You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 17 lokakuun, 2021 at 19:09

  En ole noin isoilla laivoilla pannut merkille, että ne olisivat lähteneet etuajassa, mutta Ahvenanmaan autolautat näyttivät sitä kyllä tekevän. Tuo Viron merimuseo voisikin olla varsin kiintoisa vierailukohde, sillä ainakin Ahvenanmaan merenkulkumuseo sekä Suomen merimuseo Kotkassa olivat kiinnoostavasti toteutettuja museoita kummatkin. Tosin tuo Suomen merimuseo oli ehkä liiankin laaja kokonaisuus kerralla tutustuttavaksi.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:17

   Kiitos Mikko! Sain Tallink Siljalta vastauksen laivan etuajassa lähtemiseen ja lisäsin sen tekstiin. Viron merimuseo oli mielenkiintoinen ja herätti kiinnostuksen myös muita merimuseoita kohtaan.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 17 lokakuun, 2021 at 20:50

  Tuo merimuseo on minusta kiinnostava paikka, kävin muutama vuosi sitten. Voisin käydä joskus uudelleenkin. Olen mielestäni myös ollut tuossa samassa hotellissa joskus aikanaan yötä, mutta minäkään en muista, millaista siellä silloin oli. Nyt näyttää joka tapauksessa varsin kivalta!

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:20

   Kiitos Jenni! Merimuseon valitsin käyntikohteeksi osittain sen vuoksi, että mieskin viihtyisi siellä 🙂 Se oli hienosti toteutettu ja viihdytiin siellä molemmat. Tallink City hotellin uudistus oli oikein onnistunut ja toivottavasti Tallinnassa kävijät löytävät sinne.

 • Reply Mari / kodinvaihtaja/ sunnuntai, 17 lokakuun, 2021 at 21:38

  Itse asiassa raput olisi hyvä ottaa käyttöön tuolla tavoin ”kuntosalina”. Monessa hotellissa niitä on hankala löytää, tämän olen huomioinut, kun muutaman kerran olen matkaillut hissipelkoisen kanssa – hän ei siis oikeasti astu hissiin

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:21

   Kiitos Mari! Porrasjumppa on hyvää hyötyliikuntaa. Tuo on muuten totta, ettei portaat ole joissakin hotelleissa kovin helposti löydettävissä, vaikka paloturvallisuuden vuoksi sinne pitäisi olla hyvät opasteet.

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 18 lokakuun, 2021 at 10:19

  Lennusaddam lienee kohde Tallinnassa, joka on parhaiten saanut meikäläisessä esiin wau-fiiliksen! Upeasti toteutettu kokonaisuus. Tuo, että business lounge on noinkin suosittu ei ehkä ole ihme, sillä ainakin sopivasti valituilla lähdöillä tuo yhdistelmä matka + lounas + mukava tila oleskella matkan aikana on ihan edullinen vaihtoehto.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:35

   Kiitos Pirkko! Lauantaina aamupäivälähdöllä business lounge on hyvä vaihtoehto ja siihen olisin päätynyt todennäköisesti ilman tätä yhteistyötäkin. Arkisin siellä on luultavasti hiljaisempaa, ainakin oman kokemuksen perusteella.

 • Reply Sandra/ The Present is Perfect tiistai, 19 lokakuun, 2021 at 14:53

  Äääh, mikään ei vedä mieltä niin alas kuin noin törkeä ravintolakokemus. Harvoin ketään sentään ulos heitetään, vaikka valittaakin. Toivottavast ei tarvinnut sentään maksaa, jos kohtelu oli noin ala-arvoista. Vaikutti kuitenkin siltä, että muuten matka oli oikein onnistunut. Tallinnasta kyllä löytää nähtävää niin monelle kerralle, joten toivottavasti turismi elpyy sielläkin pian.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:38

   Kiitos Sandra! Lauantai-illan ravintolakokemus oli kyllä uskomaton. Nyt se jo naurattaa, mutta silloin olimme aika tyrmistyneitä. Kyseinen hovimestari vai mikä liene oli jättänyt asiakaspalvelukurssit käymättä, kun ei pystynyt ottamaan negatiivista palautetta vastaan. Ruoka oli ala-arvoista ja onneksi siitä ei tarvinnut maksaa mitään.

 • Reply Nadine tiistai, 19 lokakuun, 2021 at 18:49

  Tallink City oli aivan mahtava kokemus tälläkin päässä 🙂 https://viaperasperaadastra.com/2021/08/23/uutuuttaan-hohtava-tallink-city-hotel/

  Tallinnan ravintolatarjonta on varsin kirjavaa, hyvää ja huonoa ruoka/palvelua saa ihan viereisistä paikoista. Itse en ole Vanhan kaupungin ystävä, jos kyseessä on ravintola. Siellä pitää todellakin tietää, minne menee. Mutta toivottavasti reissu silti meni hyvin vaikka kaikki osat eivät olleetkaan viimeisen päälle. Lennusadama oli kuitenkin varsin avartava kokemus.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:43

   Kiitos Nadine! Kierrän Tallinnan vanhankaupungin ravintolat tästä lähtien kaukaa, kun palvelu on mitä on tai sitten pitäisi tosiaan tietää mistä saa hyvää palvelua. Loppuvuodesta olisi tarkoitus mennä uudestaan Tallinnaan, joten täytyy panostaa ravintolan etsimiseen silloin hitusen kauemmin.

