Suomen suurin matkablogiyhteisö
Tallinna

Proto ja Noblessner

tiistai, 4 lokakuun, 2022

Koska reissaan kaksi kuukautta yhdessä 6-vuotiaan lapseni kanssa, on tärkeää, että reissussa tehdään (myös) lasta kiinnostavia asioita. Tallinnan matkalla siis useat leikkipuistot ovat tulleet tutuksi, mutta aikuisen iloksi kaupungista löytyy myös useita sekä pientä että vähän isompaakin matkaseuraa kiinnostavia elämyksiä. Kävimme yhdessä esimerkiksi kylpylässä, Kadriorgissa ja ihan vain kävelyllä eri alueilla.

 

Itselleni uusi alueavaltaus oli Noblessnerin satama-alue, joka rakentuu kovaa vauhtia seuraavaksi hipsterikeskukseksi Telliskiven rinnalle (ja näin ollen esimerkiksi ravintoloiden hintataso Noblessnerissä on korkeampi kuin muualla). Kovasti kehuja ovat saaneet esimerkiksi Bistro Lore ja fine dining -ravintola 180°. Lisäksi (tumman) oluen ystävänä minua ilahduttaa niin ikään Noblessnerissa toimiva Põhjalan olutpanimo.

Emme kuitenkaan tutustuneet näihin paikallisiin toimijoihin sen enempää, sillä lyhyen katselmuskierroksen jälkeen suuntasimme Keksintötehdas Protoon, joka jäikin lapsen mieleen yhtenä Tallinnan suosikkipaikoista! Ja toden totta, sitä se oli myös näin aikuisen silmin. Proto on vanhaan sukellusvenetehtaan valimoon rakennettu steampunk-henkinen tehdas, joka tarjoaa virtuaalitodellisuudella höystettyjä ihmekoneita suoraan Jules Vernen tunnelmissa. Paikassa pääsee lentämään kuumailmapallolla, ohjaamaan autoa ja sukellusvenettä, soittamaan ukkospianoa ja leikkialueella rakentamaan tiilistä ja putkista oman keksintönsä. Huikea paikka!

Lisäksi Protossa sai kahvilan puolella herkullista ruokaa. Täällä kävin myös ensimmäisen keskusteluni kokonaan viroksi: tilasin misokanaa (joka on myös viroksi misokana 😀 ) riisin kanssa ja kiitin kohteliaasti. Onnea on myös hyvin syövä lapsi, joka yleensä tykkää kaikenlaisesta ruoasta – ja usein syö silti, vaikka kertoisikin, että ”tämä ei ole minun makuuni”.

Mikäli liikut Noblessnerin alueella, suosittelen ehdottomasti piipahtamaan myös Protossa, vaikka ilman lapsiseuraakin. Proto on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18 ja se sijaitsee osoitteessa Peetri 10. Bussit nro 73 ja 3 vievät lähelle. Lipun hinta meidän käyntimme aikaan oli 14 euroa. Lisätietoja täältä.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 8 lokakuun, 2022 at 16:36

    Luulen, että minäkin pitäisin Protosta. En ollut kuullut siitä ennen, mutta täytyy nyt laittaa paikka mieleen. Olen myös varma, että puolisoni olisi paikasta innoissaan!

    • Reply mielellani tiistai, 11 lokakuun, 2022 at 20:39

      Minäkin mietin, että tuon tänne seuraavaksi sekä puolisoni että teini-ikäisen jälkikasvuni 😀

    Leave a Reply