Suomen suurin matkablogiyhteisö
smoothieita hotellin aamiaisbuffetissa

Rovaniemen paras aamupala? 2x staycation Rollossa

Suunnitteletko reissua Rovaniemelle, ja etsit sopivaa aamupalapaikkaa tai hotellia lomallesi? Näiden kolmen kuukauden aikana on tullut pari kertaa yövyttyä hotellissa, ja koska molemmat vaihtoehdot on hyväksi todettu, niin ajattelin jakaa vinkit myös täällä. Arctic Light -hotellissa vietin ihan ensimmäisen yön Rovaniemellä ennen kuin sain haettua kämpän avaimen, ja itse asiassa käytiin siellä ihan vaan aamupalalla myös serkkuni ollessa kyläilemässä. Tänä viikonloppuna puolestaan vietettiin opiskelukavereiden kanssa staycation-lomaa Ounasvaaralla, Lapland Hotels Sky Ounasvaarassa. Molemmat aamupalat ovat ehdottomasti sellaisia, joissa voisi muutenkin käydä brunssilla. Siispä tässä muutamat puhelinräpsyt molemmista kohteista.

Aamupalat

smoothie shotteja hotellin aamupalapöydässä

Arctic Light -hotellin aamupalan on suunnitellut Sara La Fountain. Perus leipien, leivänpäällysten ja jugurttien lisäksi tarjolla on muun muassa paljon erilaisia smoothieita, chia-vanukasta, pienenpieniä raakakakkuja, minipannareita ja alkoholitonta skumppaa. Lämpimistä oma lemppari on sienet. Jugurtin tai puuron päälle saa marjojen ja granolan lisäksi esimerkiksi kuusenkerkkäjauhetta.

lumiset puut ravintolan ikkunassa ja aamiaisbuffet

Sky Ounasvaaran aamupalasta saa nauttia upeissa maisemissa. Smoothieissa on vähemmän valinnanvaraa, mutta omeletteja tehdään tilauksesta vapaavalintaisilla täytteillä. Samat kuusenkerkkäjauheet löytyivät täältäkin ja erilaisia jugurtin tai puuron päällisiä oli muutenkin runsaasti. Jälkkäreiden joukossa oli täytekakkua, minikorvapuusteja ja -kampanisuja, sekä tietysti juustoja ja hedelmiä, joita oli myös Arctic Lightissa.

Maisemien puolesta Sky Ounasvaara vie voiton, mutta lämpimissä vaihtoehdoissa tykkään Arctic Lightin runsaammasta kasvisvalikoimasta. Samoin laaja smoothie-valikoima on omaan mieleen, mutta Sky Ounasvaarassa tykkäsin erityisesti omeleteista ja siitä, että kahvit tarjoillaan pöytiin.

Hotellit

hotellihuoneen kylpyhuoneessa jääkarhuseinä

Arctic Light Hotel on viihtyisä boutique-hotelli ihan Rovaniemen keskustassa. Tänne kannattaa tulla, jos haluaa viettää staycationin tai lomansa kaupungin ytimessä ravintoloiden ja kauppojen läheisyydessä. Kylppärissä komeili jääkarhu, joka kuulemma löytyy useimmista hotellin huoneista. Jääkarhu nyt ei varsinaisesti ole mikään Lapin tunnuseläin, mutta nettisivujen mukaan se on arktisen alueen symboli ja viittaa WWF-yhteistyöhön.

saunasta avautuu näkymä hotellihuoneeseen ja metsämaisemaan

Sky Ounasvaara kuuluu Lapland Hotels -ketjuun. Tänne kannattaa suunnata, jos haluaa staycationilta tai Rovaniemen lomalta ennemmin ulkoilua ja kauniita maisemia. Ounasvaaran luontoreiteille pääsee ihan vierestä ja hotellissa on myös kattoterassi revontulien bongailua varten. Meillä oli saunallinen huone ja hyvät näkymät Ounasvaaran metikköön.

Jos siis mietit majoitusta seuraavalle Rovaniemen reissulle, niin voin suositella näitä kumpaakin. Valinta kannattaa tosiaan tehdä sen pohjalta, haluaako olla lähempänä keskustaa vai luontopolkuja.

Onko jompikumpi näistä sulle jo tuttu?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 14.11.2021 at 21:06

  Ei ole kumpikaan tuttuja. Itse asiassa en ole tainnut koskaan yöpyä Rovaniemellä. Joulukuussa kun tulee taas lähdettyä pohjoiseen, niin voisin varata jomman kumman hotelleista, vaikka Rovaniemellä ei taaskaan pidemmälti tule vietettyä aikaa.

