Suomen suurin matkablogiyhteisö
Mui Ne

Vietnam Mui Ne 19. – 26.11.2019

19.12.2019

Mui Ne

Saigonissa vietettyjen päivien jälkeen oli aika päästä rannalle nauttimaan merestä ja rauhallisemmasta menosta. Päätimme siis lähteä Mui Neen, joka sijaitsee noin 220 km Saigonista. Kulkuvälineeksi valitsimme ihanan tilavan Luxury vanin, johon tilasimme liput netistä BookWayn kautta. Hintaa tuolle matkalle tuli vain vajaat 14e/ hlö. Laitoimme yhteystietoihin tiedoksi, että puhelinnumeromme ei ole käytössä, ja  yhteyden saa vain WhatsAppin kautta. Tuota kautta meihin oltiinkin yhteydessä ja saimme sovittua mistä lähtöpaikasta hyppäämme kyytiin seuraavana aamuna. Matka sujui joutuisasti, yhden pysähdyksen taktiikalla  ja Luxury van jätti meidät suoraan varaamamme hotellin eteen. Mahtava palvelu! (Numero yritykseen: +84 35 702 0264, yhteyden saa esim. WhatsAppin kautta).

Odottelimme sovitussa paikassa kuljetuksen saapumista. Hei hei Saigon, täältä tullaan Mui Ne! Oikealla ylhäällä meidän ”bussi”

Mui Nen kaikki palvelut ja hotellit sijaitsevat yhdellä rannan suuntaisella kadulla. Mihin ihan ensimmäiseksi täällä kiinnitti huomion, oli se, että monet kauppojen ja ravintoloiden nimistä oli kirjoitettu venäjäksi. Suurin osa turisteista olikin venäläisiä ja välillä kadulla ravintolan sisäänheittäjät aloittivat keskustelun meidän kanssa venäjäksi. Ravintolasta lähdettäessä myös kiitokset tulivat tarjoilijoilta venäjän kielellä.

Ravintoloita alueelta löytyi paljon ja monet niistä oli luonnollisestikin kalaravintoloita. Kävimme joka päivä eri ravintolassa. Välillä teki mieli ihan vain pizzaa ja toisinaan enemmän paikallista ruokaa, kaikkea löytyi. Hintataso oli edullinen, esim, ison pullon Saigon Green olutta sai noin 60 sentillä.

Erikoiskahveja kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tässä Jogurtti Espresso kahvi (hinta noin 1,60 €) ja Vietnamilainen muna kahvi (hinta noin 2 €).

Oriental Pearl Resort

Hotellille saavuttuamme saimme huoneemme heti jo puolen päivän aikaan ilman odottelua. Ensimmäiseksi avasin terassimme oven ja ihailin hetken merinäköalaa. Ihana hotelli! Vaihdoimme uikkarit päälle ja lähdimme tutustumaan allasalueeseen. Kiva iso allas ja ranta aivan vieressä, täydellinen paikka aurinkolomalle! Hotellin rantaan oli rakennettu aallonmurtajat, jotka pitivät isoimmat aallot loitolla, joten uimaankin pääsi helposti ihanaan lämpimään meriveteen.

Ihan ensimmäiseksi avasin terassimme oven ja ihailin näkymää. Ihana paikka!

Ihana rento iltapäivä altaalla.

Hotellin ranta

Harmiksemme hotellista ei löytynyt vapaita huoneita koko oleskelumme ajaksi, joten vaihdoimme hotellia muutaman kilometrin päähän, kylän vilkkaimmalle alueelle.

Four Oceans Resort

Hotellin vaihtoa varten otimme vanhan hotellin edestä taksin ja pyysimme ajamaan muutaman kilometrin katua eteenpäin Four Oceans Resortiin. Automaattisesti luulimme, että kaikki hotellit yhden kadun varrella on tuttuja taksikuskeille ja helppo löytää. Eipä ollutkaan. Ihmettelimme ja etsimme kaikki hotellin nimikylttiä, mutta kyseistä hotellia ei näkynyt. Niinpä taksikuski pysäytti auton ja kysyi lähimmältä hotellilta lisäohjetta. Ongelma selvisi. Hotellin nimi olikin paikallisella kielellä Bon Bien Resort, jonka ohi olimme jo kertaalleen ajaneet.

