Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 kuvaa ja tarinaa matkoiltani

Lentopelko -blogin Janni ja Anssi olivat tehneet hauskan haastepostauksen, jossa kymmeneen annettuun aiheeseen valitaan sopiva kuva ja kirjoitetaan kuvaan liittyvä tarina. Alunperin tämä haastepostaus on lähtenyt Journey Diary -blogista. Tämä kuulosti niin kivalta, että päätin itsekin osallistua. Täytyy myöntää, ettei ollut ihan helppo nakki. Kuvia on kertynyt vuosien varrella tosi paljon ja juuri sen oikean kuvan löytäminen aiheeseen teki tiukkaa.

No, tällainen siitä tuli.

1. Kuva täydellisestä hetkestä

Tämän kuvan otsikkoon voisi lisätä täydellisyyden lisäksi myös hauskan. Vietimme kaksi vuotta sitten kesällä ystävämme syntymäpäiviä Sidessa, Turkissa kolmen perhekunnan voimin. Varsinaisena syntymäpäivänä vuokrasimme moottoriveneen kuljettajineen ja ajelimme ympäri Siden rannikko päivän aikana. Päivä oli täydellinen; aurinko paistoi, musiikki soi ja nautimme raikkaita juomia kera pienen purtavan hyvässä seurassa. Välillä hyppäsimme meren viileään syleilyyn, josta tämäkin kuva on otettu. Se hetki olisi saanut jatkua ikuisesti.

2. Perinteinen turistikuva

20. hääpäivä Pariisissa ja tässä rouva esittelee Champs-Élyséeta. Tämä on turreilua parhaimmillaan..

3. Kuva mahdollisimman kaukaa

Tämä kuva on otettu Inkapolku vaelluksen viimeisenä aamuna, kun olemme lähes perillä Macchu Picculla. Inkojen kadonnut kaupunki vei meidät kauas historiaan. Perun matka kokonaisuudessaan oli unohtumaton ja Inkapolku vaellus piste iin päälle.

4. Suurkaupungin sykettä

Espanjalaiset portaat Rooman sydämessä ovat aina täynnä elämää. Niin tänä kesäisenä päivänäkin vuonna 2009, kun olin mieheni kanssa siellä viikonloppumatkalla. Istahdimme hetkeksi portaille katsomaan kaupungin kuhinaa ennenkuin jatkoimme matkaa.

5. Zzz – matkustaminen väsyttää

Nukkumiskuvia ei löytynyt, niin valitsin tähän uima-altaalla makoilua. Paikka on Ayia Napa Kyproksella ja ”Lazy Day” menossa. Voin melkeinpä kuulla Bruno Marsin äänen korvissani ”Today I don’t feel like doing anything, I just wanna lay in my bed..”

6. Auringonlasku

Auringonlasku Päijänteellä. Vietimme muutaman päivän purjehtimalla Päijänteellä viime kesänä ja menimme yöksi pursiseuran tukikohtaan. Saimme koko paikan itsellemme, koska siellä ei meidän ihmeeksemme ollut muita, vaikka oli heinäkuu ja veneilykelit parhaimmillaan. Saunoimme, grillasimme ja nautimme näistä kauniista maisemista. Se oli kesää parhaimmillaan.

7. Herkuttelu olennaisena osana reissuja

Nepalilaista ruokaa

Viimeinen Nepalissa syöty ateria. Olimme juuri tulleet vuoristolennolta ja lounas piti syödä ripeästi, jotta ehdimme Delhin lennolle. Lautasella oli vähän kaikenlaista, mutta parasta oli Chapati-leipä.

8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys

Kävimme Dubain aavikolla jeeppisafarilla ja täytyy myöntää, että paikka oli aikamoinen pettymys. Olin odottanut jotain aivan muuta kuin asutuksen lähellä olevaa hiekkamerta, jossa ryynättiin jeepeillä ylös ja alas. Kuvan miehet eivät liity tapaukseen.

9. ”Teen mitä vain hyvän otoksen eteen” -kuva

Suolaista merivettä oli silmät ja suu täynnä, kun yritimme saada viehkeää rantakuvaa purkkiin. Hauskaa ajanvietettä Kyproksella 🙂

10. Kuva roadtripilta

Kuva on otettu Athabascan jäätiköltä, Kanadasta. Jäätikköajoneuvolla ei roadtripia tehty vaan bussilla, mutta käväisimme jäätiköllä matkalla Jasperin kansallispuistoon. Sää oli sateinen kuten kuvasta näkyy ja siellä oli kova tuuli. Nappasimme ystäväni kanssa äkkiä kuvat ja sitten ison auton kyytiin lämmittelemään.

