Travel Yleinen

Matka alkakoon

17/07/2019

Hei!

Matka on nyt alkanut ja kirjoitan tätä postausta parhaillaan Sveitsistä, tarkemmin sanottuna Wengenistä. Tämä ihastuttava, 1300 asukkaan pieni alppikylä on matkamme ensimmäinen etappi ja täytyy sanoa, että se on vienyt meiltä kummaltakin sydämet heti mennessään! Lensimme SAS:in suoralla aamulennolla Arlandasta Zürichiin ja lentoaika oli vajaat 2,5h.

Zürichin lentokenttä oli suuri, mutta selkeä ja junayhteyden löytäminen kävi vaivatta ja nopeasti. Hyppäsimme junaan, joka vei meidät Berniin ja sieltä vaihdoimme sitten toiseen junaan, jolla matkustimme Interlakeen. Tämä osuus matkasta oli aivan häkellyttävän kaunis ja oli todellinen kokemus jo itsessään. Sveitsin hintataso on toki korkea ja reilun 70euron (per henkilö) junalipulle sai kyllä vastinetta.

Viimeinen junan vaihdos tapahtui Interlakessa, jossa loppuosuus matkasta taittui pienellä vuoristojunalla (?), joka puksutteli vuoristojen välissä samaan tyyliin kuin huvipuiston vuoristoradat. Tiedätte varmaan sen kolisevan äänen, jota tarkoitan? 😀 Kyseessä ei siis ollut tavallinen juna, vaan juuri tähän tarkoitukseen rakennettu. Nousu on niin jyrkkä, että turvallisuus syistä tavalliset kiskot eivät toimisi. Meidän vieressä istui maailman herttaisin vanha pari, joka popsi evässämpylöitään ja hymyili meille.

Ihmiset ovat olleet kaikkialla aivan käsittämättömän ystävällisiä ja kaikkialla on puhdasta ja siistiä. Ensi kosketus Sveitsiin on siis ollut kaikinpuolin positiivinen ja odotan innolla, mitä muuta ehdimme kokemaan ja näkemään. 🙂

Milla

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.