  • Reply miffas 15.11.2021 at 10:19

   Rovaniemi taitaa kyllä olla monille se läpikulkupaikka matkalla pohjosempaan, mutta jos vaan reissulla on aikaa, niin kannattaa viettää hetki täälläkin. Nää on kyllä molemmat hyviä hotellivaihtoehtoja pikaisellekin Rollo-visiitille 🙂

 • Reply EVELIINA / REISSUKUUME 14.11.2021 at 23:11

  Näistä kumpikaan ei oikeastaan ole tuttu. Tai no, Arctic Light -hotellissa tuli alkuvuodesta pyörähdettyä, mutta se oli vain nopea respakäynti 😀 Toi aamupala näyttää kyllä super herkulliselta!

  • Reply miffas 15.11.2021 at 10:25

   Joo. ehkä respapyrähdystä ei varsinaisesti lasketa, mutta ainakin hotellin sijainti on siis tuttu 😀 Mutta kannattaa seuraavalla reissulla mennä aamiaisbuffaan asti 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 15.11.2021 at 09:58

  Kesällä arvoimme yöjunalla tultuamme aamiaispaikkaa, mutta päädyimme sitten tuon Arctic Lightin sijaan sitä vastapäätä sijaitsevan Hostel Cafe Koti -nimisen paikan ”maanläheisempään” (ja puolta halvempaan) vaihtoehtoon, kun halusimme jättää päivään ”varaa” myös lounaalle. Tuolla Arctic Lightissa olisi kuitenkin ”kannattanut” syödä sekä aamiainen että ”lounas” tuohon hintaan 🙂 Mutta kieltämättä, upea kattaus ja kaikkea tarjolla, eli jos jonkinlaiseen juhlaan on aihetta, niin ehdottomasti Arctic Light!

  • Reply miffas 15.11.2021 at 10:24

   Koti on ihana, ehdottomasti omia lemppareita! Siellä on todellakin ihan loistava hinta-laatu-suhde ja yleensä vien kaikki Rolloon tulevat kaverit sinne aamupalalle. Sit taas Arctic Light juurikin juhlavammilla kerroilla, viimeksi serkun valmistujaisbrunssilla 🙂

 • Reply Sandra / The Present is Perfect 18.11.2021 at 13:57

  Kumpikaan ei ole vielä tuttu, mutta Arctic Light -hotellia harkitsin Rovaniemen reissullani. Ehkäpä pitää hemmotella itseään sillä seuraavalla visiitillä. 🙂

  • Reply miffas 18.1.2022 at 18:16

   Hienosti näin 2kk myöhemmin täällä vastailemassa, blogi jäi vähän jalkoihin kun ranne murtui 😀 Mutta ehdottomasti suosittelen pientä hemmottelua seuraavalle reissulle!

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 20.11.2021 at 10:49

  Arctic Light Hotelissa olen yöpynyt ja hauskaa, että kirjoitettiin näistä ihan samaan aikaan 😁 Hotelli on oikein hyvä ja aamiainen erinomainen. Noista Ounasvaaran hotellin munakkaista olen kateellinen – Suomessa ei oikein missään saa oman maun mukaan paistettuja munakkaita, vaikka maailmalla ovat ihan yleinen ilmiö. Suomessa tarjoillaan vain munakokkelia, joka usein on vielä jauheesta tehty.

  • Reply miffas 18.1.2022 at 18:18

   Tosiaan täällä vähän vastailut jäivät kun ranne pääsi murtumaan, mutta siis kiitos kommentista ja toi on kyllä totta, että munakkaita on tullut vastaan lähinnä ulkomailla! Tosin marraskuun Sky-visiitillä munakaspiste ei ollut käytössä, oli tainnut juuri sillon tulla taas tarkempia k-rajoituksia 🙁 Täytetty omeletti vie kyllä täysin voiton kokkelista 🙂

 • Reply Suvi / Suvin matkassa 21.11.2021 at 07:20

  Ei ole kumpikaan mulle tuttu, mutta näyttävät just sellaisilta hotelleilta joissa mielelläni yöpyisin. Etenkin jos aamiaiset noin hyvät, ne kun kruunaavat aina koko yöpymisen (jos hyviä)!

  • Reply miffas 18.1.2022 at 18:20

   Täällä ”vähän” myöhässä vastailut, kun ranne tuossa marraskuussa murtui ja koko blogi jäi ihan jalkoihin, mutta ehdottomasti voin näitä kyllä suositella – aamupala on todellakin valtava osa hotellikokemusta.

  Leave a Reply