Päästyämme perille saimme jälleen huoneen ilman odotteluja ja pääsimme uuden altaan reunalle lueskelemaan kirjoja. Varsin mukava hotelli tämäkin, vaikka ei ihan edellisen tasoinen. Henkilökunta oli kuitenkin ystävällistä, kiva allas ja ranta ja kiva pieni yllätys oli se, että huoneeseen tuotiin joka päivä muutama hedelmä.

Täässä hotellissa olisi ollut mahdollista myös vuokrata sauna tai höyrysauna erilliseen hintaan 110 000 VND (noin 4,45 €) / 45 min. Jotenkin se sauna kuitenkin vain kokeilematta. Kuulemma hauska kokemus, vaikka altaan reunalla hikoili auringossa varmaan yhtä paljon kuin saunassa.

Kahtena iltana viikossa oli tarjolla ilmainen Pool Cinema, eli altaalla näytettiin valkokankaalta elokuva, jota voi seurata leppoisasti ulkoilmassa.

Tosi kiva allas myös tässä hotellissa.

Hotellin ranta

Phan Thiet

Päätimme lähteä tutustumaan noin 10 km päässä sijaitsevaan Phan Thietin kaupunkiin bussilla. Bussin numeroista ei ollut mitään tietoa, joten etsimme lähimmän bussipysäkin siltä puolelta tietä, josta bussit menevät Phan Thietin suuntaan. Ei mennyt kuin pari minuuttia, kun bussi jo siihen pysähtyikin. Jonkin ajan kuluttua alkoi maisema muuttua kaupunkimaiseksi, mutta meillä ei ollut hajuakaan milloin pitäisi jäädä pois kyydistä. Niinpä saimme apua ystävälliseltä kanssamatkustajalta, joka suositteli pois jäämistä kauppakeskus Co.Op Martin kohdalla, joka olikin oikein hyvä valinta. Hintaa bussilipulla oli 15 000 VND / hlö. (Noin 0,60 €)

Kauppakeskuksen ovilla saatiin maistiaisiksi paikallista teetä.

Ensimmäinen tutustumiskohde oli kauppakeskus, jossa myös nautittiin pikainen lounas alakerrassa sijainneessa hampurilaisravintolassa.

Loppupäivän kuljimme kävellen ympäri kaupunkia. Paljon oli nähtävää ja varsinkin joen varrella seurasimme hetken kalastajien touhuja. Ehkä eksoottisin kokemus oli katsella markkinatorin tohinaa. Myyjät olivat levittäneet kadulle myyntipisteisiinsä kaloja, äyriäisiä, lihoja, hedelmiä ja vaikka mitä. Hajujen sekamelska oli huumaava ja kaiken ahtauden ja tungoksen keskellä puikkelehtivat vielä mopoilijat. Näkemisen arvoinen kokemus kyllä. Torimeininkiä

Auringon laskiessa suuntasimme takaisin Co.Op Martin kulmille, tien toiselle puolelle bussipysäkille, josta hyppäsimme jälleen paikallisbussiin ja palasimme takaisin Mui Neen.

Fairy Springs

Fairy Springs on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mikäli Mui Nessa asustelee. Otimme taksin Fairy Springsille, jonne ei ollut pitkä matka. Perillä laitoimme sandaalit reppuun ja lähdimme kävelemään joen uomaa pitkin, jossa virtasi vesi. Joen reunoilla oli useita myyntikojuja, joista sai ostettua juomaa tai pientä purtavaa. Muutaman kymmennen metrin päästä saavuttiin portille, jossa suoritettiin pääsymaksu, 15 000 VND (noin 0,60€).

Portista sisään ja rappuset alas, alhaalla odotti pehmeä hiekka ja matalana virtaava vesi.

