Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Helena lauantai, 28 syyskuun, 2019 at 12:31

  Aivan ihania on myös Elsa Anttila: Loma Espanjassa, Helmiä Mallorcalta ja Kanaria kutsuu.

  Elsa Anttila on Jorma Kurvisen salanimi.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 28 syyskuun, 2019 at 15:49

   Kiitos kommentista Helena! Muistaakseni olen joskus lukenut jotain Elsa Anttilan kirjoja. Ne olivat aika hauskan kepeitä. Täytyypä muistaa hänet, kun seuraavan kerran etsin kirjastosta luettavaa 🙂

 • Reply Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning lauantai, 28 syyskuun, 2019 at 18:27

  Kiva postaus 🙂 Olen pariin otteeseen meinannut tilata tuon Aavikon tyttäret, mutta koriin on päätynyt aina jotain muuta. Tällä hetkellä olen lukemassa Åsne Seierstadin Kabulin kirjakauppiasta, ja seuraavana vuorossa on matkabloggaaja Tomi Töllin Panamericana, joka kolahti juuri postiluukusta.

  Yksin kaikkien aikojen suosikkikirjailijoitani on afganistanilainen Khaled Hossein, jonka koskettavat kirjat ovat saaneet minut monta kertaa kyyneliin. Etenkin Leijapoika ja Tuhat loistavaa aurinkoa ovat mieleenpainuneimpia kirjoja, mitä olen koskaan lukenut. Todella surullisia, mutta niistä saa myös hyvän kuvan, millaista elämä on Afganistanissa. Tarinat ovat elävästi kirjoitettuja ja mukaansatempaavia. Tunnen henkilökohtaisesti monia Afganistanin hazaroita, joten tarinat ovat siksikin koskettavia.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 09:33

   Kiitos Cilla Maria! Khaled Hossein on myös yksi suosikeistani. Hänestä kirjoitinkin edellisessä kirjavinkkipostauksessa. Olen lukenut paljon muitakin Afganistania koskevia kirjoja, muistaakseni myös tuon Kabulin kirjakauppiaan. Jos siellä tilanne joskus rauhoittuisi, niin siellä haluaisin käydä. Valitettavasti tilanne ei näytä kovin hyvältä. Panamericana -kirja ei olekaan tuttu, täytyypä tutustua.

 • Reply Maiju sunnuntai, 29 syyskuun, 2019 at 19:14

  Ai että, hyvän kuuloisia kirjavinkkejä! Itse luen juuro Robert Galbraithin, eli J.K. Rowlingin Tue Cuckoo’s nestiä. Pelkästään englanniksi lukeminen auttaa irtautumaan arjesta, ja tapahtumapaikkakin on Englannissa, niin mun löyhillä määreillä tämäkin käy. Ja hyvä kirja onkin!

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 09:35

   Kiitos Maiju! Tässä saa itsekin hyviä vinkkejä mitä seuraavaksi ottaa lukulistalle.

 • Reply Terhi maanantai, 30 syyskuun, 2019 at 22:08

  Näistä minulle ovat tuttuja Lindberg, Farah ja Virtanen. Kaikki hyviä kirjoja. Tuon Auschwitzin tatuoijan haluaisin lukea.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 09:36

   Kiitos Terhi! Auschwitzin tatuoija taitaa olla aika monen listalla. Varsinkin kun katsoi kirjaston varausjonoa. Minulla kävi hyvä tuuri kun sain sen aika nopeasti luettavaksi.

 • Reply miraorvokki keskiviikko, 2 lokakuun, 2019 at 08:55

  Auschwitzin tatuoija on myös mulla seuraavana lukulistalla. 🙂 Hyvä lista!

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 09:39

   Kiitos Mira! Terhille juuri kommentoin, että Auschwitzin tatuoija on monen lukulistalla kirjaston varausjonojen perusteella 🙂 Minä tykkäsin siitä, mutta olen lukenut myös päinvastaisia arvosteluja.

 • Reply Sini keskiviikko, 2 lokakuun, 2019 at 09:47

  Mä olen nähnyt tuon ökyrikkaat aasialaiset leffana, Crazy rich Asians. Olihan se ihan kiva romanttinen hömppäleffa. Toista kertaa tuskin katson. Reissukirja on tuttu. Se on tosi hyvä. Auschwitzin tatuoijan olen kans noteerannut. Tossa sun luettelossa muut ovatkin sitten mulle vieraita. Pitää laittaa heti muutama muistiin.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 09:41

   Kiitos Sini! Mulla on mennyt ohi tuo Ökyrikkaat aasialaiset -leffa. Nyt se voisikin olla kiva katsoa, kun on lukenut kirjana. Aika uskomatonta meininkiä 🙂 Kiva kuulla, että täältä löytyy vinkkiä omalle lukulistalle.

