You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Stacy Siivonen tiistai, 20 syyskuun, 2016 at 16:37

  Minä olen huono nauttimaan taiteesta, mutta Guernica on kuitenkin aika kovan luokan nähtävyys. Ylipäätään tuntuu siltä, että Madridissa helposti kengän pohjat kuluvat ja kukkaro kevenee, häkellyttävän paljon nähtävää ja koettavaa. Pitäisiköhän vihdoinkin Espanja korkata.

  • Reply mertsik torstai, 22 syyskuun, 2016 at 20:38

   Olen nähnyt Guernicasta kuvia ja se näyttää todella vaikuttavalta. Miltä se sitten näyttääkään livenä. Suosittelen Espanjan korkkaamista 🙂

 • Reply Heidi / Maailman äärellä keskiviikko, 21 syyskuun, 2016 at 14:07

  Madrid on super ihana! Vietin siellä koko viime syksyn, ja vaikka aiemmilta Madridin-reissuilta oli jäänyt aika ikäviä kokemuksia, tämä syksy muutti kaiken ja nyt vain kaipaan takaisin Madridin värikkääseen syksyyn. Syksy onkin paras aika matkustaa Madridiin. Kirjoitin viime syksyn aikana useitakin juttuja Madridista, mutta tässä linkki yhteen, jossa minun vinkkini. Muutama sama kuin sinulla mutta myös monta muuta ihanaa: https://maailmanaarella.com/2016/02/27/madridin-parhaat-nahtavyydet-ja-elamykset-top-10/

  • Reply mertsik torstai, 22 syyskuun, 2016 at 20:42

   Kuule Heidi, sinun blogistasi osa näistä hyvistä vinkeistä on peräisin. Linkitin blogisi toiseen Madridista tekemääni postaukseen. Voi sinua onnellista, kun sait viettää siellä koko syksyn. Ihana paikka 🙂

 • Reply Johanna Hulda torstai, 22 syyskuun, 2016 at 03:39

  Olen käynyt Madridissa parin pitkän välilaskun verran, ja kaupunki oli kyllä hurmaava! Jossain vaiheessa täytynee palata sinne ainakin pariksi päiväksi. Tykkäsin myös tavasta, että kuppilassa juoman tilatessaan sai automaattisesti eteensä myös jotain suolaista naposteltavaa. Mihin tuolla kaapelikärryllä oikein pääsee?

  • Reply mertsik keskiviikko, 28 syyskuun, 2016 at 21:56

   Minä pidin myös tavasta tarjota pientä suolaista juoman kyytipojaksi. Italiassa olen törmännyt samaan. Miten Suomeen saisi tällaisen kulttuurin? Köysiradalla olisi päässyt Paseo Rosalesilta Casa de Campoon ja takaisin.

 • Reply Johanna Hulda torstai, 22 syyskuun, 2016 at 03:41

  Ja piti vielä kommentoida, että vähän pisti hymyilyttämään tuo että kuninkaalliset vartiosotilaat eivät suorita vaihtoaan huonolla säällä, vaikka se on vain kerran kuukaudessa. 😀

  • Reply mertsik keskiviikko, 28 syyskuun, 2016 at 21:58

   Niinpä 🙂

 • Reply Anna / 270 degrees torstai, 22 syyskuun, 2016 at 13:09

  Mä en ole koskaan käynyt Madridissa, mutta haluaisin kyllä kovasti ja toivon mukaan joskus lähivuosina pääsisinkin vielä sinne! Harmi, että teillä jäi auringonlasku ihailematta, mutta kovin kaunishan tuo öinenkin kaupunki on 🙂

  • Reply mertsik keskiviikko, 28 syyskuun, 2016 at 22:01

   Suosittelen, oli kiva kaupunki! Meillä ei lauantaina oikein mennyt putkeen, kun köysirata jäi kokematta huollon takia ja auringonlasku meni jonottaessa 🙂 Mutta kannatti jonottaa, näkymät öiseen kaupunkiin olivat upeat.

 • Reply Teppo/Tämä matka lauantai, 24 syyskuun, 2016 at 08:51

  Hyvät käytännön vinkit. Se taidemuseokolmio on kyllä upeimpia tällä pallolla. Vaihtuvista näyttelyistä kannattaa ottaa selvä ennalta ettei kävele jonkin helmen ohi. Livemusiikkia löytyy helposti mm. Cafe Centralista Santa Anan aukiolta. Jazzahtavia bändejä rennosti ja edullisesti.

  • Reply mertsik keskiviikko, 28 syyskuun, 2016 at 22:04

   Kiitos Teppo! Ensi kerralla täytyy mennä johonkin niistä kolmesta taidemuseosta. Guernica olisi hienoa nähdä livenä. Kiitos musiikkivinkeistä!

 • Reply Veera Bianca lauantai, 24 syyskuun, 2016 at 18:37

  Kiitos hyvistä vinkeistä, olenkin juuri miettinyt että haluaisin ensi keväänä matkustaa Madridiin, joten vinkit tuli tarpeeseen ja tallensin ne tuonne kansioon 🙂

  • Reply mertsik keskiviikko, 28 syyskuun, 2016 at 22:06

   Kiitos Veera! Kiva, jos näistä on hyötyä 🙂

 • Reply Martta / Martan Matkassa lauantai, 24 syyskuun, 2016 at 22:44

  I <3 Madrid entinen kotikaupunkini! Hauska sattuma olimme kaupungissa samaan aikaan, oma juttuni on vielä kirjoittamatta!

  • Reply mertsik keskiviikko, 28 syyskuun, 2016 at 22:07

   Haha, eikä! Käyn lukemassa sitten sun jutun, kun se on valmis. 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 25 syyskuun, 2016 at 21:43

  Hyvä tiivis paketti, tällaisista on aina hyötyä ennen matkaa! Tajusin juuri, että Madrid itsellä edelleen käymättä.

  • Reply mertsik keskiviikko, 28 syyskuun, 2016 at 22:08

   Kiitos Rami! Nyt vaan lentoja varaamaan 🙂

  Leave a Reply