Fuerteventura 2022 Yleinen

Fuerteventura 12.12. – 19.12.2022

2.1.2023

Yllätysmatka. Sillä nimellä voisi kuvailla meidän äkkilähtöä Fuerteventuralle. Vihdoin viimein koronasulkujen jälkeen pääsimme parin vuoden tauon jälkeen jälleen ulkomaan matkalle. Sunnuntai-iltana teimme pikaisen päätöksen, nyt on sopiva aika ottaa viikon tauko jouluvalmisteluista ja kohteeksi valitsimme minkäs muun kuin tyttäreni Lindan työmaan, eli Apollomatkojen sporttilomakohteen.

Apollomatkoilta löytyy Fuerteventuran saarelta kaksi sporttihotellia, isompi Playitas Resort sekä pienempi La Pared. Linda työskentelee näistä jälkimmäisessä, johon meillä on muuten varattuna tammikuussa ennalta suunniteltu matka. Tämän äkkilähtölomamme valitsimme Playitas Resortiin siitä syystä, koska La Parediin ei tuolle päivällä äkkilähtöjä löytynyt.

Äkkilähdöllä kun lähdettiin, ei juuri jäänyt etukäteen aikaa tutustua edes hotellin esittelyyn Apollomatkojen nettisivuilla. Rehellisesti sanottuna, en juurikaan edes vilkaissut hotellin tietoja, tärkeintä oli päästä näkemään Linda jälleen pitkästä aikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Las Playitas kylän kyltti. Ihanaa, vihdoin perillä.

Vuokrasimme auton kentältä ja kurvailimme navigaattorin avulla hotellin parkkialueelle. (Mainittakoon, että viikon autovuokran hinta oli mielestämme super-edullinen, 180 euroa/vko ja auto mukava Opel Astra). Ensimmäinen yllätys meille olikin hotellin ensivaikutelma. Hitsi miten hieno! Ennätimme hieman kierrellä alueella ja ihastella upeaa uima-allas aluetta ennen Nooran pitämää tervetuliastilaisuutta. Noora esitteli saaren kartalta ja päästiin hyvin jyvälle missä ollaan ja mitä kaikkea täältä löytyy. Saimme vinkin ladata Playitas Resortin sovelluksen puhelimeen, josta pääsi katselemaan päivän sporttiohjelman. Siinä olikin seuraava yllätys. En ikimaailmassa olisi osannut kuvitellutkaan miten laaja tarjonta erilaisia kuntoilumahdollisuuksia täällä oli tarjolla joka ikiselle päivällä. Tämä on oikeasti jokaisen kuntolomasta haaveilevan paratiisi.

Hotellialue kauempaa kuvattuna.
Ensi silmäys altaaseen: ”Tonne mä haluun!” Altaan vesi oli raikkaan viileää, mutta ei lainkaan kylmää.
Oli pakko ottaa esimerkin vuoksi yhden päivän sporttitarjonta. Ja näitä siis tosiaan tarjolla monipuolisesti joka päivälle.

Playitas Resort on yksi Euroopan suurimmista urheiluhotelleista, ja ihan ensimmäiseksi paikasta tulikin mieleen Vierumäen urheiluopisto. Paitsi, että kaikkea oli paljon enemmän ja puitteet olivat todella huikeat, ilmastosta puhumattakaan. Hotellialue oli yllättävän laaja ja majoitusta oli tarjolla sekä omilla uima-altailla varustetuissa villoissa että hotellin puolella jos jonkinlaisina variaatioina. Meillä oli tavallinen huone hotellista. Huone oli erittäin siisti ja tilava, ja siinäkin oli pieni keittiö, joten jos haluaa, olisi ollut mahdollisuus kokkailla itse, mutta meillä oli otettuna puolihoito, johon kuului hulppea aamiainen, sekä valtavan monipuolinen illallinen.

Hyvät sängyt ja siisti huone, josta oli kiva näköala parvekkeelta.

