Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kohti kolmatta syksyä

Säätila on Sveitsissä ollut vielä hyvin kesäinen ja on toivottavasti vielä pitkään. Eräänä iltana kuitenkin tuossa taannoin oli syksyinen tuulahdus ilmassa. Ajattelin ulkona koiran kanssa  kävellessäni, että elämme pian jo kolmatta syksyä täällä. Melkoista.  Asiat alkavat olla osaltaan tuttuja ja tiedämme suurin piirtein mitä tuleman pitää. Lämmin loppukesä, värikäs syksy, sateinen joulukuu ja koulun tapahtumat kulkevat omaa rataansa. Jos kulkevat.  Oikeasti emme tietenkään tiedä mitään, sillä mitä vain voi tulla eteen ja mikään ei ole niin varmaa kuin muutos, sen viime kevät osoitti. Eletään siis päivä kerrallaan. 

 

Suomesta palattuamme olemme tehneet paljon retkiä ja nauttineet toki ihan kotikulmistakin. Tämä kuva on reilun tunnin matkan päässä kotoamme. Vuoristokylä on nimeltään Mürren.

Tiistaina kuitenkin lapsilla alkaa koulu, kolmas vuosi. Vuosi tulee varmasti olemaan erilainen jo pelkästään Covidin vuoksi, mutta myös siksi, että kaikki kolme lasta ovat eri kouluissa. Akseli astelee jo high school maailmaan eli upper schooliin ysiluokalle. Aada jatkaa middle schoolissa siirtyen seiskaluokalle ja Ilmarilla käynnistyy kakkosluokka. Fyysisesesti koulut ovat noin kymmenen minuutin päässä toisistaan. Logistisesti hieman enemmän ajoa, mutta onneksi isommat voivat myös käyttää julkisia kulkupelejä.

Teimme myös ostosreissun Saksan puolelle. Rajan tuntumassa on useita ihania pieniä vanhoja kaupunkeja. Tämä kuvassa on Tiengen

Kesä toivottavasti jatkuu meillä Sveitsissä vielä pitkään, vaikka olemmehan saaneet nauttia siitä yllin kyllin. Kesäloma Suomessa oli meille hyvin odotettu. Pitkään jännitimme ja elimme epätoivon hetkiä, pääsemmekö kotimaahamme hyvillä mielin lomailemaan. Onneksi kevään tiukat toimet tehosivat Sveitsissä ja pääsimme matkaan.

Seitsemän viikkoa mökkielämää, ystäviä, juhlia ja rakennuspuuhia. Iloitsimme kesästä kovasti, moneen otteeseen. Ihana alkukesän vihreys ja orastavat pellot. Lintujen pesintäpuuhat, kuikan huudot. Yöttömät yöt. Se on jännää kuinka valoisat illat ja yöt unohtaa täällä Keski-Euroopassa. Pohjolan ainutlaatuisuutta. Ehdimme myös nauttia kesäkuun pitkän helle jakson, joka tuntui uskomattomalta. Saimme myös tuntea nahoissamme kesän vaihtelevuuden. Ja ne pimenevät, tunnelmalliset illat. Pientä esimakua saimme, mutta elokuun lämpimistä pimenevistä illoista nautimme kotona Sveitsissä. Hieman haikeina, sillä olisihan se ihanaa saada olla myös mökillä elokuussa.

Ilmari nautti mökkeilystä ja olisi halunnut jäädä mökille asumaan.

Yodan ensimmäinen kesä ja voi sitä iloa ja vapauden riemua, kun sai mökillä viilettää.

Kaikkea ei kuitenkaan voi saada ja meillä on täällä oikein hyvä. Rypäleetkin kypsyvät ja pian saadaan viettää sadonkorjuuta viinitilallamme. Jääkiekkokausi myös käynnistyy ja alkaa rytmittää arkeamme, viikonloppuja vietellään halleilla. Toivottavasti ehdimme kuitenkin nauttia vielä useista retkistä Sveitsin ihmeelliseen luontoon ennen talven tuloa.

Retkiä onkin jo tehty useampia, aina kuin vain ehdimme. Sveitsi on niin täynnä uskomattomia paikkoja, että kiirettä pitää. Suomeen paluu häivähtää väkisinkin välillä mielessä, sillä se on edessä näillä näkymin parin vuoden päästä. Ellei jo aiemmin, kuka tietää. Sitä ennen on koettava mahdollisimman paljon tätä maata. Päätimme jokainen tehdä oman listan niistä kohteista, joihin ainakin haluaa päästä. Listat ovat vielä kehittymässä, joten palaan niihin myöhemmin. Nyt palaamme onnellisina arkeen pitkän loman jälkeen.

 

Jaksan aina ihmetellä ihmisten taitoja rakentaa jo reilut sata vuotta sitten korkealle vuoristoon. Junatkin kulkivat pitkin Sveitsin vuoristoja jo 1880-luvulla.

Zurich-järvi on meille tärkeä paikka ja olemmikin ottaneet siitä kaiken irti. Uimassa käydään lähes päivittäin.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Pirjo tiistai, 18 elokuun, 2020 at 08:57

  Kiitos, Maija taas mainiosta loppukesän kuvauksesta elämässänne.
  Rakkaat terveiset teille kaikille!

  • Reply maijaliini tiistai, 18 elokuun, 2020 at 14:40

   Kiitos Pirjo. Mukavaa loppukesää sinne ja terveyttä sekä mukavia hetkiä.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.