Suomen suurin matkablogiyhteisö

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler tiistai, 5 kesäkuun, 2018 at 19:53

  Italian illat on ihana kirja, kuten Binchyn koko muukin tuotanto. Oma suosikkini hänen kirjoistaan on ehkäpä Tulikärpästen kesä. Hyvän tuulen lukemista, ja kuitenkin kirjoissa käsitellään myös vaikeita teemoja – mutta lämmöllä. Vähän samaa on Cathy Kellyn teoksissa, vaikkakin ne ovat jo selvästi Binchyä viihteellisempiä

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 20 kesäkuun, 2018 at 07:04

   Kiitos kommentista Marianne. Jostain syystä Binchy ei ole aikaisemmin kolahtanut mutta Italian illoista tykkäsin. Täytyypä etsiä käsiin mainitsemasi Tulikärpästen kesä. Cathy Kellystä tykkään myös.

 • Reply Sini sunnuntai, 10 kesäkuun, 2018 at 11:56

  Pitääkin mennä huomenna kirjastoon etsimään reissulukemista. Tästä postaukseta löytyi monta mielenkiintoisen kuuloista kirjaa. 🙂

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 20 kesäkuun, 2018 at 07:07

   Kiitos Sini! 🙂 Mulla olis kans kirjastoreissu edessä ennen matkaa. Nykyisin kun ei ehdi kirjojen pariin kun lomalla niin kirjaston uutuushyllystä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista luettavaa.

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 10 kesäkuun, 2018 at 12:27

  Rakastan lukemista!! Minäkin olin pienenä lukutoukka ja jo varhaisessa vaiheessa siirryin aikuisten kirjoihin. Pienellä paikkakunnalla kaikki tunsi toisensa ja eräänkin kerran kirjaston vanhat tädit soittivat äidilleni, että nyt se tyttö otti taas lainaan kirjan, joka ei ehkä vielä sovi tämän ikäiselle. Onneksi äiti antoi lukea mitä huvitti :D. Näistä kirjoista olen Rämön, Hosseinin ja Läckbergin, muut menivät nyt lukulistalle.

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 20 kesäkuun, 2018 at 07:09

   Kiitos kommentista Ansku. Haha, onneksi nykyisin ei kirjaston tädit perään soittele. Kiva kuulla, jos tästä löytyi uutta luettavaa.

 • Reply Elsa sunnuntai, 10 kesäkuun, 2018 at 17:03

  Ihania vinkkejä! Osan noista olen lukenutkin (ja tykännyt) ja pari listaamasi kirjaa menee varmasti ostoslistalle! Varsinkin kirjat Mount Everestistä kiinnostavat kun syksyllä on lähtö kohti Nepalia ja Mount Everest Base Camp Trekkiä?

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 20 kesäkuun, 2018 at 07:11

   Kiitos Elsa! Kiva, jos löytyi uutta luettavaa. Voi onnellista kun pääset Everestin BC:lle. Huippu reissu tulossa! 🙂

 • Reply Laura Laakso sunnuntai, 10 kesäkuun, 2018 at 20:24

  Huomasin, että olimme molemmat kesän innoittamina julkaisseet omat reissukirjasuosikkimme. Meillä on muutama sama suosikki, mutta löysin sinulta hyviä vinkkejä itselleni. Ehkä sinä löydät minun jutusta itsellesi luettavaa 🙂 https://www.matkamaailmanympari80vuodessa.fi/2018/06/10-parasta-matka-aiheista-kirjaa.html

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 20 kesäkuun, 2018 at 07:13

   Kiitos Laura! Great minds think alike 🙂 Luin myös sinun kirjavinkkisi ja kyllä sieltä uutta luettavaa löytyi.

 • Reply Kohteena maailma / Rami keskiviikko, 13 kesäkuun, 2018 at 14:14

  Tässäpä oli suurin osa itselle tuntemattomia kirjailijoita. Lukemiseen liittyvät vinkit kiinnostavat aina ja itse ole varsin innostunut Pohjoismaisista rikossarjoista. Seuraavana lukuvuoroaan odottelee kotikaupunkini Seppo Jokisen uusin Komisario Koskisen rikosromaani. Listasinkin taannoin omia suosikkejani kysymykseen siitä, mitä lueskelen ja miten ne liittyvät matkailuun: http://kohteenamaailma.fi/matkailu/dekkarikirjasarjat-kaupunkien-matkailuesitteina/