Ruokailu on loman yksi tärkeä osa ja täällä on tarjolla ”Healthy Food by Playitas -konsepti”. Tarkoittaa siis sitä, että ruuan valmistuksessa käytetään paljon paikallisia raaka-aineita ja luomutuotteita ja sekä Playitaksessa että La Paredissa on lisäksi oma Eco Garden, jossa kasvatetaan itse erilaisia hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä. Oli lempiruokasi sitten lihaa, kalaa tai kanaa, kaikkea löytyi. Tarjolla oli niin thairuokaa kuin italian herkkuja. Ja päivällä kulutettuja kaloreita sai kiitettävästi takaisin mahtavasta jälkiruokapöydästä.

Tässä vain muutamia kuvia yhden illan ruokailusta. Näiden notkuvien pöytien ääressä saimme herkutella koko viikon.

Yllätyksistä suurin, kyyneliä, iloa ja rakkautta

Koko matkan liikuttavin hetki oli, kun ajelimme Playitaksesta Lindan hotelliin La Parediin. Meidän kanssa samalla lennolla oli ollut myös Lindan ystävä Minna, jonka avulla suunnittelimme Lindan yllättämisen. Viestittelimme etukäteen aikatauluja ja olimme sopineet, että Minna punoo juonen, jonka avulla saadaan Linda vielä illasta käymään hotellin aulassa. Liikutuksen kyyneliltä ei voitu välttyä, kun Linda asteli ovesta sisään ja me Rikun kanssa olimme aulassa vastassa. Yllätys oli täydellinen. Linda ei osannut lainkaan odottaa meitä.

Ennen paluuta omalle hotellillemme sovimme, että tulemme seuraavana päivänä Lindan vetämille jumpille La Parediin. Ajomatka hotellien välillä kesti noin puoli tuntia ja suuntasimme mustalla Opelilamme säkkipimeille, mutta erittäin hyväkuntoisille teille kohti Playitas Resortia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Asfalttitiet olivat huippuhyvässä kunnossa.

Päivä La Paredissa

Runsaan aamiaisen jälkeen ajelimme jälleen uudelleen La Parediin, ja pääsimme näkemään uusin silmin valoisaan aikaan miltä paikanpäällä oikeasti näyttää. Ja kivaltahan siellä näytti. Ilmapiiri oli kotoinen ja lämmin, aurinko paistoi ja varmaan puolet henkilökunnasta jo tunsikin meidät – ne Lindan ”yllättäjä-vanhemmat”.

La Pared hotellin edustalla.

Ensimmäinen yhteinen aktiviteetti meillä oli ”Goat farm walk with Linda”. Oli hienoa seurata miten luontevasti ja iloisella otteella Linda ohjasi ryhmää ja kertoi hauskoja tarinoita sopivin väliajoin. Kävelin osan matkasta norjalaisen naisen kanssa rupatellen ja hän kovasti kehui Lindan persoonaa ja huumorintajua. Äiti sai olla ylpeä.

Linda opastamassa ryhmää vuohifarmille.
Vuohia oli todella paljon. Farmilla oli pieni myymälä, josta sai ostettua mukaansa myös vuohenmaitotuotteita.
Vuohifarmilla oli myös pari koiraa. Tämän kyseinen ihanuus, joka nautti rapsutuksista, oli nimeltään Tarzan. Linda kertoi meidän ryhmälle edellisellä viikolla sattuneesta tapauksesta, kun Tarzan olikin lähtenyt ryhmän jatkoksi ja päätti kävellä ihmisten mukana hotellille. Hotellilta oli sitten soitettu vuohifarmille, josta omistajat kävivät autolla hakemassa Tarzanin takaisin kotiin. Ihana, lempeä ja höppänä koira, joka tykkää ihmisistä.

Aqua vesijumppa

Iltapäivällä osallistuin Lindan vesijumppaan. Ja pakko sanoa, että vesijumppa sai mielessäni aivan uuden merkityksen. Tämä oli jotakin aivan muuta, kun meidän paikallisen uimahallin vesijumppa. Tämä oli viihdettä pulppuava show, jonka päätähtenä oli Linda ja me kaikki mukanaolijat pääsimme mukaan yhteiseen hauskanpitoon. Ehdottomasti hauskin kuntoilutuokio mihin ikinä olen osallistunut.