 • Reply Katariina / Ekomatkaajat.fi keskiviikko, 20 lokakuun, 2021 at 16:58

  Kekseliäs idea tuo portaiden hyödyntäminen kuntoilupaikkana. Porrastreeni on tehokasta (ja minusta myös kivaa, moni voi olla eri mieltä) ja varsinkin korkeissa hotelleissa harva käyttää portaita, mutta ne siellä pitää kuitenkin olla. Tallinnassa kannattaa käydä Fotografiska museossa!

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:44

   Kiitos Katariina! Fotografiska on kiva paikka, siellä olen kerran käynytkin. Matkakumppania se ei nyt kiinnostanut, joten sillä valitsimme merimuseon.

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan torstai, 21 lokakuun, 2021 at 18:52

  Tallinnassa(kin) on ilmeisesti käytetty korona-aika hyödyksi hotelleja remontoiden. Yhteen remontoituun hotelliin oli tarkoitus meidänkin majoittua kuun lopulla viikonlopuksi, mutta siirsimmekin matkan vähän eteenpäin Viron kehnontuneen tilanteen takia. Samaista laivamatkaa olemme siirrelleet keväästä 2020 asti. Alkuperäisellä varauksella olisi ollut tuo business lounge mukana, mutta se karisi tuossa matkalla jo pois. Olisi kyllä kiva tuota kokeilla.

  Olipas kurja ravintolakokemus. Luulisi, että asiakkaista kannattaisi näinä aikoina pitää parempaa huolta. Jos ei osaa ottaa palautetta vastaan, on kyllä ihan väärällä alalla. Aika tyrmistyttävän kuuloista toimintaa heittää asiakas pihalle negatiivisen palautteen vuoksi.

  Vielä lopuksi on pakko todeta, että tuo Lentosatama on kyllä superkiva paikka. Saimme siellä varsin paljon aikaa kulumaan. Erityisesti tuosta sukellusveneestä tykkäsimme. Olemme käyneet myös vähän uudemmassa jenkkiläisessä sukellusveneessä, joka tosin oli paljon rujompi sisätiloiltaan. Lembitissä on tyyliä.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:49

   Kiitos Aron pitkästä kommentista! 🙂 Tallinnassa on hyödynnetty korona-aikaa hotelleja remontoiden ja Tallink City hotellin lisäksi siellä on rempattu muitakin kohteita ja rakennettu uusia. Toivottavasti Viron koronatilanne kohentuisi, jotta turistit pääsisivät nauttimaan uudistuneista kohteista. Ravintolakokemus oli varmasti elämäni surkein, vaikka onhan tässä kaikenlaista nähty jo aiemminkin. En tiedä oliko tyypillä huono päivä vai eikö hän vaan osannut ottaa negatiivista palautetta vastaan, mutta osuvasti sanottu että näinä aikoina ei kannattaisi asiakkaita käskeä ulos.

 • Reply Outi / Nattura-blogi perjantai, 22 lokakuun, 2021 at 22:44

  Kylläpä sitä kaipaakin taas jo Tallinnaan. Rasittaa vaan, että taas tuo korona on taas nostanut päätään Baltiassa. Tuo Megastar oli mun mielestä laivana oikeen positiivinen yllätys ja sillä kyllä mielellään seilailisi uudemmankin kerran Tallinnaan. Business Loungessa tietenkin 😉

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:51

   Kiitos Outi! Minua yllätti Megastarissa laajat ostosmahdollisuudet, varsinkin vaatteita oli enemmän tarjolla kuin joissakin vaatekaupoissa. En ehtinyt menomatkalla kaikkea edes tutkimaan, vaan piti jatkaa valikoimien tutkailua paluumatkalla 🙂

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty lauantai, 23 lokakuun, 2021 at 16:11

  En voi ymmärtää, että teidät heitettiin ravintolasta ulos ruoan arvostelemisen takia. Mulla on myös ajalta ennen koronaa muistikuva, että Tallinnassa saa aivan uskomattoman hyvää ruokaa — mutta yhtä suurella todennäköisyydellä saattaa saada ihan mitä sattuu.

  Minä olen tässä vähän haaveillut piipahduksesta Tallinnassa, mutta toistaiseksi olen saanut pidettyä varaussormen kurissa.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 31 lokakuun, 2021 at 10:57

   Kiitos Katja! Kun olen tästä meidän ravintolakokemuksesta avautunut kavereille, olen kuullut tallinnalaisten ravintoloiden ruoan laadusta kokemuksia puolesta ja vastaan. Pitäisi varmaankin etukäteen selvitellä paremmin mistä saa hyvää eikä vaan marssia sisään ensimmäiseen paikkaan. Jos sen verran jossittelen, niin emme olisi kyseiseen paikkaan edes menneet, jos ei olisi satanut vettä.

  Leave a Reply