Suomen suurin matkablogiyhteisö

FEET -lenkkikengät testissä

Tämä postaus on tehty yhteistyössä FEET2 Oy:n kanssa.

Usein reissussa ollessa tulee havahduttua päivien aikana käveltyjen kilometrien suureen määrään. Näin ollen jalkineiden istuvuudella ja ominaisuuksilla on suuri merkitys toimintakyvyn ylläpitämiseksi seuraavan päivän askelmia varten.

Saimme heinäkuussa FEET-juoksukengät kenkien toiselta suunnittelijalta Teukka Niskaselta testattavaksi ja arvioitavaksi. Vertailukohteena käytimme aikaisempia Niken ja Adidaksen lenkkikenkiämme.

Teukka kommentoi FEET-kenkien filosofiaa seuraavasti:

”Kengät ovat suunniteltu kaikentasoisille juoksijoille, aloittelijasta aina aktiivitasolle saakka. Jalkineen luonnollinen toiminta juostessa on avainroolissa myös rasitusvammojen ennaltaehkäisyssä. Jokaisella juoksijalla on luontainen ja nerokas iskunvaimennusjärjestelmä sisäänrakennettuna, jonka kunnioittaminen on ollut suunnittelun lähtökohtana. Patentoitu pohjaratkaisu on täysin ainutlaatuinen ja haluamme tarjota kaikille juoksun ystäville mahdollisuuden kokea luonnollinen juoksuaskel, niin luonnollinen kuin se kengät jalassa on mahdollista.”

Ensimmäiset kävely- ja juoksu askeleet tuntuivat kepeiltä kenkiä kokeillessa. Juostessa havahduin jo ensimmäisellä kerralla Teukan kertomaan rullausefektiin, joka tuntui vievän jalkoja eteenpäin ilman suurempaa voimankäyttöä. Hyvän istuvuuden sekä pohjasuunnittelun ansiosta tuntuma oli luonnollisen tuntuinen heti alusta alkaen.

FEET:tien kanssa ei tarvinnut odottaa kengän jalkaan muotoutumista, toisin kuin aikaisempien lenkkikenkiemme kohdalla.

Niin minulla kuin Evelläkin vanhat lenkkikengät aiheuttivat kipuilua ja jumiutumista penikoihin pidempää matkaa juostessa tai kävellessä. FEET-tossut jaloissa ei ole tarvinnut näistäkään oireista kärsiä.

Tiedetään nyt ainakin mitkä jalkineet otetaan tulevaisuuden ulkomaan reissuille matkaan.

FEET (2 of 2)

Kiitokset Teukalle ja FEET2 Oy:lle kengistä ja yhteistyöstä!

 

 

Halong Bay- risteily Vietnamissa

Unescon perintökohde Halong Bay listattiin vuoden 2012 alussa yhdeksi maailman luonnonihmeistä. Tämän myötä turistiristeilyt tälle upealle lahdelle ovat varmasti lisääntyneet.

Halong_bay_2Huhtikuun viimeisellä viikolla Varasimme Myanmarista tuttujen Siinan ja Eskon kanssa suoraan yöpymästämme Hanoi Romance Hotelilta kolmen päivän ja kahden yön risteilyn 140$:n (124,50 euroa) hintaan / naama. Hintaan sisältyi kuljetus minibussilla suoraan hotellilta satamaan, ruokailut, kajakointi, mustekalojen kalastaminen, kokkikoulu sekä Sung Sot -luolaan tutustuminen.

Hanoista Halongin satamaan aikaa maateitse kului noin kolmen tunnin verran. Matkan aikana pidettiin yksi vessa-/kauppatauko. Satamaan saavuttua ja itse laivaan päästyämme saimme kuulla meidän risteilymme olevan biletysristeily (party cruise). Tämä tuli niin meille kuin monelle muullekin osallistujalle täytenä yllätyksenä.

Halong_bay_5Golden Bay laivan hytit olivat jotakuinkin vastaavanlaisia esittelykuviin verrattuna. Hytit olivat ilmastoituja, mutta vain klo 19-06 välisenä aikana. Ilmankosteus hyteissä oli suurehko, tarpeettomat elektroniikkalaitteet kannattaa siis jättää hotellille talteen mikäli vain mahdollista.

Halong_bay_21Laivan ulkonäkö oli meillä pieni pettymys, sillä kuvat laivasta olivat vähän erilaiset miltä laiva oikeasti näytti. Laivan kyljessä oli iso reikä ja muutenkin laivan kannella sai pelätä jalkojensa puolesta ettei astuisi rautanaulan päälle.

Halong_bay_1

Näkymät olivat upeat koko risteilyn aikana.

Ruuat monipuolisia ja hyviä. Ruokana risteilyllä oli pääasiassa mereneläviä, kasviksia ja riisiä.

