Travel Yleinen

Ihana Krakova / Wonderful Krakow

18/08/2019

Krakow welcomed us with a poetic rain.

Toukokuussa minä ja ystäväni olimme tyttöjen viikonloppureissulla Puolan Krakovassa. Se oli kummankin ensimmäinen kerta kyseisessä kohteessa ja en oikein itseasiassa tiennyt, mitä Puolalta odottaa. Halusimme kummatkin matkustaa jonnekin, joka olisi kohtuullisen lähellä ja jossa olisi edullinen hintataso. Pääajatuksena oli hyvä ruoka, nähtävyydet ja shoppailu ja on myönnettävä, että Krakova yllätti minut täysin ja haluan ehdottomasti mennä sinne vielä uudestaan.

Lensimme Arlandasta Krakovan lentokentälle 1h 50min ja lentokentältä pääsi helposti junayhteydellä keskustaan alle puolessa tunnissa. Junalipun sai ostettua junasta (tai ulkona olevista automaateista) ja se maksoi muistaakseni noin 4 euroa per henkilö.

In english:

In may, me and my friend were on a girls weekend trip in Krakow, Poland. It was the first time there for the both of us and I didn’t really know what to expect from Poland. We both wanted to travel somewhere, that would be fairly close and would have a inexpensive price level. Our main goal was to eat good food, do some sightseeing and shop and I have to admit, that Krakow surprised me completely and I definitely want to travel there again.

We flew from Arlanda airport to Krakow in about 1h 50minutes and from the airport you could easily catch a local train to downtown in less than 30minutes. You can get train tickets from the ticket machine just outside where the train leaves, or from the train staff inside the train. Tickets cost around 4 euros per person.

Balthazar Design Hotel

Me varasimme huoneen kaupungin vanhan alueen puolelta Balthazar Design Hotellista. Sijainti oli aivan loistava ja minulla ei ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa tästä hotellista. Torstaista sunnuntaihin kahden hengen huoneen sai noin 450 eurolla ja se oli ehdottomasti sen arvoinen, sillä kuten sanoin, sijainti oli aivan täydellinen. Niinkuin itse hotellikin. Heti hotellille saavuttuamme meidät otettiin todella ystävällisesti vastaan ja on sanottava, että tämä oli ehdottomasti yksi parhaista hotellikokemuksistani.

In english:

We booked a room from Balthazar Design Hotel, which is located in the historical central district of Krakow. Location was superb and I honestly don’t have anything else than positive to say about this hotel. From Thursday to Sunday, we got a room for around 450 euros and it was definitely worth every penny, for like I said, the location was absolutely perfect. Like was the hotel itself. As soon as we arrived at the hotel, we were greeted so warmly and I have to say that this has to be one of the best hotel experiences I have ever had.

We were surprised with a wonderful welcoming drink by the hotelstaff. It was so delicious I had to ask how it was made. (Cherryliqueur, rum, cointreu and orange.)

Room was really spacious and beautifully decorated.

Bathrooms were beautiful as well.

Can you tell from my face how pleased I am about the room? 😀

Joka ilta huoneeseemme oli tuotu yömyssyt ja herkut, sekä iltasatu. Kyllä, luit oikein 😀 Tämä hurmaava yksityiskohta kertoi mielenkiintoisesti Krakovan historista. Hotelli sijaitsee aivan Wawelin linnan kupeessa ja tarinan mukaan siellä asuu lohikäärme. Iltasatu kertoikin tarinan lohikäärmeen ja linnan legendasta ja meille muodostuikin tästä sadun lukemisesta ja yömyssyjen hörppimisestä miellyttävä, illat päättävä tapa.

In english:

Every night the staff had brought us nightcaps and goodies as well as a bedtime story. Yes, you read it right 😀 This absolutely charming detail told interestingly about Krakow’s history. Hotel is situated right by the Wawel Castle and the story tells, that there lived a real dragon. Bedtime story told us the legend behind the dragon and the castle and this formed to be a really cozy habit for us to end our evenings by sipping our nightcaps and reading the story.

Even the elevator was painted elegantly, had to snap a quickshot while we were on our way to dinner.

Minulla jäi tästä hotellista niin hyvät fiilikset, että aion ehdottomasti yöpyä tuolla tulevaisuudessakin, kun Krakovaan suunta on seuraavan kerran. Jos kohteenasi on Krakova, älä edes harkitse muita hotelleita! Takaan, että Balthazarissa kokemuksesi on ainutlaatuinen. 🙂 Henkilökunta ja heidän osaamisensa on ensiluokkaista, mutta samaan aikaan äärettömän välitöntä ja ystävällistä. En oikeasti voi tarpeeksi kehua tätä hotellia, menkää sinne ja kokekaa!

In english:

I had such a good time staying at this hotel, that I will definitely stay there the next time I travel to Krakow. If you are planning to go there, don’t even consider other hotels! I guarantee that your experience at Balthazar is going to be absolutely unique. 🙂 The staff and their professionalism is topnotch, but at the same time they are so warm and welcoming. I can’t honestly praise this hotel enough, go there and enjoy the experience!

