Travel Yleinen

Krakow pt.2

30/08/2019

Grodzka street

Palataan taas hetkeksi Krakovan tunnelmiin. Kaupunkia piiskasi rankkasateet useana päivänä putkeen, joskaan se ei latistanut meidän tunnelmaamme. Vettä tuli niin paljon, että jotkin paikat tulvivat ja saimme yleiset varoitus tekstarit puhelimiin, joissa kiellettiin tietyillä alueilla liikkumista.

Meillä oli kuitenkin ohjelmassa seuraavaksi tatuoinnin otto ja suuntasimme hieman vanhan kaupungin ulkopuolelle. Kävelimme hotellilta studiolle n. 20 minuuttia ja matka oli kaunis, kannattaa ehdottomasti tutustua Krakovassa myös vanhan kaupungin ulkopuolella sijaitseviin alueisiin.

 

/ Let’s go back to Krakow for a moment again. The city had pouring rain for several days, though we didn’t let it dampen our mood. There was so much water that some places flooded and we received general warning text messages on our phones that banned certain areas.

However, we had a tattoo appointment next on our schedule and so we went a little outside from the old town. We walked from the hotel to the studio for about 20 minutes and the trip was beautiful, it is definitely worth exploring areas outside Krakow’s Old Town as well.

Veiksel river that goes through the city was flooded.

We walked across this beautiful bridge on our way to the tattooshop.

 

Nie Po Drodze Tattoo

Yksi reissun kohokohdista tosiaan oli tatuoinnin ottaminen. Ikuisuusprojektinani on ollut vasemman käden täyttäminen ja mieleen juolahti, että miksi ei jatkaa sitä juuri Krakovassa. Ennen matkaa selasin ahkerasti Krakovan tatuointi studioiden tarjontaa, kunnes löysin Nie Po Drodze Tattoo studion. Tykkäsin heidän tyylistään ja laitoin heille Instagramissa viestiä muutamaa viikkoa ennen matkaamme.

He vastasivat nopeasti pian aika olikin jo varattu. Muunsimme hieman alkuperäistä ideaani ja he ehdottivat erilaisia juttuja, miten tatuoinnista tulisi entistä upeampi ja palvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Studiolla minut otti vastaan maailman kivoin ja herttaisin @kabitattoo ja hän teki olon todella tervetulleeksi! Hän oli todella ammattimainen ja kuunteli tarkkaan toiveitani, hänelle oli selkeästi erittäin tärkeää, että tatuoinnista tulee täydellinen minulle.

Tykkäsin hänen tyylistään aivan valtavasti ja en voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Hänen seurassaan oli todella helppo olla ja aion ehdottomasti mennä hänelle tatuoitavaksi uudelleen. Suosittelen kaikkia, jotka miettivät Krakovassa tatuoinnin hankintaa, menevän tänne! Minä olin tatuointiini ja kokonaisuuteen niin tyytyväinen, että matkustan mielelläni sinne uudelleen kuvan perässä toisesta maasta asti.

 

/ So one of the highlights of my trip was actually getting a tattoo in Krakow. My forever project has been filling in my left sleeve and it occurred to me why not continue it in Krakow. Before the trip, I was browsing through a lot of tattoo studios until I found the Nie Po Drodze Tattoo studio. I liked their style a lot and I wrote them on Instagram a few weeks before our trip.

They responded really quickly and soon after that I had a tattoo appointment booked. We slightly modified my original idea and they suggested different things to make the tattoo look more beautiful and over all the service was super friendly.

At the studio, I was greeted by the world’s most charming @kabitattoo and she really made us feel so warmly welcome! She was very professional and listened carefully to my wishes, it was clearly very important to her that the tattoo would be perfect.

I really liked her artistic style and I couldn’t be more pleased with the end result. It was so calm and easy to get tattooed by her and I will definitely go get tattoo’s from her again in the future. I’d recommend anyone thinking of getting a tattoo in Krakow to come to this studio. I was so happy with my tattoo and overall experience that I think its worth to travel there from another country again.

My beautiful new lupin.

 

So happy with it.

 

Krakow’s nightlife

Jazz Club u Muniaka

Krakovassa oli mielestäni erittäin hyvä tarjonta jazz klubeja. Live musiikissa on aina jotain spesiaalia, mutta erityisesti jazzissa on jotain mielenkiintoista, mikä toimii maagisesti livenä. Hämärät, historialliset kellarit joihin klubit olit rakennettu, luovat täydellisen miljöön illan viettoon. Kaikki klubit joissa kävimme, soittivat ns. helppoa jazzia eli sinne kannattaa mennä vaikka ei kyseistä musiikkia muuten kuuntelisikaan.

Kannattaa erityisesti tsekata:

/ I think there was a very good supply of jazz clubs in Krakow. There is always something special about live music, but there is something magical about jazz music live. The twilight, historic cellars where they had built the clubs create the perfect milieu for an evening out. All the clubs we went to, played so-called ”easy jazz”, so go there and experience it even if you wouldn’t listen to that music otherwise.

It is especially worth checking out:

Jazz Club u Muniaka

Tämä paikka on auki joka päivä 19-02 ja sijaitsee aivan vanhan kaupungin keskustassa. Erittäin viihtyisä ja rento klubi, jossa drinkit olivat hyviä.

This place is open daily 19-02 and is located right in the center of the old town. Very cozy and relaxed club with good drinks.

Chicago Jazz Live Music

Tunnelmallinen, mutta rento paikka joka on auki kaikkina muina päivinä, paitsi ma-ti. Viikonloppuisin auki jopa 3 asti aamulla. Sijaitsee myös vanhassa kaupungissa.

An atmospheric yet relaxed place that is open every other day except Mon-Tue. Weekends open up to 3 in the morning. Also located in the old town.

Harris Piano Jazz Bar

Tämä klubi aukeaa jo klo 12.00-13.00 aamupäivällä ja on auki nettisivujen mukaan auki aina viimeiseen asiakkaaseen asti. He soittavat Jazzin lisäksi myös hiphopia, soulia ja funkkia. Tämä oli oma suosikkini ja suloinen omistaja pariskunta piti asiakkaistaan hyvää huolta koko illan ajan. Sijaitsee vanhan kaupungin keskustassa.

This club opens from 12:00 to 13:00 in the morning and is open until the last customer according to the website. They play not only Jazz, but also hip-hop, soul and funk. This was my favorite place and the lovely owner couple took good care of their clients throughout the evening. Located in the old downtown. 
xo Milla

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.