Hyvää musiikkia ja mahtava fiilis. Tässä vielä linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=S2U3y2v631E
La Paredista löytyy myös poreallas, jossa pääsi rentotumaan kuumissa poreissa. Saunakin täällä on, mutta ei käyty.

Ilta La Paredissa

Iltapäivällä osallistuimme vielä kaikki kolme, minä, Riku ja Minna, ”Stretch and Relax with Linda at Yoga Shala” venyttely- ja rentoutushetkeen. Päivä oli ollut todella ihana ja oli kiva rauhoittua iltaa kohden venytellen rauhallisessa tunnelmassa.

Kohta mennään illan viimeiselle aktiviteetille.
Myös kissa päätti osallistua venyttelytuokioon.
Venyttely ja rentoutus päivän puuhastelujen jälkeen tekee hyvää niin sielulle kuin kropalle.

Auringonlasku

La Pared sijaitsee Fuerteventuran länsirannikolla, joten merenrannalta näkee upeasti myös auringonlaskun. Niinpä suuntasimme vielä katsomaan tuon henkeä salpaavan näytöksen, jonka luonto meille esitti. Playitas sijaitsee saaren itäreunalla, joten yhtä kaunista auringonlaskua ei tuolta käsin voi nähdä kuin täältä La Paredista. Napsimme muutamia valokuvia ja seurasimme viimeiset sekunnit, kun aurinko painui hiljalleen horisonttiin ja lämmin hämärä laskeutui saarelle.

Minna ja Linda poseeraa ja minä kuvaan.
Upea auringonlasku La Paredissa

Retkipäivä

Lindan vapaapäivänä päätimme lähteä porukalla katselemaan saaren nähtävyyksiä. Ensimmäiseksi kurvailimme ”Mirador Astronómico de Sicasumbre” näköalapaikalle. Auton sai parkkiin kätevästi tien reunalle, johon oli tehty pieni parkkialue. Kiipesimme rappuset ylös kohti näköalapaikkaa, jossa ihailimme maisemia ja napsimme valokuvia. Täältä käsin olisi varmasti upea katsella pimeyden keskeltä kirkkaana loistavaa öistä tähtitaivasta. Nousu huipulle ei ollut kovin pitkä tai vaikeakulkuinen, mutta lämpötilassa huomasi selkeän eron. Ylhäällä tuuli ja ilma tuntui huomattavasti viileämmältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Huipulla tuulee
Vuohia saarella riittää ja myös täällä voi bongata vuohia. Jollei livenä, niin ainakin patsaina.
Näköalapaikalta löytyy siluetti, joka on tehty vuorten muotojen mukaan.

Ajuy

Näköalapaikalta matkamme jatkui pieneen Ajuyn kalastajakylään. Kylään saavuttaessa oli vastassa liikenneympyrä, jonka vierestä löytyy iso parkkipaikka, jonne jätimme auton parkkiin. Itse kylän kapeille kujille ei kannata autolla mennä, vaan tästä on hyvä jatkaa jalkaisin.

Saavuimme Ajuyn kylään. Taustalla pilkottaa parkkipaikka, johon saimme auton parkkiin.

Kävelimme idyllisiä katuja pitkin mustalle, laavahiekkaiselle rannalle. Rantaa ympäröivät jylhät kalliot ja suuntasimme rannan reunalle, josta lähti kävelyreitti kohti merirosvoluolia. Reitti luolille oli upea. Pysähdyimme matkan varrella valokuvailemaan henkeä salpaavia maisemia. Kalliot hohtivat vaaleina tummaa taivasta vasten, ja meri pauhusi alapuolella sinisen kaikissa sävyissä. Polku muuttui välillä melkoisen kapeaksi ja jyrkäksi, mutta onneksi siinä oli kaide, josta sai tarvittaessa tukea. Itse luola oli melko suuri ja aallot pauhasivat ulkopuolella. Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

Mustaa hiekkaa ja jylhiä kallioita.
Ajuyn ranta.
Tumma taivas, vaalea kallio, sininen meri. Upeat värit ja maisemat.
Tänne kannattaa laittaa kunnolliset jalkineet jalkoihin.
Ja sitten laskeudutaan luolaan.
Näkymä luolan sisältä.
Hetkeksi kun silmä vältti, tytöt olivat jo kiivenneet kallioita pitkin.

