen matkaa kohteeseen yleensä perinteisten matkaopaskirjojen tai verkosta löytyvän informaation kautta. Näiden pohjalta pakollisten nähtävien listalle päätyvät yleensä turistikohteet. Haluaisin myös joskus kokea eri paikkoja kuin paikallinen, mutta tämä ei ole niin helppoa, jos ei ennalta tunne ketään kohteesta. En kuitenkaan pahemmin innostu museoista, joita yleensä jokaisessa matkaoppaassa hehkutetaan. Joten enemmän tulee luontaisesti kierrettyä tunnetuimpia nähtävyyksiä, jotka luokitellaan turistikohteiksi.

 

Mitkä ovat sinun valintasi?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply