You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin torstai, 9 syyskuun, 2021 at 19:58

  Saana on ihan kiva kohde. Teille sattui kyllä mahtava sää huputukseen! Todella usein Saana on pilvien peitossa. Tuo pidempi reittikään ei olisi ollut välttämättä huono valinta, jos vain aikaa on riittävästi. Hienoa maastoa.

  Kannattaa muuten pitää mielessä myös tien toisella puolella oleva Malla, aivan käsittämättömän upea kohde!

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:34

   Kiitos Mikko! Sään suhteen meillä kävi hyvä tuuri. Olen nähnyt paljon kuvia Saanalta pilvisessä ja sateisessa säässä ja jännitin minkälainen sää meidän kohdalle sattuu. Malla olisi ollut toinen kohde, missä olisi ollut kiva käydä, jos olisimme viipyneet Kilpisjärvellä pidempään. Onpahan hyvä syy palata niihin maisemiin toisenkin kerran 🙂

 • Reply Sini matkakuumeessa sunnuntai, 12 syyskuun, 2021 at 15:11

  Tuttu paikka. Olin tuolla lapsena usein talvilomalla ja muutamana kesänä, kun täti asui siellä. Ne on kivoja muistoja.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:35

   Kiitos Sini! Mukavia muistoja löytyy varmasti paljon niiltä vuosilta 🙂

 • Reply Maapalloilija sunnuntai, 12 syyskuun, 2021 at 16:47

  Harmittaa, kun viime kesänä ei Kilpisjärvellä tullut Saanalle kiivettyä. Meno- ja tulomatkalla Norjaan satoi, joten siksi skippasimme. Seuraavalla käynnillä sitten varmasti.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:36

   Kiitos Maapalloilija! Ymmärrän, jos meillekin olisi osunut sateinen päivä, olisi Saanalle kipuaminen mennyt harkintaan.

 • Reply EVELIINA / REISSUKUUME sunnuntai, 12 syyskuun, 2021 at 18:43

  Oi että, onpa teillä ollut loistava huiputussää! 🙂 Meidän piti myös käydä tuo huiputtamassa viime vuonna Norjan reissun yhteydessä, mutta sää ei ollut puolellamme, joten jätimme homman tulevaisuuteen.

  Näitä Lappi-postauksia ihanine ruskakuvineen on nyt niin paljon, että pakko kai se on alkaa itsekin raivata kalenteria ruskaretkeä varten 😀

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:38

   Kiitos Eveliina! Meillä kävi sään suhteen todella hyvä tuuri. Palasin muutama päivä sitten Saariselältä, missä olin ruskaa ihailemassa ja suosittelen etsimään ensi vuoden kalenterista raon sille reissulle 🙂 Vaikka jonkunlaista ruskaa on myös etelässä, ei sitä pohjoisen väriloistoa voi käsittää ennen kuin sen näkee omin silmin.

 • Reply Katariina / Ekomatkaajat.fi sunnuntai, 12 syyskuun, 2021 at 19:25

  Vau, upeannäköisiä maisemia! Tosi monta kertaa olen kuullut hyvää Saanasta, mutta vielä ei ole tullut käytyä. Sekaannus Luonto- ja Retkikeskuksen välillä varmasti helposti kävisi itsellekin 😀 ”Joku keskus se oli joo!”

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:40

   Kiitos Katariina! Mulla meni iloisesti nuo keskukset sekaisin ja vaikka hälytyskellot soivat päässä Luontokeskuksella, ei tullut mieleenkään, että lähellä voisi olla joku toinenkin ”keskus”. No onneksi löydettiin oikea lähtöpaikka eikä kierretty pidemmän kaavan mukaan.

 • Reply Mari / kodinvaihtaja/ sunnuntai, 12 syyskuun, 2021 at 20:32

  Ihana keli! Kahden Norjan reissun yhteydessä olen 1,5 vuoden aikana ajanut ohitse: joko kiireestä tai huonosta säästä johtuen. Tälläinen keli seuraavalle reissulle tilauksessa!!!

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:42

   Kiitos Mari! Toivottavasti seuraavalla kerralla teidänkin kohdalle sattuu aurinkoinen sää 🙂 Eipä minuakaan olisi huiputus kiinnostanut, jos vettä olisi satanut kaatamalla.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun Alla tiistai, 14 syyskuun, 2021 at 12:22

  Ihania nuo maisemat! 🙂 Tulee niin ikävä pohjoiseen. Saanalle en ole koskaan kiivennyt, mutta siitä ohi ajaessamme viime vuoden kesällä Norjaan mennessämme ajattelin, että tuonne haluan ensi kerralla mennä. Ja varmasti seuraavana Suomi-kesänä sen teemmekin, kyllä se vaan näyttää niin ihanalta. 🙂 Hyvä tietää myös tuo, että kannattaa keskuksien suhteen olla tarkkana, ettei myös tule mentyä väärälle paikalle, hehe.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:46

   Kiitos Tiina! Saanan huiputus oli kiva reissu, suosittelen! 🙂 Näin jälkiviisaana olisi ollut kiva jäädä Kilpisjärvelle yöksi, jolloin ei olisi tarvinnut lähteä huiputuksen jälkeen ajamaan tuhatta ja sataa seuraavaan paikkaan, joka meillä oli Muonio. Olisi voinut rauhassa fiilistellä Saanan huiputusta ja ihailla sitä vielä illan hämärtyessä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 15 syyskuun, 2021 at 10:59

  Tuo on niin totta, että kun mennään ylös ja alas, niin kilometrit eivät kerro kovin paljoa. Aikoinaan Cornwallin rannikolla ihmettelin rannikon reittien kuvauksia, jotka olivat kaikki tunneissa, ei kilometreissä, mutta kun sitten jonkun sellaisen kävelimme, jossa välillä oltiin meren pinnan tasolla ja välillä taas kymmenien metrien korkeudessa, aloin ymmärtää, että ne kilometrit eivät olisi kertoneet oikein mitään! Saanan osalta olemme ajaneet vaan ohi, sumuinen keli ei houkutellut pysähtymään joitakin vuosia sitten.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:50

   Kiitos Pirkko! Kilometrit hämäävät tosi paljon tunturi- tai vuorivaelluksilla. Neljä kilometriä kuulostaa todella lyhyeltä matkalta, mutta kun suurin osa ajasta menee nousuihin, siihen kuluu yllättävän paljon aikaa. Ymmärrän hyvin, ettei sumuinen Saana ole kiinnostanut. Jotain siitä jää puuttumaan, jos ylhäällä ei näe maisemia vaan pelkkää harmaata sumua.

 • Reply Elina / elinanmatkalaukussa torstai, 16 syyskuun, 2021 at 22:02

  Kilpisjärvi ja Saana on kyllä Suomen upeimpia paikkoja! Pitäis kyllä käydä tuolla uudestaan varsinkin tuo uusi reitti, mentiin vuosia sitten niitä vanhoja rappusia, oli rankkaa! Mut upea paikka ja niin mahtavat maisemat! Viime kerralla päätettiin kiertää siellä muita reittejä ja kerran piti toiste kans mennä, mut silloin oli huono sää / sateista, niin jäi sitten välistä. Ne pizzat on kyllä tosi hyviä, siitä on tullu meille jo perinne, et pizzat pitää ainakin Saanalla syödä 🙂

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:53

   Kiitos Elina! Täytyy kai mennä joskus uudestaan Saanalle, ihan vaan niiden pizzojen vuoksi 🙂 Olen kuullut niistä kehuja niin monelta, että pakko se on uskoa.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 13:22

  Niin hienoja maisemia! Tämäkin on sellainen, joka ehdottomasti on omalla Suomen bucket listillä, vaan enpä tosiaan tiedä, milloin sen pääsisi kivuttomimmin toteuttamaan. Voi olla vähän turhan raskas taaperon kanssa… 😀 mutta ihanat reissuvibat sai tästä kirjoituksesta!

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 14:57

   Kiitos Sonja! Teidän pienen reissumiehen kanssa saattaa olla nyt liian rankka reissu, mutta kun hän siitä kasvaa niin sitten 🙂 Maisemat oli niin parasta tuolla reissulla ja niitä unohtui helposti tuijottelemaan pitkäksi aikaa. Saattoi johtua myös siitä, ettei k-ronan aikaan ole päässyt oikein minnekään ja kun nyt näkee jotain erilaista, niin sen äärellä on kiva viipyillä.

 • Reply Anna K. lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 19:51

  Kiinnostaisi kovasti kiivetä Saanan huipulle, onhan se legendaarinen paikka. Näistä kuvista saakin hyvän käsityksen siitä millainen reitti ja polku on. Irtokivet on petollisia, Kreikan poluillakin varon niitä aina.

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 23 syyskuun, 2021 at 16:25

   Kiitos Anna! Sateisella säällä tuolla saa olla ekstra-varovainen, meille sattui onneksi aurinkoinen & kuiva keli eikä tarvinnut sen puolesta miettiä liukastumista.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista lauantai, 18 syyskuun, 2021 at 22:30

  Ihana, ihana Saana. Mun mielestä Suomen kaunein maisema aukeaa ylhäältä. Itselleni tuli sellainen tunne, että ollaanko ihan oikeasti Suomessa. Hienot nuo Saanan uudet kiviportaat.

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 23 syyskuun, 2021 at 16:27

   Kiitos Annemaria! Kieltämättä kävi mielessä, että missä ollaan, kun ei ihan tyypillinen suomalainen maisema reitin varrelta / huipulta avautunut 🙂 On kyllä hieno paikka, josta saadaan olla ylpeitä <3

 • Reply Sanna I Seven Seas sunnuntai, 26 syyskuun, 2021 at 13:53

  No wau, mitkä maisemat tuolta Saanalta onkaan! Voin uskoa miten upea tuo kokemus on ollut! Melkein tekisi mieli itsekin kokea täällä Suomessa vastaavia, kun tuntuu, että innostun ”vuoren valloituksesta” vain aina ulkomailla… 😉

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 28 syyskuun, 2021 at 18:25

   Suosittelen! Kirkkaalla säällä huipulta on upeat näkymät ja toki niitä tuli ihasteltua matkan varrellakin 🙂 Kiva kun kommentoit!

  Leave a Reply