You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 23 elokuun, 2018 at 11:13

  Totta tuokin, että suomalaiset ovat, onneksi, olleet vähän sivussa monista suurista käänteistä maailman historiassa, mutta minusta niin tämä kun vaikka Japanissa Hiroshima ovat kyllä olleet kiehtovia paikkoja kokea – jotenkin sitä tuntee historian havinaa ympärillään. Toki me olimme valmistautuneet vierailuun esimerkiksi katsomalla elokuvan Pearl Harbor – taisi muuten taas äskettäin tulla televisiosta.
  Ymmärrän omatoimisuuden jos tavoitteena on säästää matkabudjetissa, mutta aika paljon tulee myös luettua juttuja, jossa omatoimisesti liikuttaessa on jäänyt yhtä sun toista näkemättä tai kokematta, kun ei ole löytynytkään parkkipaikkaa tai jotain vastaavaa. Me ostimme tuonne valmiin retken ja pääsimme siis myös Arizonalle – ja samainen retki kierteli vielä hiukan Honoluluakin ja opas kertoi historiasta niin osa-valtion, kaupungin kuin tietysti sitten Pearl Harborissa sen osalta. Lisäksi tietysti meillä oli vaan pari päivää aikaa Honolulussa ennen kuin suuntasimme muille saarille, joten halusimme olla ”tehokkaita”.
  Tässä linkki juttuumme Oahulta, jos vaikka haluaisit vilkaista Arizonaa 🙂
  https://meriharakka.net/2017/10/07/pearl-harbour-ja-waikiki-beach/

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 28 elokuun, 2018 at 20:41

   Kiitos Pirkko! Valmiilla retkellä pääsee moneen kohteeseen paremmin käsiksi kuin omatoimisesti. Mekin olisimme saaneet tuosta varmasti paljon enemmän irti, jos olisimme menneet ryhmän mukana. Jos Hawaiji olisi ollut reissun ensimmäinen kohde, olisimme varmasti tarttuneet valmiiseen retkeen. Nyt olimme niin väsyksissä kaikesta, ettemme halunneet alkaa säätämään aikataulujen kanssa (ja totta sekin että valmis retki olisi maksanut aika paljon) vaan menimme omatoimisesti. Vaikkei Arizonan muistomerkille päästy, niin koin saavani Pearl Harborista sen mitä hainkin.

 • Reply Make torstai, 23 elokuun, 2018 at 20:06

  ”USS Arizonaan. Ohjus osui suoraan laivan ammusvarastoon”
  Taisi olla kuitenkin pommi, joka osui tuolloin eikä ohjus.

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 23 elokuun, 2018 at 21:55

   Ups, niinpäs olikin. Kiitos Make korjauksesta! 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... sunnuntai, 26 elokuun, 2018 at 21:25

  Hawaijilla olisi kyllä kiva joskus käydä. Se on vaan vähän sivussa. 🙂 Just jonkin länsirannikon retken oheen tuo vierailu olisi järkevä yhdistää. Pearl Harbour varmasti olisi myös meillä ohjelmassa. Vierailimme joitain vuosia sitten New Yorkissa museoidulla lentotukialuksella, jossa myös tuli pikkuisen sellainen tunne, että suomalaisena osa asioista meni vähän ohi. Mutta olihan se silti ihan kiva kokemus nähdä tuollainen valtava hökötys sisäpuolelta. Kaupan päälle pääsi vielä kurkistamaan sukellusveneeseenkin.

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 28 elokuun, 2018 at 20:44

   Kiitos Aron! Hawaiji on tosiaan hieman sivussa 🙂 Kolmentoista tunnin aikaero ottaa myös koville, vaikka saimme paluumatkalla yhden yön palautella San Franciscossa. Minulle oli uutta tuo New Yorkissa oleva museoitu lentotukialus. Pitääpä laittaa korvan taakse, jos joskus sinne kulmille tie vie.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää maanantai, 27 elokuun, 2018 at 03:55

  Havaiji on kyllä ihana paikka vaikkakin aika tyyris. En ole itse käynyt muilla saarilla kuin Big Islandilla mutta ehdottomasti olisi kiva käydä muuallakin. Amerikkalainen mieheni on käynyt Pearl Harborissa ja tykkäsi, että se on todella mielenkiintoinen paikka. Pari vuotta sitten olimme Hiroshimassa ja minulle tuli siellä juuri tuo sama tunne, että miehelleni paikka oli enemmän merkityksellinen kuin minulle. Mielenkiintoinen toki, mutta en kokenut sitä niin syvästi kuin hän. Sama on varmaan Pearl Harborin kanssa.

  • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 28 elokuun, 2018 at 20:47

   Kiitos Paula! 🙂 Hawaiji on todella kallis paikka. Jos Kaliforniassa oli kallista, niin tuolla hinnat vielä nousivat muutaman pykälän. Siitä huolimatta se oli ihana ja tykkäsin kovasti. Minuakin kiinnostaisi ne muut saaret. Sinne tehdään risteilyjä ja koneessa vieressä istunut mies oli menossa risteilyaluksella saarikierrokselle. Hän oli muuten käynyt Helsingissäkin. Risteilemällä tietysti..

 • Reply Soile maanantai, 27 elokuun, 2018 at 16:18

  Havaii, ja ehdottomasti myös Pearl Harbor on mun tulevan maailmanympärimatkan kohteita ?

  • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 3 syyskuun, 2018 at 21:35

   Suosittelen! 🙂 Milloin olet lähdössä reissuun?

   • Reply Soile/Aidan Takana sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 18:57

    Vasta reilun vuoden kuluttua…

    • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 10 syyskuun, 2018 at 21:35

     Hyvää kannattaa odottaa ?

 • Reply Susanna maanantai, 27 elokuun, 2018 at 21:23

  Mielenkiintoinen kohde kauniilla maisemilla. Juu tuo on totta, esim. Itävallan Hiltonissa ei saanut mitään mutta Bratislavassa sai kerran suklaakeksin. Ilmeisesti riippuu myös työntekijöistä, näin olen päätellyt

  • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 3 syyskuun, 2018 at 21:38

   Bratislavassa ollaan näköjään anteliaita 🙂 Kaikissa muissa hotelleissa (jopa siellä rupuisessa motellissa) oli ilmainen Wi-Fi niin olihan se aika yllätys kun Hiltonissa ei ollut. Haluavat näköjään tällä tavoin saada lisää kanta-asiakkaita.

 • Reply Travelloverin Annika keskiviikko, 29 elokuun, 2018 at 18:13

  Hassua, mutta minulle Hawaiji ei ole unelmien kohde. En ole koskaan ajatellut sitä erityisesti paratiisina. Maine on toki sellainen. Klikkailen mielelläni auki postauksia sieltä, koska haluaisin löytää kuvista hehkutetun paratiisin, mutta en sitten tiedä, pidetäänkö houkuttelevimmat kuvat omana tietona vai mikä, mutta en ole nähnyt ou wau tuonne haluan -kuvia ollenkaan.

  • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 3 syyskuun, 2018 at 21:42

   Kaikki eivät tykkää kaikesta. Hawaiji näyttää kyllä parhaimmat puolensa livenä. Kuviin ei saa sitä parasta aina vangittua. Minä ihastuin siihen vehreyteen. Toki kun sadekuuroja ropisi kerran päivässä niskaan (onneksi vain max puoli tuntia kerrallaan) niin saari pysyykin vihreänä 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY lauantai, 1 syyskuun, 2018 at 17:14

  Ihan hyvä veto, että lensitte Hawaijille nyt kun siellä päin olitte. Mehän käytettiin samaa logiikkaa New Yorkin suhteen, vaikka ei sekään ihan länsirannikon tuntumassa tosiaan ole. 😀 Ja enpä silloin tiennyt, että jo tänä vuonna pääsisin uudestaa New Yorkiin, mutta tietysti enemmän on aina enemmän!

  • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 3 syyskuun, 2018 at 21:46

   Mietittiin, että se jää muuten näkemättä. Ja siihen oli hyvä lopettaa Kalifornian kierros. New Yorkiin, ihanaa 🙂 Sinne olisi mahtavaa päästä. Olen käynyt siellä vain lyhyesti joten olisi hauska tutkia kaupunkia tarkemmin.

 • Reply Timo perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 16:22

  Kiitos vierailusta mun blogissa! Tämä Havaiji pisti heti silmään, kun ollaan juuri pohdittu marraskuuksi jotain lämmintä paikkaa ja näkyi halpoja LA-lentoja, jotka luult jo menneet tosin. ^^ Tuo yhdistäminen voisi tosiaan olla hyvä idea. Useamman saaren katselua ovat monet suositelleet, mutta tilanteet vaihtelee ja kaikkea ei voi saada.

  • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 10 syyskuun, 2018 at 21:38

   Havaiji on hieno kohde ja lämmintä ympäri vuoden:) Samaan reissuun voi tosiaan yhdistää esim. Los Angelesin tai San Franciscon. Havaijin saaria olisi kiva kiertää mutta kaikkeen ei aika (eikä rahat) riitä.

  Leave a Reply