Varsova

Varsovan monet kasvot

torstai, 3 marraskuun, 2022

Kaiken kaikkiaan Varsova on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, kaikin tavoin. Kaupungin infrastruktuuri vaikutti aluksi hämmentävältä, kun todella vanhojen rakennusten ympärillä nousi valtavia lasipalatseja ja pilvenpiirtäjiä. Osa museoista oli jäänyt vähän edelliselle vuosituhannelle, englantia ei juuri puhuttu missään – etenkään juna-asemalla, jossa yritin selvittää junamme lähtölaituria: ”English?”-kysymykseeni sain vastaukseksi vain ”No” enkä esimerkiksi ohjausta luukulle, jossa englantia olisi puhuttu. Toisaalta myös hinnat olivat huokeat, sillä vaikka vierailimme myös trendikkäässä Fabryka Norblinassa ja lounastimme siellä, maksoimme sekä ruoasta että kulttuurielämyksistä pikkurahan.

 

Varsova on myös monipuolinen ja tarjoaa paljon nähtävää, jos osaa etsiä: satuimme paikalle juuri kun Multimedialny Park Fontannassa esitettiin kauden viimeinen vettä, valoa ja ääntä yhdistelevä suihkulähdeshow ja tosiaan Art Box Experience ei jättänyt kylmäksi ketään.

Varsovassa kokkailimme pääosin asunnossamme, mutta kahden pastapäivän jälkeen keho janosi jotakin tuoretta, joten Fabryka Norblinassa nappasimme ihanan poke bowlin, josta lapsikin napsi innoissaan lohta, avokadoa ja riisiä. Lisäksi ennen junamatkaa seuraavaan paikkaan istahdimme hauskaan retrokahvilaan Kicia Kociaan, jossa pääsin maistelemaan paikallista olutta. Itse asiassa paikassa on ”alkoholikirjasto” ja sitä kutsutaan kirjastoksi syystä: baarissa on valtava valikoima sekä puolalaisten panimoiden että itäisten ja eteläisten naapurimaiden oluita. Harmikseni en muistanut kysyä, mistä minun valitsemani tumma olut tuli, mutta ihana suklaista ja täyteläistä se ainakin oli! Testasimme myös paikan kakkuja, jotka olivat suussa sulavia.

Seuraavaksi hyppäsimme yöjunaan, joka vei meidät kohti seuraavaa seikkailupäivää. Alkaa peellä, loppuu aalla, mutta ei oo Pohjanmaa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin torstai, 3 marraskuun, 2022 at 09:52

    Oho, hieman yllättävää, että englantia puhuttiin niinkin huonosti, maailmalla kohtaamani puolalaiset kun yleensä puhuvat varsin hyvää englantia. Tuo on varmasti totta, että hintataso on huokea, kuten ylipäätään koko itäisimmässä Euroopassa, mikä on matkailijalle erittäin miellyttävää.

    • Reply mielellani maanantai, 14 marraskuun, 2022 at 12:01

      Tällä reissulla olen saanut yllättyä monesti englannin kielen tasosta – sekä hyvässä että pahassa 😀

    Leave a Reply