Suomen suurin matkablogiyhteisö
Tallinna

Tallinna lapsen kanssa

sunnuntai, 2 lokakuun, 2022

Monet olisivat varmasti pitäneet loogisimpana vaihtoehtona aloittaa matka matkaamalla uudella laivalla Turusta Tukholmaan tai Helsingistä lautalla Travemündeen, mutta mepä suuntasimme ensin Tallinnaan. Tähän oli syynsä: kotonani asuu 6-vuotias Tallinna-fani, joka suunnittelee aikuisena muuttavansa tähän sympaattiseen mutta silti niin keskieurooppalaiseen pääkaupunkiin. Itse asiassa hän on jo ostanut ovikellonkin tulevaan kotiinsa…

Olemme aiemmin tehneet parin yön pikapyrähdyksiä Tallinnassa, mutta nyt päätimme viettää kaupungissa viikon. Pikaiselta sekin vaikutti Tallinnan ja sen ympäristön mahdollisuuksiin nähden, mutta oli kuitenkin sopivan pitkä aika nauttia valituista nähtävyyksistä, tekemisistä ja alueista kiireettä. Tykkään itsekin Tallinnasta paljon ja ajoittain mietin, että haluaisin asua ja työskennellä Tallinnassa vaikkapa vuoden verran. (Ehkä tässä aihetta seuraavaan unelmien manifestaatioon?)

Tallinna lapsiperheellisen näkökulmasta on oikeastaan tosi kiva! Kaupunki tarjoaa jo itsessään monipuolisen kattauksen koko perhettä kiinnostavia mielenkiintoisia alueita, joihin lukeutuvat vanhan kaupungin alue, Telliskivi (jossa majoituimme tällä kertaa), uutena tuttavuutena Noblessner sekä tietysti ihana, ihana Kadriorgin puisto ja sen kaunis, viehättävä ympäristö. Lisäksi Tallinnasta löytyy paljon lapsille suunnattuja museoita, tiedekeskuksia ja ihan vain leikkipuistoja. Me olemme myös aina saaneet hyvää palvelua lasten kanssa hotelleissa ja ravintoloissa, emmekä joutuneet pettymään tälläkään kertaa. Viikonlopuksi saimme kylään myös perheen teini-ikäiset lapset, ja heillekin Tallinna tarjoaa turvallisen ympäristön tutkia aluetta kahdestaan (kun äidin ja pikkuveljen seura ei enää ole riittävästi).

Tallinna hemmotteli meitä tänä viikon reissuna myös sellaisella asialla, joihin emme voi itse vaikuttaa: säällä. Koko viikon saimme kietoutua lempeän lämpimään syyssäähän, jossa tuuli, sade ja syksyn kirpeys pysyivät poissa ja tilalla oli syksyn viimeisten auringonsäteiden lämmittävä henki.

Kaiken kaikkiaan Tallinna on siis valloittavan ihana kaupunki! Ongelmaksi näin viron kieltä taitamattomana suomalaisena koituu nimenomaan kieli: iso osa paikallisista ravintoloitsijoista, hotellityöntekijöistä ja museoiden henkilökunnasta puhuu viron lisäksi myös suomea ja englannillakin pärjää mainiosti. Vaikeutena on siis valita, puhuuko itse suomea, englantia vai vastaako vain ”Tere” ja yrittää ymmärtää, mitä toinen sanoo.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 8 lokakuun, 2022 at 13:19

    Heh, en suosittele, että vastaa vain ”tere” ja yrittää ymmärtää, mitä toinen sanoo, ellei sitten tilanne ole sellainen, että väärinkäsitys ei haittaa. Nimittäin tilanne usein saattaa tässä tapauksessa olla niin, että luulee ymmärtävänsä, mutta ei olekaan ymmärtänyt…

    • Reply mielellani tiistai, 11 lokakuun, 2022 at 20:45

      Jep, tämä on kyllä vähän riski!

    Leave a Reply