Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply miraorvokki sunnuntai, 18 marraskuun, 2018 at 12:00

  Tallinnassa on parasta se, että se on niin lähellä! 😀 No eikai, ravintolat, ne mä ehkä sanoisin! Tykkään käydä Tallinnassa hemmottelulomalla ja rentoutua, kun ei ole pakollisia must see -nähtävyyksiä enää juostavana. Tuo F-hoone pitäisi joskus testata, en siis koskaan vielä ole saanut aikaiseksi!

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 24 marraskuun, 2018 at 16:42

   Kiitos Mira! 🙂 Mulla on Tallinnan hemmottelut vielä kokematta. Se on totta, että kun siellä ei tarvitse nähtävyyksien perässä juosta, voi ajan käyttää muuhun mukavaan. Tykkäisit varmasti F-Hoonesta. Olin kuullut siitä niin paljon ylistäviä sanoja, niin piti käydä testaamassa.

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, 18 marraskuun, 2018 at 18:06

  Minäkin kävin Tallinnassa keväällä, ja edelliskerrasta oli yli vuosikymmen. Pidin kanssa Telliskivestä ja F-hooneesta, vaikuttavinta oli ehkä kuitenkin Lennusadaman sukellusvenemuseo, ratikalla huristelu ja Radisson Blu Towerin kattobaarilla auringonlaskun ihailu. Pidin siis Tallinnasta, ja lähtisin milloin vain uudestaan!

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 24 marraskuun, 2018 at 16:44

   Kiitos Sateenmuru! Oi, Radissonin kattobaari kuulostaa houkuttelevalta. Tykkään ihan hulluna kaikista kattobaareista ja varsinkin jos niihin pääsee auringonlaskun aikaan, niin mikäs sen parempaa. Täytyy laittaa tuo korvaan taakse ja käydä seuraavalla kerralla (tai no, olen menossa taas viikon päästä Tallinnaan ja silloin en tuonne ehdi, mutta ehkä sitä seuraavalla kerralla 🙂

 • Reply alohatravels maanantai, 19 marraskuun, 2018 at 19:51

  Tulipas ikävä Tallinnaan ja erityisesti Telliskiveen! Tämä kaupunginosa kasvaa kyllä kovaa vauhtia, ja tuntuu että vaikka vuoden välein siellä vierailisi, on sinne aina ilmestynyt jotain uutta ihmeteltävää.

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 27 marraskuun, 2018 at 18:15

   Kiitos! Telliskivi vaikutti mielenkiintoiselle ja kesällä siellä olisi varmasti tunnelmaa eri tavalla kuin nyt oli.

 • Reply Päivi/KultturelliMatkalaukussa maanantai, 19 marraskuun, 2018 at 21:57

  Täältä pohjoisesta, Oulusta, katsottuna Tallinna on kaukana, mutta on siellä kuitenkin tullut käytyä muutaman kerran. Minusta on mukava vain kävellä, katsella, piipahtaa kahvilassa, jossain nähtävyydessä. Viime reissulla kävimme entisessä KGB:n kuulustelutiloissa. Paikka oli historiansa vuoksi hieman ahdistava, mutta olipahan erilainen nähtävyys.

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 27 marraskuun, 2018 at 18:20

   Kiitos Päivi! Pohjoisesta katsottuna Tallinna ei tosiaan ole lähellä 🙂 Ei se Lahdenkaan lähellä ole, vaan aina pitää erikseen matkustaa Helsinkiin ennenkuin laivaan pääsee, mutta toki lähempänä kuin Oulusta nähtynä. Tallinnan nähtävyydet ovat minulla aika pimennossa, mutta nyt voisi ottaa tuleviin reissuihin tavoitteeksi käydä edes yhdessä joka reissulla.

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 22 marraskuun, 2018 at 11:30

  Tänä vuonna emme vielä olekaan käyneet Tallinnassa 🙂 – mutta paikkaamme asian jouluna. Yhtenä marraskuisena iltana ajatus joulunpyhistä hyvässä hotellissa Tallinnan joulutorin kupeessa ja jouluateriat hyvissä ravintoloissa alkoi tuntua hyvältä idealta!
  Pääkaupunkiseutulaiselle tuo on kyllä kivan lähellä oleva kohde.

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 19:43

   Kiitos Pirkko! Joulu Tallinnassa kuulostaa tunnelmalliselta ja pääsee helpolla, kun ei tarvitse kotona häärätä jouluruokien kimpussa. Jos asuisin pääkaupunkiseudulla ehkä Tallinnassa tulisi käytyä useammin.