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 20 kesäkuun, 2018 at 07:15

   Kiitos Rami kommentista ja linkistä. Käyn kurkkimassa sinun suosikkisi. Pohjoismaiset dekkarit kiinnostaa mutta jostain syystä tullut luettua enemmän ruotsalaisten kuin suomalaisten tuotantoa 🙂

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 13 kesäkuun, 2018 at 19:35

  Täällä ilmoittautuu yksi lukutoukka, jolla tosin vuosiin ei ole ollut aikaa lukea kuin lomilla. Mutta voi sitä kirjojen määrää mitä lapsuudessa ja nuoruudessa kannoin kirjastosta kotiin. Tässä oli monta kirjaa, joista uskoisin pitäväni. Kiitos vinkeistä!

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 20 kesäkuun, 2018 at 07:18

   Kiitos Virpi! 🙂 Mulla on nyt sama tilanne ettei ehdi lukea kuin lomilla ja se on liian harvoin. Kirjastoreissu odottaa kun loma pukkaa kohta päälle. Kiva, jos tästä löytyi lukuvinkkejä kesään.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA perjantai, 15 kesäkuun, 2018 at 11:05

  Hieno lista. Minä olen noista Leijapojan ja mut Hosseinin kirjat lukenut ja odotelen kovasti uutta. Enkeltentekijä on myös tuttu, mutta Läckbergin tuotanto ei ole koskaan oikein kolahtanut. Luen kyllä paremman puutteessa : )
  Mun piti tähän kirjoittaa älyttömän hyvä dekkarisarja jonka äskettäin löysin. SE on niin pelottava, että en voi lukea sitä illasta lainkaan. Mutta enhän mä muista kirjoittajaa…. Plääh. Palaan kun pääsen kotihyllyn ääreen.

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 20 kesäkuun, 2018 at 07:21

   Kiitos kommentista Anna! Hosseinin uutuutta minäkin kyttään. Jospa se ilmestyisi kirjastoon kesän aikana niin saisin sen kaveriksi laiturin nokkaan. No nyt jäi kiinnostamaan mistä pelottavasta dekkarisarjasta oli kyse 🙂

 • Reply Sandra perjantai, 15 kesäkuun, 2018 at 12:24

  Kiitos vinkeistä – tässä on sekä tuttuja että tuntemattomia. Seuraavaksi saatan lukea tuon Satun kirjan Islannin reissuni innoittamana. Hän kirjoittaa todellakin mukaansatempaavasti.

  Alun tarinasi oli loistava. Olen itsekin ollut aikamoinen lukutoukka, mutta vanhemmiten kirjojen lukemistahti on hieman rauhoittunut.

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 20 kesäkuun, 2018 at 07:24

   Kiitos Sandra 😉 Minäkin tykkään Sadun tyylistä kirjoittaa ja olen lukenut hänen toisenkin kirjansa, joka ei kylläkään matkoihin liittynyt. Islannista kertova kirja oli loistava. Minullakin on lukutahti hiipunut ajan puutteen vuoksi mutta onneksi kohta pääsee lomalle niin sitten on aikaa myös kirjoille.

 • Reply Terhi/Fammo matkalla perjantai, 15 kesäkuun, 2018 at 15:31

  Minä yritän aina lukea kirjallisuutta siitä maasta jonne olen menossa. Useinmiten se onnistuukin, matkakirjoja saisi toki olla enemmän.
  Lisäisin listaan Qais Akbar Omarin Yhdeksän tornin linnakkeen, siinä on mielenkiintoinen rakenne.
  Näin Trumpin uuden pakolaispolitiikan innoittamana suosittelen myös Maija Salmen kirjaa Paholaisen juna, matkalla kohti amerikkalaista unelmaa

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 22 kesäkuun, 2018 at 11:12

   Kiitos Terhi vinkeistä! Yhdeksän tornin linnake varsinkin kuulostaa sellaiselta, jota voisi seuraavalla kirjastoreissulla etsiä hyllystä.

 • Reply Anita / My Tiny Travel Journal lauantai, 16 kesäkuun, 2018 at 09:02

  Kiitos näistä kirjavinkeistä! Ja alun tarina oli hurmaava, tuli mieleen ihan oma lapsuus, kun kannoin kirjoja kotiin selkä väärällään. Mulle tärkeä osa matkaa on aina hyvän lukemisen valkkaaminen mukaan. Tykkään etsiä jotain kohteseen liittyvää, ja kesään jotenkin kuuluvat aina dekkarit!

