Riika

Riika: Mitä tänään syötäisiin?

tiistai, 18 lokakuun, 2022

Vietimme kaksi yötä ja kolme päivää Riikassa hotellissa, joten söimme suurimman osan päivän aterioista ulkona. Ravintoloita oli keskustassa vähän joka kulmassa, mutta käytin TripAdvisoria ja Spotted by Locals -sivustoa löytääkseni meille sopivimmat. Ensimmäisenä päivänä yritimme Stargorod-ravintolaan, mutta se oli tosiaan (maanantaisin) suljettu. Pääsimme kuitenkin testaamaan tätä oluen ja lihan rakastajille suunnattua paikkaa reissun viimeisenä päivänä. Odotin kovasti liha-annosta, mutta koska kaikki liha-annokset tuntuivat olevan valtavan kokoisia, päädyimme lapsen kanssa jakamaan merenelävistä koostuvan aterian. Otin myös paikallista olutta, joka olikin hyvää. Myös henkilökunta oli mukavaa: nuoret miehet puhuivat hyvää englantia ja 6-vuotias otettiin ihanasti huomioon esimerkiksi väritystehtävien, ilmapallojen ja alkupalan muodossa. Ruoka oli tällä kertaa ehkä ennemmin huti kuin hitti, mutta jos vielä palaamme Riikaan, kokeilen ehdottomasti liha-annosta!

 

 

Spotted by Localsilta bongasin myös Bufete Gaujan, jossa kävimme lounaalla. Rennon meiningin ja kivan sisustuksen lisäksi Gaujasta sai herkullista ruokaa – itse asiassa onnistuimme nappaamaan päivän viimeisen annoksen lohikeittoa. Hinta oli muutaman euron. Vietimme Gaujassa hyvän tovin, sillä pelailimme myös shakkia ja dominoa, jotka löytyivät ravintolan lautapelivalikoimasta. Moni oli ravintolassa lounaalla tai etätöissä, sillä keittolautasten edessä ihmisillä oli usein läppärit eikä kiire minnekään.

 

 

 

Jälkkäriä etsimme monestakin paikkaa, mutta suosikkimme löysimme Muffins and more -perheleipomosta, jonka uunituoreet muffinssit todella sulivat suussa! Söimme ensin paikan päällä yhdet suklaiset herkut ja ostimme vielä yhden iltapalaksi. Nämäkin olivat (Suomen hintoihin nähden) puoli-ilmaisia, ja todella herkullisia!

 

Puistojen lisäksi Riikasta löytyy kyllä kivoja ja huokeita ravintoloita. Ehkä, jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme voineet tutkia seudun kivoja kahviloita ja runsasta ravintolatarjontaa enemmänkin, mutta nyt pitäydyimme suositusten lomassa (paitsi ensimmäisenä päivänä, kun menimme vain johonkin pizzeriaan ja myöhemmin eksyimme vanhaan kaupunkiin ja nappasimme suklaakakut vain jostakin kahvilasta).

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin tiistai, 18 lokakuun, 2022 at 10:28

  Hyvältä kuulostaa Riikan ravintolatarjonta. Aika harvoin tulee ravintolassa pitsaa itselläni syötyä, mutta varsin maukkaan näköinen pitsa kuvassa. Ja varsin kivalta (ja maukkaalta) paikalta tuo stargorod vaikuttaa,

  • Reply mielellani keskiviikko, 26 lokakuun, 2022 at 15:21

   Riikassa on kyllä ravintoloita joka kulmassa – valitsee vain mieleisensä!

 • Reply Make perjantai, 21 lokakuun, 2022 at 14:46

  Riika on kaunis kaupunki, pitääkin kokeilla noita tripadvisorin mestoja ensi kerralla kun käydään lasten kanssa reissussa. Stargorod sopii ilmeisesti hyvin pihvi intoilijalle joten se on ainakin pakko käydä tsekkaamassa.

  • Reply mielellani keskiviikko, 26 lokakuun, 2022 at 15:22

   Hyödynnän tosi usein TripAdvisoria, mutta isoissa kaupungeissa tuo Spotted by locals on osoittautunut tosi näppäräksi!

  Leave a Reply