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 3 lokakuun, 2019 at 08:56

  Kiitos kirjavinkeistä! Kuluneen vuoden aikana olen lukenut ainakin seuraavat matka-aiheiset kirjat:
  Vainio, Jari Viidakkotohtori – Dokoto Jalin päiväkirjat
  Lindstedt, Risto Pallon henki
  Salminen, Jukka Polkupyörällä maailman ympäri
  Manninen, Mari Kiinalainen juttu

  Tuosta Pallon henki -kirjasta kirjoitin blogiinkin: https://meriharakka.net/2019/06/14/pallon-henki-hammastellen-maailmalla/

  Vanhemmasta matkakirjallisuudesta ehdottomasti parhaiten on mieleeni jäänyt Krüger, Kobie Mahlangeni, joka kertoo elämästä riistanvartijana Afrikan luonnonpuistossa! Ostin vielä kirjan Afrikassa, eli yhdistetty matkamuisto ja kirjallinen kokemus!

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 09:44

   Kiitos Pirkko! No, sieltähän tuli lisää hyviä vinkkejä. Mari Mannisen kirjan olen lukenut ja sen olisin voinut nostaa listalle. Lueskelin sitä ennen Kiinan matkaa ja siitä sai hyvin taustaa kiinalaiseen kulttuuriin.

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas torstai, 3 lokakuun, 2019 at 20:55

  Listalta löytyi muutama suosikki: Virtasen Reissukirja ja tuo melkein Geisha. Listaltasi kiinnostuin kirjasta Tatuoija ja Maailmanmatkaaja.

  Omia matkakirjavinkkejä löytyy jutusta: Antti Tuurin Matkoilla Euroopassa ja Liksomin Hytti nro 6

  Jos kaipaat lisää kirjavinkkejä, ohessa Linkki omaan kirjavinkkijuttuun: https://matkallalahelletaikauas.wordpress.com/2018/10/20/matkakirjat-lukukokemuksia/

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 09:46

   Kiitos Sari! Liksomin Hytti nro 6 oli jo vähällä lähteä kirjastosta mukaan, mutta vaihdoin sen lopulta johonkin toiseen. Se täytyy kyllä jossain vaiheessa lukea. Kirjavinkkejä on aina kiva saada, joten mielelläni kurkkaan sinun listaasi 🙂

 • Reply Periaatteen Nainen lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 09:17

  Olin harkinnut äänikirjana Ökyrikkaita aasialaisia, mutta luulen että täytyy tarttua perinteiseen opukseen – kiitos varoituksesta rönsyilevän henkilögallerian osalta!

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 09:50

   Kiitos Periaatteen nainen! Kokeilin joulureissulla äänikirjoja ja ehdin kahden viikon aikana kuunnella kaksi. Siinä mielessä ne oli kivoja, kun oli iso valikoima puhelimessa eikä tarvinnut pelätä rannalla, että kirja kastuu tai menee hiekkaiseksi. Se mikä ärsytti oli hidas tempo, kunnes tajusin että tylsien kohtien ohi voi hyppiä ja puhenopeutta voi muuttaa. Lukemalla olisin selvinnyt niistä kirjoista kuitenkin nopeammin, mutta kiva kokemus ja ehkä kokeilen uudestaan reissussa, jonne ei jaksa raahata montaa kirjaa. Ökyrikkaissa aasialaisissa oli tosiaan porukkaa kun pipoa, mutta melko nopeasti sai kiinni kuka on kuka 🙂

 • Reply Johanna V. lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 16:21

  Ei herranjumala, olen jostain syystä luullut että tuo Crazy Rich Asians on joku uusi amerikkalainen reality-sarja, joka kertoo ökyrikkaista aasialaisista Amerikassa. Olenkin ihmetellyt hypetyksen määrää! Auschwitzin tatuoija on omalla lukulistalla kuten näköjään monella muullakin! Harmi, että tenttikirjat usein haittavaat omaa lukuharrastusta ja innokkuutta..

