You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Piyya torstai, 30 elokuun, 2018 at 22:20

  Wau !
  Kyllä tätä vähän kannatti odottaakin. Sait kyllä sormet syyhyämään,muistikirjaan täytyi jo kirjoittaa Odessa vaikka lentoja en vielä varannutkaan.
  Liian paljon kivaa ja liian vähän aikaa. Niin monta kohdetta kiinnostaisi ja erityisesti nämä uudemmat kohteet tai pitäisikö oikeastaan sanoa vanhat kohteet.
  Kiitos kun sain olla mukana matkallasi.

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 6 syyskuun, 2018 at 20:41

   Kiitos Piyya! 🙂 Kiva kuulla, että postaus sai kiinnostuksen heräämään Odessaa kohti. Joko olette matkakohteen valinneet naisporukan reissulle?

   • Reply Piyya lauantai, 8 syyskuun, 2018 at 08:01

    Matkakohde on vielä päättämättä ?
    Ljubljana ja päiväretki Venetsiaan taitaa olla äänestyksessä johdossa tällä hetkellä

    • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 13 syyskuun, 2018 at 21:04

     No ei huonoja nekään 😉

 • Reply Marttiina / Onioni.fi lauantai, 1 syyskuun, 2018 at 12:22

  Odessa vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta! Hienoja kuvia. Päädyttiin vähän vahingossa keväällä päiväksi Kiovaan, joka oli ensikokemus Ukrainassa, ja hyvin positiivinen sellainen.

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 6 syyskuun, 2018 at 20:43

   Kiitos Marttiina! 🙂 Kiova kiinnostaisi minuakin. Sitä on monet kehuneet ja kahden tunnin suora lento iso plussa. Viikonloppumatkoilla kun ei viitsisi käyttää aikaa pitkiin lentoihin eikä kovin moneen pomppuun. Odessaan oli onneksi vain tunnin lento Kiovasta.

 • Reply Sanni / Revontulia repussa keskiviikko, 5 syyskuun, 2018 at 21:35

  Ei ollut lainkaan tuttu kaupunki, kiitos vinkistä! Ihanan tarkasti kirjotettu postaus! ?

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 6 syyskuun, 2018 at 20:45

   Kiitos Sanni! 🙂 Kiva kuulla, että tykkäsit ja sait vinkkejä tuleviin matkasuunnitelmiin.

 • Reply miraorvokki perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 09:48

  Aivan huikea postaus! Odessa on kiinnostanut aina, mutta nyt vielä enemmän! 😀 Voooooi ei, matkakuume. Vaikka on kolme matkaa tulossa, niin silti himottaisi ostaa lennot tänne..

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 13 syyskuun, 2018 at 21:07

   Kiitos Mira! ☺️Odessa oli kyllä ihana, joten ei muuta kun lennot varaukseen. Sulla on kyl aika makee tilanne kun on noin monta lentoa plakkarissa. Mulla vain yhdet jouluksi..

 • Reply Liisa perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 11:49

  Odessa ei ole mulle henkilökohtaisesti tuttu, mutta sitäkin tutumpi perheen tarinoista – vaarini nimittäin opiskeli kaupungissa, ja meillä on edelleen sukulaisia siellä (joita en tosin ole itse koskaan tavannut). Kiitos kattavasta postauksesta, tätä oli kiva lukea ja omat Odessa-suunnitelmat saivat taas lisäpotkua!

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 13 syyskuun, 2018 at 21:12

   Kiitos Liisa! 🙂 Mahtavaa kuulla, että sinulla on sukulaisia Odessassa. Tämähän on melkein kuin Kadonneen jäljillä. Kannustan ehdottomasti reissuun!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 20:59

  Odessa ei ole minulla tuttu kaupunki, eikä Ukrainakaan. Mieheni työskentelee yritykselle jolla on Ukrainassa toimisto, joten aina silloin tällöin on ollut puheissa lähteä siellä käymään. Minä luonnollisesti haluaisin perheen kanssa mukaan, ja katsella näitä kuvia, aina vaan enemmän. Mielenkiitoinen kohde!

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 13 syyskuun, 2018 at 21:18

   Hauska kuulla, minkälaisia yhteyksiä ihmisillä on Ukrainaan tai Odessaan. Teillä olisi hyvä syy lähteä sinne 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 13:29

  Odessa on tuttu vain Alina idässä -sarjasta, joka taitaa muuten vieläkin olla Areenassa katsottavissa. 🙂 Siitä tuli sellainen olo, että Kiovan lisäksi nimenomaan Odessa olisi kiinnostava kohde Ukrainassa. Eikä tämä postaus kyllä ainakaan vähentänyt sitä mielikuvaa!

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 13 syyskuun, 2018 at 21:20

   Mullakin on tuo jakso näkemättä, hyvä kun muistutit. Piti katsoa se jo ennen matkaa, mutta en ehtinyt / muistanut.

 • Reply Maisemaonnellinen Johanna sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 14:45

  Kiitos tästä reissusta ”toiseen maailmaan”. Tuo alun harmonikkakohtaus oli todella liikuttava. Taisitte tehdä setään suuren vaikutuksen lahjoituksellanne.