Blogiani voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, 4 kesäkuun, 2017 at 21:09

  Kiva juttu! Mekin olimme 20 vuotis hääpäivänä Pariisissa. Voi tänään olimme nepalilaisessa syömässä ja pohdimme, miltä ruoka maistuisi Nepalissa? Onko samaa kuin täällä? Olisi kyllä aika hienoa päästä paikan päälle maistamaan. Muuten kyllä nuo espanjalaiset portaat ovat hienot mutta kylläpä siellä riittää väkeä.

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 20:54

   Pariisi taitaa olla suosittu kaupunki hääpäiväjuhlien viettoon. Onhan se romanttinen kaupunki. Täytyy myöntää etten ole Suomessa kertaakaan käynyt nepalilaisessa syömässä, joten en osaa sanoa onko ruoka samanlaista kuin Nepalissa. Me söimme suurimmaksi osaksi vuoristossa guest houseissa illallisen ja ruoan taso hieman vaihteli. Enimmäkseen oli kyllä hyvää 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, 5 kesäkuun, 2017 at 15:52

  Hauska haaste ja kivoja tarinoita kuvien takaa! Kiva, kun kuulee myös vanhoista reissuista parhaita paloja tai jotain muita pieniä kertomuksia, mitkä ei ole mahtuneet muihin blogiteksteihin.

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 21:00

   Kiitos Kati! Tätä postausta oli tosi hauska tehdä. Kaikki vanhat matkat eivät taivu kokonaisen postauksen muotoon, niin tällaiseen on kiva tuoda pieniä tarinoita ja sattumuksia. Tykkään itsekin lukea tällaisia juttuja tarkempien infopostausten välissä.

 • Reply Janni / Lentopelko maanantai, 5 kesäkuun, 2017 at 17:28

  Kiva oli lukea sunkin versio tästä haasteesta! Tuo viimeisen kuvan jäätikköreissu kuulostaa melko mielenkiintoselta! Ja siis tuo Nepalilainen ruoka, liian ihanan näköstä.

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 21:04

   Kiitos Janni, tätä oli tosi hauska tehdä. Jäätikköreissu oli mielenkiintoinen. Meille sattui vaan tosi huono sää ja käytiin aika pikaisesti ottamassa kuvia ja painuttiin takaisin auton lämpöön. Aurinkoisella kelillä siellä voi kuulemma palloilla t-paidassa 🙂

 • Reply Ne Tammelat maanantai, 5 kesäkuun, 2017 at 21:44

  Näitä on kiva lukea! Hauska nähdä espanjalaiset portaat toisesta vinkkelistä välillä kuvissa 🙂

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 21:05

   Kiitos 🙂 Espanjalaisia portaita kuvataan tosiaan useimmiten ihan toisesta suunnasta.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia maanantai, 5 kesäkuun, 2017 at 23:32

  Näihin haastepostauksiin ei kerta kaikkiaan kyllästy! 😀

  Vai että 20. hääpäivä. 10. vietettiin ihan vaan Tallinnassa ja seuraavana päivänä takaisin, ei ollut enempää mahkuja siihen kohtaan. 20:nenteen on vielä 8 vuotta aikaa, joten suunnittelu on vielä aika turhaa tai kohde ehtii vaihtua niin moneen kertaan…..

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 21:12

   Meille tulee ensi kesänä 25 v. Härre goood! Parempi jättää kohteen suunnittelu tosiaan lähemmäs ajankohtaa. Muuten se voi tosiaan muuttua moneen kertaan 🙂

 • Reply Emma tiistai, 6 kesäkuun, 2017 at 11:07

  Haha, ”tässä rouva esittelee Champs-Élyséeta” 😀 Jäätikköroadtripbussireissu alkoi kyllä kiinnostaa nyt enemmänkin, ootko kirjoittanut siitä blogiin?

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 21:20

   Hih, kiitos Emma 🙂 Kanada tägillä löytyy blogista postauksia kiertomatkasta, johon kuului tuo käynti jäätiköllä.