Melankolisen kaunis renesanssikaupunki

Jos tykkäät historiasta ja vanhasta arkitektuurista, tämä on kaupunki juuri sinulle. Olin hämmästynyt siitä kuinka paljon alkuperäistä vanhaa on jäljellä ja historian havinan pystyi todellakin aistimaan. Silmät kannattaa pitää auki, sillä joka puolella on upeita yksityiskohtia ja mielestäni meille sattunut harmaa, sateinen ilma vain korosti kaupungin kauneutta. Minä, joka olen tällainen melankolian fiilistelijä, oli aivan innoissaan, sillä kuvattavaa olisi riittänyt loputtomiin.

Krakova oli (ja on edelleen) yksi tärkeimmistä kulttuurin ja taiteen keskittymistä ja sen pitkä historia juontaa aina erityisesti renesanssin aikakaudelle 1500-luvulle. Italiassa alkanut renesanssi vaikutti paljon myös Puolassa, sillä useat Italialaiset artistit muuttivat aikoinaan Puolaan ja toivat taiteen mukanaan. Tämä tarkoittaa sitä, että rakennukset ovat koristeellisia ja sieltä löytyy mm. taidetta legendaariselta Leonardo Da Vinciltä.

Tiesitkö muuten, että Puolan prinsessa Katariina Jagellonica oli Turun Linnan herttuatar ja Juhana III:n vaimo? Hän myös toi paljon renesanssi vaikutteita Suomeen muuttaessaan ja hän oli erittäin pidetty aikanaan Turun linnassa. 

Melancholically beautiful renaissance city

If you like history and old architecture, you are going to love Krakow. I was amazed how much original and old buildings are still remained and you could really sense the history. Keep your eyes open, since there is beautiful details everywhere and in my opinion the grey, rainy weather only emphasized the city’s beauty. Person like me, who is known of their love to melancholia, was completely thrilled, since you could have shoot endlessly amazing pictures there.

Krakow was (and is) one of the most important culture and art concentrations and it’s long history runs back to the renaissance period on the 1500th century. Renaissance, that started in Italy has impacted a lot in Poland as well, since many Italian artists moved to Poland and brought the art and influence with them. This means that a lot of the buildings are really decorative and you can find great art pieces from the legend itself, Leonardo Da Vinci.

Did you know, that polish princess Catherine Jagiellon used to be the duchess of Turku castle in Finland and the wife of Juhana third? She also brought a lot of renaissance influence to Finland and she was well liked among the Finnish people. 

I recommend to take a walk in the beautiful Jewish district.

Krakow’s historical St. Mary’s Basilica church from the year 1347.

Kulttuuria, kävelyä ja hyvää ruokaa

Kuten yleensäkin kaupunkikohteissa, kannattaa aikaa varata kävelemiseen ja kaupungin tutkimiseen. Pelkästään hotellimme kulmilla oli useita museoita ja kirkkoja, joihin pääsi ilmaiseksi vierailemaan. Suosittelen erityisesti käymään Wawelin linnassa, tämä oli itselleni ainakin yksi matkamme ehdottomia kohokohtia. Siellä, kannattaa ainakin vierailla Dragon’s Denissä. Pienet, keskiaikaiset spiraaliportaat vievät sinut kymmeniä metrejä maan alle lohikäärmeen luolaan. Ehkä näät siellä tämän kuuluisan lohikäärmeenkin? 🙂 Paikka ei sovi ahtaanpaikankammoisille!

Kirjoitan myöhemmin erillisessä postauksessa lisää Krakovan loistavista ravintoloista ja yöelämästä. Erityisesti Jazz-klubien tarjonta oli hyvä ja me kävimmekin parina iltana kuuntelemassa livemusiikkia erilaisilla klubeilla. Ravintoloiden tarjonta oli myös mainio ja useat hyvät illalliset tulikin nautiskeltua. Ainiin, myös tatuointi tuli tältä reissulta mukaan ja voisinkin esitellä tämän kyseisen studion ja älyttömän taitavan artistin seuraavassa postauksessa.

Culture, walking and good food

Like usually when traveling in cities, it’s good to spare a proper time to just walk around and explore. Just by our hotel there were several museums and churches, which you could attend for free. I would like to especially recommend to pay a visit at the Wawel castle, since this for me was one of the highlights of our trip. There, you should definitely check the Dragon’s Den. You walk down under ground these tight, medieval spiral stairs until you are tens of meters under the ground in a den.. Maybe you will see the dragon also? 🙂

I will write a separate blogpost about Krakow’s great restaurants and nightlife. Especially the selection of jazz clubs was good and we were out on few different occasions to listen livemusic in different clubs. Oh, I also took a tattoo while we were there and maybe I could introduce this awesome tattoostudio and the insanely talented artist on the next post.

Krakow’s old town is surrounded by gorgeous park and it is surely worth for to have a walk in also.

Ready for a night out in jazzclubs 🙂

Loppusanoiksi haluan vain sanoa, että Krakova on ihan huikea paikka ja sinne kannattaa ehdottomasti mennä. Kaupunki on todella kaunis ja siellä riittää tekemistä useaksi päiväksi. Minä aion ehdottomasti mennä sinne vielä uudestaan ja uudestaan. 🙂

// At the end I just want to add, that Krakow is an amazing place and you should definitely go there. The city is absolutely gorgeous and there is plenty to do and see for several days. I am going to travel there undeniably again and again. 🙂

xoxo, Milla

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.