Kanariansaaret Lanzarote

Lanzarote 5.4. – 12.4.2019

17.4.2019

Puerto del Carmen

Useat Kanarian saarista on tulleet vuosien myötä tutuiksi, mutta Lanzarotelle matkustimme vasta nyt ensimmäistä kertaa. Lomapaikkana noin 60 km pitkä ja 24 km leveä Lanzaroten saari tarjosi meille kaiken mitä lomalta odotimmekin. Aurinkoa, merta, kivoja ruokapaikkoja ja upeita maisemia. Tulivuoriperäisen saaren luonto on karua, mutta lomakohteessamme Puerto del Carmenissa näkyi myös hyvinhoidetulla rantakadulla ihanan värikkäitä kukkia ja istutuksia.

Säiden puolesta matkustusajankohta oli hyvä. Viikon aikana paistoi joka päivä aurinko, joskin osa päivästä saattoi olla pilvistä (usein aamupäivästä) ja joskus jokunen pieni sadepisarakin tuntui iholla. Mutta sää vaihtui nopeasti ja hetken päästä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puerto del Carmenin lomakohde sijaitsee noin 15 minuutin taksimatkan päässä lentoasemalta, joten emme ottaneet TUI:n järjestämää yhteiskuljetusbussia, vaan ajoimme taksilla hotelliimme, Cinco Plazaan. Taksimatkalle tuli hintaa vain vajaa 15 euroa / suunta.

Cinco Plazas

Hotellin vastaanottoaulassa meitä oli vastassa TUI:n opas, joka hymyillen toivotti meidän tervetulleiksi ja tarjosi lasilliset Cavaa. Oppaille täytyy antaa taas täydet kympit. Paljoa ei oppaiden palveluja käytetty, mutta saimme kuitenkin aina iloisen tervehdyksen ja oppaita näkyi hyvin hotellilla.

Hotellihuoneemme (3217) sijaitsi altaalle päin ja meillä oli oma kiva parveke. Parvekkeelle paistoi aurinko lähes koko päivän, noin klo 17-18 asti. Huoneessa oli kaikki ihan ok siistiä ja toimivaa. Luin etukäteen arvosteluista, että huoneen lattia on kylmä, ja se piti kyllä paikkansa. Hotellilla oli järjestetty myös erilaista ohjelmaa illoiksi ja lapsille diskoa ja Bamse-nallekin näkyi olevan välillä paikalla. Meiltä jäi iltaohjelmat näkemättä, kun vietimme illat kaupungilla syöden ja nauttien kaupungin tunnelmasta. Hotellin uima-allasalue oli tilava ja aurinkotuoleja riitti kaikille, vaikka tällä viikon lomalla ei juuri altaalle ennättänytkään makaamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meillä oli hotellin ruokailuvaihtoehdoista valittu pelkkä aamiainen. Moneen muuhun hotelliin verrattuna aamiainen oli melko suppea ja esim. omeletit, joita monessa paikassa on tarjolla aamupalalla, puuttuivat täältä. Vaikka aamiainen ei kovin kummoinen ollut, oli kiva päästä nauttimaan leivät, jogurtit ja kahvit omalla hotellilla ennen päivän muuta ohjelmaa.

Hotellilta käveli alamäkeä rantakadulle muutamassa minuutissa. Rantakadun varrelta löytyi kivoja ruokapaikkoja, kahviloita ja baareja, iltaisin karaokea, sekä myöskin kasino, jossa emme tosin käyneet tämän loman aikana. Kilometrien pituinen rantakaistale oli upea ja välillä oli ihana vain istua ja katsella merta ja rantakadun leppoisaa menoa.

Kylältä löytyi useita karaoke-baareja.
Wallstreet karaokeravintolasta löytyi lista myös suomeksi ☺️

Puerto del Carmenin hiekkarannalla vietimme yhden rantapäivän. Meriveden lämpötila toi mieleen Suomen järvivedet kesällä, eli varsin virkistävää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bussilla Arrecifeen

Bussilla kulkeminen Lanzarotella on helppoa ja edullista. Bussien aikataulusta meillä ei ollut hajuakaan, mutta jostakin olin saanut päähäni, että bussit kulkisivat noin 20 minuutin välein. Niinpä suuntasimme bussipysäkille, jossa odotteli jo kymmenkunta muutakin matkustajaa. Bussin saapumiseen ei mennyt montaa minuuttia. Matka reilun 10 kilometrin päähän Arrecifeen sujui joutuisasti ja matkalipulle tuli hintaa vaivaiset 1,70€/hlö/suunta.

 

  Bussilla nro 3 pääsi Arrecifeen.

Pyöräily on suosittua Lanzarotella ja myös tuolle reitille Puerto del Carmenista Arrecifeen olisi ollut pyörätie.

Castillo de San Gabriel

Perille saavuttuamme kävelimme rantakatua pitkin  1600-luvun loppupuolella rakennetulle Castillo de San Gabrielille. Nykyään linnoitus toimii museona. (El Museo de Historia de Arrecife). Sisääntulo-ovilla meitä oli vastassa sujuvasti useampaa kieltä puhuva opas. Opas kertoi erittäin selkeällä englannin kielellä miten linnoitusta tulee kiertää, sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia Lanzaroten historiasta. Museon sisäänpääsymaksu oli 3 €/hlö, mutta ikävä kyllä heidän kassasysteeminsä oli rikki, ja rahastus ei onnistunut. Oppaan tarinoista oli oikeasti hyötyä, sillä museon sisällä olevat infotaulut olivat pelkästään espanjan kielellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Museokierroksen jälkeen kiertelimme Arricefen katuja ristiin rastiin ja välillä istuimme nauttimaan lounasta aurinkoiselle terassille. Tosiaan, aamupäivästä olimme lähteneet paksun pilviverhon peittäessä taivasta ja niinpä jätin aurikorasvailut melko vähille, ja kuinka ollakkaan, iltapäivästä paistoi jälleen pilvettömältä taivaalta. Lopputuloksena oli kärventynyt otsanahka ja nenä. 🙂

Charco de San Gines

Retkipäivä autoillen

Auton vuorkaaminen Lanzarotella on tosi halpaa, kuten myös polttoaine, joten auto on varsin näppärä ja edullinen vaihtoehto kulkemiseen saarella. Vuokrasimme auton yhdeksi päiväksi ja päivän vuokrahinta oli 36€. Emme olleet etukäteen varanneet autoa, vaan kävelimme suoraan rantakadulle ja lähimpään vuokraamoon. (Tai no, toiseksi lähimpään, kun ensimmäisessä ei ollut autoja vapaana :)).

Lue lisää retkipäivän kohteista:

Timanfayan kansallispuisto  

Jameos del Agua 

Jardin de Cactus

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anne 1.9.2019 at 11:51

  Hei! Oliko altaan vesi lämmintä? Matkatoimisto ilmoittaa veden lämpötilaksi 23, mutta monen hotellin ilmoitukset eivät ole pitäneet lainkaan paikkaansa. Ollaan melkoisia vilukissoja lapsia myöten, joten toivotaan oikesti lämmintä vettä 🙂

  • Reply matkustaja 1.9.2019 at 16:30

   Hei,

   Vesi oli kyllä ihan suht lämmintä tuohon aikaan (huhtikuussa). (En osaa sanoa lämpötilaa). Itse olen myös lämpimän veden ystävä, joten käytiin vain virkistäytymässä altaassa, mutta lapset näyttivät viihtyvän siellä pitkiäkin aikoja, joten eiköhän sinne uskaltaudu pulikoimaan 🙂

  Leave a Reply