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 6 kesäkuun, 2017 at 12:54

  Tällaisia pieniä tarinoita on aina välillä kiva lukea tyypillisempien reissuraporttien välissä! Tuo nepalilainen ruoka näyttää todella herkulliselta! Söisin tuota nyt paljon mieluummin kuin edessäni olevaa työpaikkaruokalan sapuskaa…

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 21:28

   Kiva kuulla 🙂 Kuvan nepalilainen ruoka oli todella hyvää. Meillä oli vaan aika kiire hotkia se, kun vuoristolennolla oli mennyt odotettua pidempään ja samana päivänä lensimme vielä Delhiin. Kiireessä ei ole koskaan kiva syödä.

 • Reply Suunnaton tiistai, 6 kesäkuun, 2017 at 16:04

  Nää on hauskoja 🙂 Tuo nepalilainen ruoka näyttää todellakin hyvältä!
  En muistanutkaan, että olet kirjoittanut Kanadasta. Täytyy käydä lukaisemassa ne jutut, vaikka olen varmasti joskus niihin jo tutustunut.

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 21:32

   Kiitos 🙂 Kanada tägilla löytyy juttuja enemmänkin. Matka on tehty syksyllä 2015. Oli upea reissu ja niille kulmille voisi mennä uudestaan.

 • Reply Laura / Kaiken maailman matkoja tiistai, 6 kesäkuun, 2017 at 20:10

  Nyt on kyllä fiilistä kuvissa ja tarinoissa semmoista ihan aitoa tunnelmaa! 🙂 Hauska haaste, täytynee itsekkin lähteä mukaan tähän ja jakaa omiakin pikku tarinoita, jotka on jääneet blogissa syystä tai toisesta kertomatta!

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 21:34

   Kiitos Laura 🙂 Tätä oli hauska tehdä. Ehdottomasti vaikeinta valita sopivat kuvat. Lähde ihmeessä mukaan, näitä on kiva lukea muiden blogeista.

 • Reply Kohteena maailma / Rami keskiviikko, 7 kesäkuun, 2017 at 15:21

  Näitä postauksia on kiva lukea! Muistuu omakin postaus aiheesta mieleen ja sen mukavista hetkistä maailmalta. Tuo viimeinen kuva Kanadasta on loistava, olen sitä jo joskus ennenkin postauksessasi kehunut 🙂

  • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 8 kesäkuun, 2017 at 21:38

   Kiitos Rami 🙂 Täytyykin käydä kurkkaamassa sinun haastepostaus. Näitä on kyllä hauska lukea.

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta perjantai, 9 kesäkuun, 2017 at 15:00

  Kiva kooste ja mukavan erilaisista paikoista! Tuo suurkaupungin sykettä sai vähän silmät suurenemaan. En oikein osaa pitää Roomaa suurkaupunkina, vaikka se sellainen onkin. Tosin minut saa Espanjalaisille portaille vain uhkailemalla, lahjomalla tai kiristämällä (mikä ei varmaan ole jäänyt blogini lukijoille epäselväksi).

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 14 kesäkuun, 2017 at 22:06

   Kiitos Heli 🙂 Minulle Rooma on suurkaupunki, mutta olisihan siihen tosiaan voinut valita vaikka Bangkokin tai New Yorkin.

 • Reply Johanna / Fin Nomads lauantai, 10 kesäkuun, 2017 at 09:09

  Kivan näköisiä reissumuistoja 🙂 vanhempiin reissukuviin on aina välillä kiva palata. Katselin vähän aikaa sitten meidän ekojen reissupäivien kuvia Tokiosta ja samat perhoset nousivat vieläkin mahanpohjaan!

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 14 kesäkuun, 2017 at 22:11

   Kiitos Johanna! Vanhoja kuvia on hauska selailla ja samalla palata reissumuistoihin.

 • Reply Sanna I Siveltimellä maanantai, 12 kesäkuun, 2017 at 20:33

  Hauska haaste! Ja näiden kymmenen kuvan perusteella jo taas muistaa, miten monipuolinen tää meidän pallo onkaan ja miten reissaamalla pääsee erilaisiin maisemiin ja tunnelmiin. Kiva postaus 🙂

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 14 kesäkuun, 2017 at 22:18

   Kiitos Sanna 🙂 Näinhän se on, että kaikenlaista täältä maailmasta löytyy ja ilman reissuja ei niistä tietäisi mitään.

  Leave a Reply