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 8 lokakuun, 2019 at 16:10

   Crazy Rich Asians sopisi kyllä reality-sarjan nimeksikin 🙂 ja menisi samaan sarjaan näiden muiden ökyrikkaista kertovien sarjojen kanssa. Lukuharrastusta haittaa moni asia ja lukemiselle on otettava oma aikansa. Olen yrittänyt vähentää somettamista ja käyttää sen ajan mielummin lukemiseen. Joinakin iltoina se onnistuu ja joinakin ei. Kiitos kommentista Johanna!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 18:32

  Kiitos vinkeistä – muutamat olikin tuttuja, mutta seuraavaksi lukulistalle taitaakin mennä tuo Aavikon tyttäret. 🙂

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 8 lokakuun, 2019 at 16:12

   Kiva kuulla, että listasta löytyi uutta luettavaa 🙂 Kiitos kommentista Anna-Katri!

 • Reply Outi / Maa Quzuu -matkablogi lauantai, 5 lokakuun, 2019 at 23:39

  Enpä tiennyt, että sinä olet kunnon lukutoukka. 500 sivua viikossa kuulostaa itselleni mahdottomalta jo pelkästään elämäntilanteenkin takia, mutta myös sen vuoksi, että keskittymiskykyni ei useinkaan riitä. Luen tällä hetkellä Anthony Doerrin ”Kaikki se valo jota emme näe” mutta vaikka se on kiinnostava kirja (suosittelen!) niin olen pian lukenut kirjaa vuoden 😀 😀 Ehkä sitten kun lapsi kasvaa, on taas aikaa palata lukuharrastuksen pariin 🙂 Ja siis kiitos vinkeistä, tähän listaan palaan varmasti kun alan miettimään seuraavan vuoden lukuprojektiani 😉

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 8 lokakuun, 2019 at 16:17

   Aikoinaan kun kuljin työmatkat junalla, olin vielä kovempi lukutoukka 🙂 Silloin meni helposti kaksikin kirjaa viikossa. Kesällä innostuin taas lukemisesta ja nyt alkusyksyn aikana olen yrittänyt pitää jotain kirjaa yöpöydällä (ja myös lukea sitä). Mulla some menee helposti lukemisen edelle ja olen yrittänyt sen käyttöä vähentää iltaisin. Joskus onnistuu ja joskus ei. Kiitos kommentista Outi!

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi sunnuntai, 6 lokakuun, 2019 at 08:03

  Auschwitzin tatuoija on pitänyt monta kertaa käydä lainaamassa kirjastosta, taas tuli hyvä muistutus aiheesta. Tuo Aavikon tyttäret kuulosti kanssa tosi kivalle, etäisesti tuli mieleen Khaled Hosseinin kirjat jotka on ihan mun lemppareita. Kiitos vinkeistä! ☺️

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 8 lokakuun, 2019 at 16:19

   Aavikon tyttäristä tuli muuten Hosseinin kirjat mieleen. Hosseinin kirjoitustyylistä pidän enemmän, mutta Aavikon tyttäret on myös ihan suosittelun arvoinen. Kiitos kommentista Veera!

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, 6 lokakuun, 2019 at 10:46

  Oi kiitos kirjavinkeistä! Olen laiska lukija, mutta yritän koko aika tsempata. Auschwitzin tatuoija löytyy yöpöydältä, mutta pitääpä vihdoin oikeasti tarttua siihen! 😀

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 8 lokakuun, 2019 at 16:22

   Auschwitzin tatuoija oli aika nopealukuinen. Kun tarina pääsi kunnolla vauhtiin, ei kirjaa olisi malttanut laskea käsistään. Kiitos kommentista Veera! 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 6 lokakuun, 2019 at 23:38

  Näistä kiinnostaisi eniten Lindbergin maailmanmatka ja Virtasen Reissukirja. Raulin kirjaa olen jonkun pätkän lukenutkin, täytyisi lukea se kokonaan.

  Itseä kiinnostaa kirjoista ylipäätään sellaiset dekkarit, joissa liikutaan jossakin kohteessa sitä kuvaillen. Otetaan nyt esimerkiksi kotikaupunkini Tampere ja Komisario Koskisen seikkaillut.

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 8 lokakuun, 2019 at 16:30

   Komisario Koskisen seikkailut Tampereella kuulostaa mielenkiintoiselta. Nyt ei vinkkeihin mahtunut dekkareita, mutta niitäkin tykkään lukea. Useasti on luettavaksi valikoitunut jotain ruotsalaista, mutta pitäisi varmaan kokeilla myös näitä suomalaisia. Kiitos Rami!

  Leave a Reply