Party cruise tarjosi kumpanakin iltana yhden tunnin ajan noin 20l verran ilmaista olutta matkaajille. Lisäksi risteilyllä oli happy hour, jolloin sai kaksi drinkkiä yhden hinnalla. Juomat olivat risteilyllä suolaisen hintaisia, sillä normaalihintaiset drinkit maksoivat noin 4-7$, olutpullo 2$ ja vesi 1$.

Laivaristeilyyn sisältyi kajakointia kahteen otteeseen. Ensimmäisenä iltana pääsimme kajakoimaan ankkuroiduttuamme yöpymispaikalle keskelle lahtea.

Halong_bay_4

Halong_bay_6Seuraavan päivän kajakointi tapahtui puolestaan Day and Night luolissa, jonne siirryimme muiden kolmen päivän risteilyn varanneiden kesken erillisellä laivalla. Saimme jättää isoimmat tavarat hytteihin odottamaan paluutamme. Halong_bay_7

Halong_bay_10

Luolien läpi kulkeminen rauhallisessa kalliomaisemassa oli todella eksoottinen ja upea kokemus.

Halong_bay_9 Halong_bay_11

Halong_bay_23

Kajakoinnin päätteeksi nautimme ravitsevan merenelävistä koostuneen lounaan, jonka jälkeen oli aika jättää Day and Night luolastot taaksemme. Siirtyessämme takaisin omalle laivalle pysähdyimme tekemään vielä pienen uimatauon.

Halong_bay_13 Halong_bay_15

Takaisin uusien risteilijöiden pariin palattuamme luvassa oli uudet bileet. Me bilettämisen sijaan keskityimme mustekalojen kalastamiseen, joka osoittautui erittäin haastavaksi, mutta myös viihdyttäväksi aktiviteetiksi.

Halong_bay_17Viimeisenä aamuna varhain aamupalan syötyämme lähdimme tutustumaan Sung Sot -luolaan, joka oli meille pieni pettymys. Googlen kuvahaku antaa upeamman vaikutelman luolasta verrattuna siihen mitä se todellisuudessa oli.

Halong_bay_19Takaisin palattuamme laivalle lopuksi oli luvattu kokkaustunti, jossa opeteltiin tekemään kevätrullan tekeminen alusta asti kevätrullan käärimistä. Lounaalla pääsimme nauttimaan tekemistämme kevätrullista muiden tarjolle laitettujen kasvisten ja lihakastikkeiden kanssa.

Halong_bay_18Halong_bay_20

Risteilystä jäi kaikin puolin mukavat fiilikset vaikka alun pettymykset itse risteilystä ja laivan kunnosta arvelluttivatkin. Tuon kolmen päivän aikana mieli lepäsi kauniita maisemia katsellessa niin, että jaksoi taas virkeillä mielin jatkaa reissua eteenpäin.

Hylkysukellus video Gilin saarilta

Gili Trawanganilla ollessamme sain lainaan Advanced Open Water Diver kurssin viimeiselle sukellukselle GoPro -actionkameran. Tämä sattuikin hyvään saumaan, sillä kyseessä oli hylkysukellus!

Glenn Nusa hinausaluksen hylky on ollut upotettuna Shark Pointin sukellusalueelle vasta helmikuusta 2016 eteenpäin. Hylky upotettiin luomaan uutta elinympäristöä kaloille ja koralleille. Tähän yhteistyöprojektiin osallistuivat Gilin saarien sukelluskeskukset sekä paikallinen kansalaisjärjestö Gili Eco Trust.

Mutta itse asiaan, tässä video olkaa hyvät:

Hylätty vesipuisto Ho Thuy Tien kuvina

Vietnamin halki kulkiessamme teimme pysähdyksen Hueen vain ja ainoastaan nähdäksemme hylätyn Ho Thuy Tien -vesipuiston.

Huen kaupunkialueelta vesipuistolle mittaritaksi tuli kustantamaan 80 000 dongia (3,24 euroa). Lisäksi ennen alueelle pääsyä meiltä perittiin 10 000 dongia / naama.

Ho_thuy_tien_20Vuoden 2004 aikana vesipuisto aukaistiin puoliksi valmiina ilman, että sitä koskaan rakennettiin loppun asti. Aikaisemmin vesiliukumäkien altaissa eläneet krokotiilit ovat löytäneet paikkansa jonnekin muualle. Alueella liikkuminen on siis turvallista.

Meidän lisäksi vesipuistossa törmäsimme vain yksittäisiin muihin turisteihin.

Ho_thuy_tien_2Ho_thuy_tien_3Ho_thuy_tien_4Ho_thuy_tien_5Ho_thuy_tien_6Ho_thuy_tien_7Ho_thuy_tien_8Ho_thuy_tien_10Ho_thuy_tien_11Ho_thuy_tien_12Ho_thuy_tien_13Ho_thuy_tien_14Ho_thuy_tien_15Ho_thuy_tien_16Ho_thuy_tien_17Ho_thuy_tien_18Ho_thuy_tien_19