Hetken ihasteltuamme maaoravia, söimme vielä lounaan paikallisessa ravintolassa, jossa oli todella hidas, mutta ystävällinen palvelu ja hintaansa nähden surkea ruoka, mutta kivaa meillä silti oli.

Tytöt kävivät katselemassa turistimyymälän tarjontaa.

Päivä oli vierähtänyt jo pitkälle, kun lähdimme paluumatkalle. Poikkesimme kuinkin vielä samalla reissulla Costa Calman shopping centeriin, joka oli sopivasti ”matkan varrella”.

Playtas Resort hotellipäivä

Jos minulta kysytään, niin ihanteellisin loma on sopivassa suhteessa nähtävyyksiä, kuntoilua ja auringossa makoilua hyvän kirjan parissa. Ja täällä se tosiaan on helppo toteuttaa. Auringon porottaessa kuumimmillaan siirryimme uima-altaalle nauttimaan päivästä. Ainoa aikataulu oli klo 15:00 alkava allasjumppa. Niinpä otimme tavarat kainaloon ja siirryimme toiselle altaalle, jossa vesijumpat järjestettiin. Viikon aikana ennätin kahteen Lindan vesijumppaan La Paredissa, sekä yhteen Josefinin ja yhteen Andrewin vesijumppaan, tai no Aqua Show`n. Kaikki olivat vähän erilaisia, mutta jokaisessa oli todella hauskaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Allaspäivän viettoa.

Vesijumppien ohella kävimme kertaalleen Core tunnilla, oli todella rankka, sekä Kuntonyrkkeilyssä, joka poikkesi jonkin verran meidän kotimaisesta kuntonyrkkeilytunnista, mutta kuitenkin tuttua ja kivaa, ja rankkaa myös Ronnyn vetämänä. Tietenkin kävimme myös yhtenä aamuna testaamassa joka aamuisen, klo 8:00 alkavan ”Playtas Sun Salutation” 15 minuutin joogaharjoituksen. Joka päivä teimme kävelylenkin hotellilta lähtevällä kävelytiellä, jossa pääsimme tekemään tuttavuutta myös lähitalossa asuvan koiran kanssa. Yhtenä päivän kiipesimme myös vuorelle, jonka yli pääsisi viereiseen kylään. Oltiin jo lähes huipulla, kun polku kävi niin kapeaksi, että päätettiin kääntyä takaisin. Kokemuksesta tiedän, että laskeutuminen on aina huomattavasti kamalampaa kun nouseminen, joten ei muuta kuin takaisin alas.

Hotellin pihan viitoitettu puu.

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 3.1.2023 at 08:24

  Olen samaa mieltä tuosta autovuokrasta, se on edullinen. Varsin hyvältä vaikuttaa tosiaan tuo hotellin liikuntatarjonta ja muutenkin varsin hyvältä vaikuttava hotelli. Ja ruokatarjonta näyttää myös maukkaalta.

  • Reply matkustaja 3.1.2023 at 10:16

   Jep, ja bensasta tuli vielä joku alennus, 20 senttiä/litra kesäkuusta alkaen. Yllätti, kun käytiin tankkaamassa.
   Tosiaan tuo hotelli yllätti myös kaikin puolin. Ei yhtään negatiivista sanottavaa. Tosin ei ole mikään ”bilepaikka’, jos sellaisesta haaveilee. Iltaohjelmaakin oli, mutta varsin rauhallista.

 • Reply Kätzykkä 3.1.2023 at 21:30

  Olipa ihana tarina teidän äkkilähdöstä. Ihan tuli matkakuume itsellekin. Tuollainen sporttiloma tekisi kyllä tälle sohvaperunalle hyvää. ☺️

  • Reply matkustaja 4.1.2023 at 10:52

   Kyllä sporttiloma tuo ihan valtavasti lisää virtaa. Tuonne kyllä haluaa pian takaisin 😊

  Leave a Reply