You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Suunnaton-matkablogi sunnuntai, 16 huhtikuun, 2017 at 18:53

  Olipa kiva historiapläjäys! Monelle Petran kävijälle kaupungin historia jää varmaankin tuntemattomaksi. Solassa opas olisi ollut ihan hyvä meillekin, vaikka oltiinkin tutustuttu historiaan jo ennen matkaa.
  Petra on vaan niin upea ja hämmästyttävä paikka, ettei se varmasti heti unohdu.
  Kiitos linkityksestä! 🙂

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:28

   Kiitos 🙂 Opas oli hyvä, koska moni juttu olisi mennyt meiltä ohi ilman häntä. Petra oli todella ihmeellinen paikka. Ei voi kun ihmetellä miten tuollaisia on ennen vanhaan rakennettu.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita maanantai, 17 huhtikuun, 2017 at 08:52

  Huikea paikka! Ja oli kyllä kallis retki, mutta itse myös suosin matkanjärjestäjien retkiä juuri siksi, että ne ovat niin helppoja. On kyyditykset, oppaat ja selostukset.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:32

   Retki oli todella kallis, mutta se oli helpoin ratkaisu. Olisi siitä hintaa tullut joka tapauksessa kun taksin ja kaksi pääsylippua olisi maksanut. Ja jos olisi vielä oppaan halunnut, niin sekään ei ollut ilmainen.

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 19 huhtikuun, 2017 at 19:19

  Me päädyimme muutama vuosi sitten, onneksi, vaihtoehtoon, jossa yövyimme Petran pienessä kaupungissa. Onneksi siksi, että maaliskuussa Petrassa yllätyksellisesti aamulla satoi lunta ja paikka oli suljettuna kunnes lumi suli – mutta avattiin sitten iltapäivällä ja yöpymisen takia pääsimme sinne sitten kuitenkin vielä tuona päivänä.

  Petra suljetaan herkästi sateen (tai joskus siis sulavan lumenkin) takia, sillä vesi tulee syöksyen noihin kapeisiin soliin ja muutama vuosikymmen sitten siellä kuoli useampi turisti sen takia.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:34

   Me kuulimmekin tuosta valitettavasta onnettomuudesta muutaman vuoden takaa. Teillä kävi hyvä tuuri, muuten olisi Petra jäänyt näkemättä.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com torstai, 20 huhtikuun, 2017 at 01:20

  Upea paikka, tuonne on lähdettävä joskus käymään. Itse myös tiedän paikan Indiana Jonesista, mutta blogeista on myös tullut luettua paljon. Hyvä tietää, että hevoskärryt täytyy skipata!

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:37

   Opas ei myöskään suositellut hevoskärryjä, koska kuskit ajoivat hullun lailla. Hevosia kävi sääliksi. Petra sinällään oli hieno ja käymisen arvoinen paikka.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, 20 huhtikuun, 2017 at 10:49

  Olipa hyvä historia pläjäys! 🙂 Petra olisi kyllä upea nähdä, koska onhan noi tommoset paikat aivan käsittämättömiä. 😀 Miten niitä on saatu edes tehtyä silloin 😀

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:39

   Kiitos Sandra 🙂 Samaa minäkin ihmettelin, miten siihen aikaan on tuollaisia paikkoja rakennettu. Eikä Petra ole ainoa mitä olen hämmästellyt. Machu Picchu oli toinen.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia torstai, 20 huhtikuun, 2017 at 20:00

  Petra olisi upea kohde vierailla. Melkein olen siellä käynytkin ? Taisi olla ’91 kun kävin äidin kanssa Intiassa, silloin nimittäin pääsi yhden matkanjärjestäjän seuramatkalla Goaan ja me oltiin mukana ihan ensimmäisellä lähdöllä. Pahus kun en muista sen matkanjärjestäjän nimeä enää, alkoi muistaakseni N-kirjaimella. Niiden matkavalikoima kun oli hyvin erilainen kuin muiden ja sovittiinkin äidin kanssa, että seuraavana talvena mennään niiden matkalla Petraan. Mutta se mokoma teki konkan! Siihen aikaan ei niin vaan varailtu lentoja ja hotelleja itse eikä varsinkaan netistä ? joten matka jäi tekemättä. Täytyy myöntää että olen unohtanut koko Petran sittemmin.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:43

   Voi harmi, että teiltä jäi Petra väliin. Apollomatkojen kautta Aqabaan pääsee suoralla lennolla ja sieltä ei ole Petraan pitkä matka. Matkatoimiston retki on kallis, mutta helpoin tapa käydä Petrassa.

  • Reply Aija sunnuntai, 4 helmikuun, 2018 at 15:33

   Se matkatoimisto oli Net-matkat köytiin silloin Petrassa

  • Reply Aija sunnuntai, 4 helmikuun, 2018 at 15:36

   Se konkurssiin mennyt matkatoimisto oli Net-matkat, me oltiin heidän matkalla Jordaniassa ja Petrassa

   • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 5 helmikuun, 2018 at 21:32

    Kiitos Aija! Enpä ole tuollaisesta matkatoimistosta kuullutkaan. Toimi ilmeisesti vain vähän aikaa? Toivottavasti teillä oli kiva reissu.

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi sunnuntai, 23 huhtikuun, 2017 at 00:00

  Veikkaan, että ihan sama mihin maailmassa koskaan tulen päätymään, tulee Petra aina säilymään yhtenä sykähdyttävimmistä paikoista, joita tulen näkemään. Kertakaikkiaan huikea <3

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:44

   Petra oli upea <3

 • Reply Teppo/Tämä matka sunnuntai, 23 huhtikuun, 2017 at 07:47

  Hieno paikka ja tunnelma. Hevoskärryjen ralli ja hevosten kohtelu rikkoi osan fiiliksistä. Pikku Petra olikin miellyttävämpi kohde. Ei melua eikä juuri muita kulkijoita. Lintujen laulu kaikui kanjonissa. Sinne voisi mennä uudelleen.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:50

   Pikku-Petra jäi meiltä näkemättä mutta se kuulostaa mukavan rauhalliselta paikalta. Hevoskärryt olisivat olleet ok, jos niillä olisi ajettu rauhallisesti. Se ralli oli todella ärsyttävää.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas sunnuntai, 23 huhtikuun, 2017 at 09:25

  Tuonne haluaisin kyllä päästä. Näyttää kuvista todella upealta. Varmasti se on vielä hienompi luonnossa.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:51

   Suosittelen 🙂 Petra on luonnossa vielä hienompi kuin kuvissa.

 • Reply Viherjuuria sunnuntai, 23 huhtikuun, 2017 at 12:19

  Kiitos tästä hyvin valmistellusta tekstistä eli matkasta menneisyyteen! Maailmanhistoria on niin mielenkiintoista ja on mahtavaa, että siitä on säilynyt palasia meillekin. Tämä on kyllä niitä paikkoja, jotka täytyy joskus nähdä ja kokea.

  • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 13:53

   Kiitos 🙂 Tätä kirjoitettaessa elin Petra päivän uudestaan. Se on kyllä näkemisen arvoinen.

  Leave a Reply