  Hienoja yksityiskohtia olet kuviisi vanginnut: tuo rakkauslukoista tehty sydän, ja polkupyöristä tehty aita jäävät mieleen. On kyllä tyhmää, että noita rakkauslukkoja on nähty jo kansallispuistojen riippusilloissakin. Siinä ei silloin kyllä ajatella kovin paljon omaa napaa pidemmälle kun niitä siltoihin kiinnitellään…

  En ole oikein kaupunkimatkaajatyyppiä, mutta näitä juttuja on kiva lukea. Tietty jos Odessan lähellä aukeaisi hienot patikkamaastot, voisi sinne ryhtyä suunnittelemaan reissua joskus 🙂

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 13 syyskuun, 2018 at 21:25

   Kiitos Johanna! 🙂 Harmonikka setä oli hurmaava. Harmitti kun ei ollut yhteistä kieltä. Siinä olisi kuultu varmasti mieleenpainuvia tarinoita. Odessassa ei taida patikointimahdollisuuksia olla, mutta viinitila sieltä löytyy (ei ihan läheltä kylläkään) ja joku hieno linna olisi myös ollut kauempana. Sinne emme ehtineet koska matkoihin olisi mennyt niin paljon aikaa.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas torstai, 20 syyskuun, 2018 at 19:02

  Oi, kiitos vinkistä! En muista lukeneeni yhtä ainoaa matkakertomusta tuolta. Ja täytyy kyllä myöntää, että aloin heti miettiä, milloin ehtisin lähteä käymään tuolla 🙂

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 16:36

   Kiitos Teija! ? Kiva kuulla, että mielenkiinto heräsi. Kovin montaa postausta minäkään en löytänyt, kun ennen matkaa tietoa etsin. FB-ryhmässä kyselin sitten ja sain muutaman linkin lisää.

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 10:46

  Odessa oli jossain vaiheessa ennen Neuvostroliiton hajoamista ja Krimin kriisiä erittäin suosittu suomalaisten matkakohde. Sinne järjestettiin edullisia matkoja. Silloin paikka kiinnosti itseänikin. Nyt tietysti Ukrainan tilanne vaikuttaa matkakuumeeseen odessan suuntaan vaikka kaunistahan siellä on. Olemme marraskuussa menossa Kiovaan. Odotan innolla esim kehuttua ravintola/ruokatarjontaa.

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 16:40

   Kiitos Sari! ?Odessa oli aikoinaan suosittu lomakohde mutta sitten tilanteet muuttuivat eivätkä suomalaiset ole löytäneet sitä uudestaan. Itä-Ukrainan tilanne ei siellä ainakaan turistin silmiin näkynyt. Kiova olisi myös mielenkiintoinen kohde ja mikä parasta; lyhyt lento. Mukavaa matkaa ja luen sitten blogista miten teidän matka meni ?

 • Reply Annukka perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 13:49

  Oi, Odessa näyttää todella sympaattiselta paikalta. Mitähän tuonne lennot suunnilleen maksaa? Voi ei, kun kaikkialle haluaisi matkustaa, pankkitili ei vaan ole ihan samaa mieltä asiasta.

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 16:49

   Kiitos Annukka! ?Hinnat riippuvat niin monesta tekijästä mutta esim. lokakuun alussa halvimmat liput alk 250 €. Halvemmallakin pääsee kun varaa pidemmän ajan päähän. Muistan kuulleeni, että joskus olisi ollut tarjouksessa alle 100 eurolla.

 • Reply Outi maanantai, 24 syyskuun, 2018 at 14:40

  Mulla alkoi soimaan tauotta päässä My Wayn sijaan Ultra Bran Villiviini-kappale, jossa tunnelmoidaan Odessasta. Sen kappaleen pohjin olen aina haaveillut Odessaan menosta, ja arvaapas mitä? Tämä juttu ei lainkaan helpottanut matkahaaveitani 😀

  Henk koht tykkään juuri tällaisista kaupungeista, jotka eivät ole täynnä maailmanluokan nähtävyyksiä ja sen myötä turistilaumoja. Odessa vaikuttaa juuri minunlaiseltani paikalta.

  PS. Ihmettelinkin kuinka menit niin ketterästi Keravan juoksuportaat ylös, mutta nyt se selvisi. Olet käynyt treenaamassa Odessasta 😉

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 5 lokakuun, 2018 at 22:58

   Kiitos Outi! Ultrabran Villiviini ei nyt soita mulla mitään kelloja. Täytyy kaivaa se Googlesta. Odessa ei nähtävyyksillä brassaile, mutta niitäkin löytyy jos jaksaa kierrellä patsaita sun muita katsomassa. Ja joo Odessan porrastreeni oli salaisuuteni Keravan juoksuportaisiin. Kävin salaa treenaamassa ?

 • Reply Eve, Jetlaggies tiistai, 25 syyskuun, 2018 at 10:55

  Ihastuttavan lähellä tuo Odessa, jos pääsee noin kätsysti Kiovasta:) Ja kuinka upeita rakennuksia ja paljon koettavaa. Pitää laittaa omalle listallekin.

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 5 lokakuun, 2018 at 23:00

   Kiitos Eve! Odessa oli lähempänä kuin luulinkaan. Kiovaan kaksi tuntia ja sieltä tunnin lento. Suosittelen! 🙂

  Leave a Reply