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 22 kesäkuun, 2018 at 11:15

   Kiitos Anita! 🙂 Olin lapsena varsinainen lukutoukka ja kirjastomatka kuvaa sitä paloa millä piti lähteä hakemaan uutta luettavaa säässä kuin säässä. Dekkarit kuuluvat kesään, tuosta olen ehdottomasti samaa mieltä.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, 16 kesäkuun, 2018 at 11:17

  Kiitos lukuvinkeistä, tämä lista pitäisi olla kyllä saatavilla käsien ulottuvilla silloin kun taas alkaa miettimään että mitä lukisi seuraavaksi! 😀

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 22 kesäkuun, 2018 at 11:18

   Kiitos! 🙂 Mulla oli tapana aikaisemmin kirjoittaa ylös kirjavinkkejä ja kun menin kirjastoon niin etsin niitä sieltä käsiin tai tein varauksia. Nykyisin kun ei ehdi niin paljon lukemaan, nappaan hyllystä randomisti jotain mikä vaikuttaa takakannen perusteella mielenkiintoiselta.

 • Reply Emilia/Matkan varrella lauantai, 16 kesäkuun, 2018 at 14:56

  Kiitos lukuvinkeistä, ihanan kattava lista! Tuo Mähkän kirja on jo pidempään ollut omallakin lukulistalla, mutta kuten kirjoitkin, se on harmillisen kehnosti saatavissa.

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 22 kesäkuun, 2018 at 11:20

   Kiitos Emilia! 😉 Mähkän kirja on ihan huippu. Sillä haluaisin sen omaan hyllyyn jotta siihen voisi palata kun haluaa.

 • Reply Outi / Maa Quzuu lauantai, 16 kesäkuun, 2018 at 21:20

  Hyviä vinkkejä! Näistä Leijapoika on tuttu ja monet muutkin Husseinin kirjat. Eivät mitkään oikein kamalan kevyttä luettavaa, mutta ehkä se tekeekin niistä mielenkiintoisia. Lukisin enemmän muttei tahdo aikaa löytyä ja se harmittaa. Ehkä sitten jossain vaiheessa elämää taas ?

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 22 kesäkuun, 2018 at 11:23

   Kiitos kommentista Outi! 🙂 Mulla sama tilanne, ettei aikaa tällä hetkellä niin paljon kuin haluaisi lukemiseen käyttää. Nyt alkoi loma niin pääsee viettämään aikaa myös kirjojen parissa. Hosseinin uutta kirjaa odotellessa..

   • Reply Outi / Maa Quzuu keskiviikko, 15 elokuun, 2018 at 15:33

    Haha! Hosseinin kirjojapa hyvinkin! Painovirhe paholainen… 😀

 • Reply Anna | Muuttolintu.com sunnuntai, 17 kesäkuun, 2018 at 05:53

  Oi hyviä vinkkejä, kiitos! Muutama olikin jo tuttu, mutta myös muutaman vinkin otin itselleni ylös! Aika paljon tulee matkoilla luettua, aika monet suosikeista on sijoittuneet Intiaan. Täytyy väsätä jossain vaiheessa oma listaus!

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 22 kesäkuun, 2018 at 11:27

   Kiitos Anna ja kiva kuulla, jos löytyi uutta luettavaa. Tee ihmeessä oma listaus, näitä olisi mukava lukea muiltakin.

 • Reply Rosa sunnuntai, 17 kesäkuun, 2018 at 10:44

  Minulla on parhaillaan Merja Mähkän kirja kesken. Alun ahmin vauhdilla sillä olin lähes samaan aikaan hänen kanssaan samoissa paikoissa. Nyt olen vähän jumittunut siihen Afrikka-osioon. Ostin kirjan pari vuotta sitten Kirjamessujen 2€ laarista. Kirjojen elämänkaari on niin lyhyt, että ne hävitettään vain pari vuotta ilmestymisen jälkeen. Se minusta aika harmillista.

  • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 22 kesäkuun, 2018 at 12:08

   Kiitos Rosa! Whaaat, missä minä olen ollut noiden Kirjamessujen aikaan? Mähkän kirja olisi todellakin lähtenyt mukaan. Kirjojen elinkaari on harmittavan lyhyt. Kirpputorilla niitä ei saa enää kaupaksi ellei ole jotain hyvää dekkaria pokkariversiona myynnissä.

  Leave a Reply