 • Reply Heidi torstai, 22 marraskuun, 2018 at 14:36

  Tallinna on ihana ja suosikki kaupunkini! Pari kertaa vuodessa käydään, viimeisin neljän päivän käynti oli kesällä. Pyritään olemaan aina muutama yö vähintään, niin kerkeää tehdä joka kerta myös uusia asioita niiden suosikkipaikkojen lisäksi. Liikutaan lähinnä Telliskiven ja Kalamajan alueella, parhaat ravintolat ja kirpputorit. F-Hoonessa käytiin ekan kerran 2013, muistan kun etsimme paikkaa hieman epäuskoisena, alueella ei ollut mitään muuta toimintaa tuolloin kuin ravintola. Pimeitä ja likaisia tehdashalleja vain. Nyt on vähän erilainen paikka, mutta ihana silti! Vanhassa kaupungissa suosikki on vegaanisuklaamyymälä ja Vegan inspiratsioon ravintola. Onneksi on ensi helmikuulle varattu muutaman yön matka Tallinnaan!

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 28 marraskuun, 2018 at 19:49

   Kiitos Heidi! F-Hoone meinasi mennä meiltä nytkin ohi. Se on aika huomaamaton ainakin näin ensikertalaisille 🙂 Neljän päivän reissulla ehtii nähdä kaupunkia jo mukavasti. Omat Tallinnan reissut ovat yleensä pikapyrähdyksiä tai korkeintaan yön yli ollaan oltu.

 • Reply Terhi perjantai, 23 marraskuun, 2018 at 17:51

  Telliskivi jatkaa nousuaan. Eka kerta kun tuonne mentiin niin taksi ei edes halunnut viedä meitä sinne koska sen mielestä paikka oli niin kammottavan ruma.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa perjantai, 23 marraskuun, 2018 at 19:02

  Telliskiven alue tai ylipäätään koko Kalamaja ja siitä alkava Kopli on mielenkiintoinen. Tykästyin viime kesänä kesäiseen Tallinnaan, jossa ajeltiin rantareittejä polkupyörillä – niin kaunista ja kunnon hyötyliikuntaa mennä pyörällä esimerkiksi tv-torniin ja Noa-ravintolaan.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 1 joulukuun, 2018 at 06:46

   Kiitos Veera! Pyöräily Tallinnassa kuulostaa kivalle ja siinä saa eri tavalla tuntumaa kaupunkiin. Mun kaupunkipyöräily kokemukset rajoittuu Ahvenanmaalle. Pyöräiltiin monta tuntia eikä löydetty yhtään idyllistä viehättävää kahvilaa. Lopulta pysähdyttiin bussipysäkin katokseen juomaan skumppaa repusta 🙂

 • Reply Antti / Lanttimatkat lauantai, 24 marraskuun, 2018 at 11:13

  Telliskivi on kyllä kiva paikka ja Viro on matkakohteena aivan upea muutenkin. Taidanpa mennä talsiin sinne kameran kanssa keväällä.

  • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 1 joulukuun, 2018 at 06:48

   Kiitos Antti! Telliskivi oli kuvauksellinen paikka. Varsinkin jos tykkää rosoisuudesta.

 • Reply Henna / sooloiluja.com maanantai, 26 marraskuun, 2018 at 10:59

  Meillä kävi niin hassusti Tallinnassa reilu vuosi sitten, että yhdellä reissullamme päädyimme ostamaan sieltä pienen asunnon! Meillä ei ole koskaan ollut kesämökkiä, ja nyt sellainen on – aivan vanhan kaupungin sydämessä. Sen verran mainostan, että paikka on myös Airbnb:ssä, silloin kun emme ole itse paikalla. Tallinna hurmaa visiitti toisensa jälkeen. Jonkinlaisena matkapäiväkirjana – ja samalla avuksi muille Tallinnan ystäville – perustin mökkihankinnan jälkeen Tallinna-aiheisen bloginkin. Sieltä toivottavasti löydät lisääkin Tallinnavinkkejä seuraaville matkoillesi.

  Itse pidän ennen kaikkea ulkona syömisestä, ja Tallinna on siihen touhuun mielestäni mitä parhain kohde, sillä monessa kivassa paikassa hinnat ovat vielä selvästi Suomen hintoja kohtuullisempia. Uusia paikkoja nousee kuin sieniä sateella, joten valinnanvaraa riittää!

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 2 joulukuun, 2018 at 19:34

   Kiitos kommentista Henna! Wau, teillä on asunto Tallinnassa. Onpa siistiä! Sinnehän pääsee tosi näppärästi parissa tunnissa, joten siinä mielessä ei ole matka eikä mikään. Monella on kesämökille matkaa useampi tunti. Olen blogiasi joskus lukenutkin ja siellä oli kivoja ravintolavinkkejä. Pari niistä laitoin ylös reissuamme varten, siltä varalta jos F-Hooneen ei olisi päässytkään.

  Leave a Reply