Koh Talu Thaimaa

Päiväretki Koh Talulle

20.1.2018

Koh Talu

Bangkokin reissun jälkeen oli kiva olla rennosti ihan vain “omalla kylällä” Cha-Amissa, lukea kirjaa rannalla, käydä hieronnassa ja syödä maukasta thai-ruokaa.

Hotellilla oli paljon suomalaisia matkustajia, ja tutustuimme heti ensimmäisinä päivinä samalla lennolla tulleisiin matkalaisiin, Kaisuun ja Sylviin (äiti ja tytär), sekä Ninaan, Eevaan ja Suskiin, rempseään kolmen naisen porukkaan Kankaanpäästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdessä tuli puheeksi, että voisi joillekin retkelle lähteä porukalla, ja kaikkia kiinnosti Koh Talu, joten ostimme paikallisesta retkimyymälästä sinne yhden päivän reissun. Kovin paljon ei hinnasta saatu tingittyä, vaikka meitä oli seitsemän maksajaa. (Tosin yksi seurueesta ei tullutkaan mukaan). Maksoimme retkestä 2000 baht/hlö (reilu 50 €).

Retkeen sisältyi minibussikuljetus (olimme ainoat matkustajat bussissa), lyhyt venematka saarelle, sekä lounas.

Bussimatka oli yllättävän pitkä, noin kolmisen tuntia, sisältäen yhden pysähdyksen matkalla. Venematka taas yllätti lyhyydellään, eli veneessä istumista ei loppujen lopuksi ollut kuin pieni osa matkaa, vaikka alun perin saimme sellaisen vaikutelman esitteestä, että bussilla kuljetaan puolet ja veneellä toinen puoli matkasta.

Pitkän automatkan päätteeksi pääsi perille paikkaan, josta siirryimme lyhyelle venematkalle.

Ja sitten kaikki veneeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkien matkustajien täytyi käyttää pelastusliivejä. Tästä säännöstä pidettiin kiinni.

Ensimmäiseksi vene kuljetti meidät “lautalle”, josta pääsi uimaan ja snorklailemaan. Kävimme snorklaamassa alueella, jossa näkyi koralliriuttaa ja jonkin verran kaloja. Verrattuna moneen muuhun snorklailupaikkaan, ei mitään ihmeellistä nähty, ihan kiva kuitenkin “peruskalojakin” bongailla.

Ensimmäisenä saavuimme snorklailulaiturille, jossa sai tarvittaessa lainata snorklailuvehkeet, mikäli ei ollut omia mukana.

Snorklaamisen jälkeen pieni huilitauko ennen rannalle siirtymistä.

Uintihetken jälkeen meidät vietiin veneellä toiseen rantaan, joka oli aivan ihana. Turkoosi kirkas vesi, matala ranta ja vaaleaa hiekkaa. Jopa rantatuolit saivat hyvälle mielelle. Kylmä olut upea biitsillä oli todella rentouttavaa. Ainoa harmi oli, että kello kävi, ja rannalla olemiseen jäi liian vähän aikaa, kun oli jo mentävä lounaalle. Buffet -lounas oli katettu klo 12:00, mutta emme malttaneet lähteä tarpeeksi ajoissa rannalta, joten lounas oli jo lähes loppu, kuten myös jotkut ruokalajit, kun saavuimme lounaspaikalle.

Tälle laiturille saavuimme snorklailun jälkeen.

Olisi pitänyt varata kahden päivän retki tälle saarelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ihana rauhallinen ranta

Lounaspaikka

Venekyyti snorkailupaikalta rannalle saapui.

Paluumatkalle jouduimme lähtemään jo klo 14:30, ja koko seuruetta harmitti siinä vaiheessa, että ei oltu valittu matkaa, jossa oltaisiin yövytty saarella yksi yö. Jos tuonne ikinä toista kertaa pääsee, niin ehdottomasti valitaan kahden päivän retki!

Tällaisella kulkuvälineellä henkilökunta liikkui saarella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paluumatka alkoi aivan liian aikaisin meidän kaikkien suomalasten mielestä!

Kaikkialla oli ihan rauhallista.

En tiedä mikä tämä hauvelin tarina on, mutta hauska tapa kulkea sylissä 🙂

Ja sitten keinumaan… tai no, ainakin poseeraamaan keinuun 🙂

Lämmin, tyyni merenranta. Mikäs täällä uiskennellessa.

Ranta kaareutui venelaiturille-

Tätä rantaviivaa kelpaisi kävellä useamminkin.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Heidi 20.7.2018 at 20:54

  Hei!
  Kiitos kirjoituksesta. Olemme varanneet matkan helmikuulle 2019 Hua Hin / Cha Am ja suunnitelleet juurikin 2 päivän retkeä tuonne Koh Taluun. Sen verran utelias olen että ostitteko siis retken Cha Amin kadunvarsitoimistosta vai hotellista?

 • Reply matkustaja 23.7.2018 at 14:19

  Hei!
  Ostimme meidän retkemme kadunvarsitoimistosta. Niistä yleensä tuntuu saavaan edullisimman vaihtoehdon. Ja hyvä että mietitte juurikin tuota 2 päivän retkeä. Oli niin ihana paikka, että harmitti lähteä jo samana päivänä paluumatkalle.

 • Leave a Reply