Kävelimme rauhalliseen tahtiin pehmeällä hiekkapohjaisella joella ihaillen punaisia kallioita. Loppupäässä puro muuttui kivikkoiseksi, mutta vain muutamien metrien ajaksi ja lopulta pääsimme vesiputoukselle. Itse vesiputous oli pieni ja vaatimaton. Napsimme muutaman valokuvan ja palasimme takaisin auringon jo alkaessa laskeutumaan. Matkan varrella pysähdyimme jäätelökojulle ja ostimme käsintehdyt jäätelöt. Jäätelön valmistus

Iltapäiväretkemme oli kaikin puolin onnistunut. Fairy Stream

Sanddunes Tour

Viimeisenä retkenä pohdimme lähdemmekö hiekkadyyneille retkelle vai Lying Buddha -retkelle. Valitsimme hiekkadyynit. Oli ikävä kyllä väärä valinta. Itse retki oli tosi edullinen, vain 400 000 VND (noin 16,20 €) joka sisälsi oppaan (oikesti pelkkä autokuski) ja oman yksityisauton.

Kuskimme haki meidät hotellilta klo 14:00. Retkikuvauksessa oli yhtenä kohteena Fairy Springs, jossa olimme jo käynneet, joten ehdotimme, että tuon voisi jättää välistä ja ehkä käydä jossakin muualla. Ensimmäinen pysähdys oli valokuvauspaikka tien reunalla. Kuskimme ei puhut englantia, joten mitään lisätietoa kohteesta ei saatu. Kaunista, otetaan kuvat ja jatketaan matkaa.

Ensimmäinen pysähdyspaikka

Seuraavaksi matka jatkui valkoisille dyyneille. Retkeä varatessa oli ollut puhetta, että tuolla olisi mahdollisuus ajella mönkijällä. Noh, loppujen lopuksi kävi ilmi, että mikäli haluat mennä mönkijällä, niin eihän sitä itse pääse ajamaan, vaan istut oppaan kyydissä ja hinta tuolle oli 600 000 VND, eli noi 24 euroa, jolla päästäisiin siis yhdessä samalla kyydillä dyynin päälle. Päätimme olla menemättä mönkijällä. Dyynit itsessään olivat kyllä kauniit, mutta ei kuitenkaan tehnyt suurempaa vaikutusta. Paljon hiekkaa, ihan niinkuin Kanariallakin.

Seuraavaksi pysähdyimme tien reunalle, ja kuskimme näytti puhelimesta googlekäännöksellä käännetyn tekstin, joka kehoitti menemään kanjonille. Sinne siis seuraavaksi. Tietenkään meillä ei ollut hajuakaan missä ollaan, mutta otetiin jälleen parit valokuvat ja manailtiin, miten joku törkimys oli käynyt heittämässä vanhaa roinaa solaan.

Oli hieman hämmentävää lähteä tutkimaan solaa ilman opastuta… miten pitään tätä oli tarkoitus kävellä?

Viimeinen kohteemme oli punaiset hiekkadyynit. Täällä oli tarkoitus viettää aikaa aina auringonlaskuun asti. Kello oli tuolloin jotakuinkin klo 16:00 ja totesimme, että kunnon ruoka houkuttaa enemmän kuin auringonlaskun odottelu dyyneillä.  Vähän turha retki, jäi auringonlaskukin näkemättä, mutta tulipa tehtyä.

Paluu Saigoniin lentokentälle

26.11. meillä oli varattu lento Saigonista Bangkokiin. Kävimme edellisenä päivänä varaamassa paluukuljetuksen. Valitsimme eri vaihtoehdoista Limousine bussin. Bussi saapuikin aamulla noutamaan meitä sovittuun aikaan hotellimme pihasta. Aluksi katsoin, että voi ei, tuohon on ihan vaan bussi. Ilme kirkastuikin heti kun nähtiin bussin sisälle, wau, mahtavan isot pehmeät nahkapenkit, jotka sai halutessaan rentoon puolimakuuasentoon. Matkustajia oli meidän lisäksi vain pari muuta. Ihanan rento bussimatka, joka vei meidät suoraan lentokentälle.

Rennosti bussilla yhden pysähdyksen taktiikalla.

Bangkok

Ennen kotimatkaa ennätimme viettää vielä pari yötä Bangkokissa. Viimeiset pari päivää nautimme uima-altaalla auringosta nauttien ja thairuokaa syöden.

No Comments

Leave a Reply