hero taustakuva

Tällaista lomaa et ole kokenut aikaisemmin – koe eksoottiset matkakohteet osana paikallista perhettä

Duara Travels artikkelin kuva
Matkavinkit
Suomalaisen Duara Travelsin avulla lomamatkaan voi yhdistää majoittumisen paikallisessa perheessä vaikka vain muutaman päivän ajan.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 16.05.2017
facebook   whatsapp

Tutustu lomakohteeseen uudella tavalla

Vapaaehtoistyö kehitysmaassa on elämys, josta monet matkailijat haaveilevat pystymättä kuitenkaan koskaan toteuttamaan unelmaansa sen vaativien aika- ja raharesurssien vuoksi. Suomalainen, vuonna 2015 perustettu Duara Travels tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden päästä kosketuksiin kehitysmaissa elävien perheiden kanssa tavalla, joka sopii myös tavallisille matkailijoille.

– Yhdistämme matkailijat ja kehitysmaiden kyläyhteisöt tavalla, jolla matkailija pääsee kokemaan paikallista arkea samalla työllistäen paikallisia, summaa Annika Järvelin, yksi Duara Travelsin perustajista.

Palvelun kautta voi varata vierailun paikallisen perheen luona toistaiseksi neljässä eri maassa. Duara Travelsilla on 18 eri yhteistyökumppanikylää Sri Lankassa, Vietnamissa, Indonesiassa ja Tansaniassa.

Kylissä majoittujat asuvat paikallisissa perheissä heidän kotonaan, ja he saavat osallistua perheiden tavallisiin arkiaskareisiin.

– Matkailijat ovat esimerkiksi auttaneet viljelypalstalla ja osallistuneet ruoanlaittoon, mutta mitään pakkoa työtehtäviin ei tähän majoitusmuotoon liity, vakuuttaa Järvelin.

Käytännön järjestelyt paikallisen kontaktin avulla

Duara Travels toimii samaan tapaan kuin esimerkiksi verkon suositus kotimajoituspalvelut: asiakas tekee varauksen verkkosivuston kautta, missä yhteydessä hän saa paikallisen kontaktin tiedot. Kohteen tunteva yhteyshenkilö antaa matkailijalle matkustusohjeet kylään, missä sama henkilö on matkailijaa vastassa ja ohjeistaa sekä vie tämän oikean perheen luo.

Duara TravelsSri Lanka
Paikallisten luona majoittuminen mahdollistaa kohdemaan elämään tutustumisen uudella tavalla ja tuo eteen aivan uusia mahdollisuuksia ja elämyksiä.

– Jos matkailija on joka tapauksessa matkalla esimerkiksi Vietnamiin ja jo ostanut lennot, paikalliselämään tutustuminen onnistuu helposti meidän palvelumme avulla.

– Haluamme tarjota matkailijoille samankaltaisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämään kuin vapaaehtoistyöhän lähtevillä, mutta lyhyemmässä ajassa. Palvelumme voi yhdistää esimerkiksi matkaan missä vieraillaan rannalla ja kaupungissa, mutta samassa yhteydessä voi käyttää vaikkapa kolmesta päivästä viikkoon meidän kohteissa, sanoo Annika Järvelin.

Duara Travelsin tavoite on tuoda uusia tulonlähteitä matalan tulotason kyliin erityisesti Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Tukea koko kyläyhteisölle

Palvelun hinta on kohdemaiden halvimpia majoitusvaihtoehtoja kalliimpi, mutta suomalaisittain melko edullinen, sillä matkailija maksaa yhden yön majoituksesta 22–40 euroa majoituksen kestosta ja paikasta riippuen. Duara Travels välittää summasta 70 prosenttia kohdekylään: 40 % perheelle, 15 % kylän yhteiseen säästörinkiin ja 15 % paikalliselle kontaktille.

– Haluamme tarjota hyötyä koko kylälle, ei vain majoittaville perheille sillä kaikkein köyhimmillä ei ole mahdollisuutta majoittaa vieraita. Kylille maksettavalla korvauksella on tarkoitus muun muassa työllistää naisia, kertoo Järvelin.

Kussakin kylässä on kolmesta kuuteen matkailijoita majoittavaa perhettä. Tasapuolisuuden vuoksi vieraita majoittava perhe vaihtelee vuorotellen.

Matkailijalle palvelu tarjoaa Järvelinin mukaan unohtumattoman kokemuksen, sillä asuminen paikallisten luona mahdollistaa kohteeseen tutustumisen pintaa syvemmältä.

– Paikallisessa perheessä majoittuminen on hyvin vahva kokemus, sillä se tuo eteen monia odottamattomia hetkiä. Yhteyden löytäminen paikallisten ihmisten kanssa siitä huolimatta että yhteistä kieltä ei ole, on hyvin erityistä. Myös paikallisten suunnaton vieraanvaraisuus on yllättävää, kuvailee Järvelin.

>> Kiinnostuitko toiminnasta? Osallistu Duara Travelsin kyselyyn ja voit voittaa elokuvalippuja!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Duara Travels

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. haluaisin kontaktin Duara Travelsiin – olen vuodiesta 1991 ollut aktiivinen Gezaulolen kylässä, n. 16 km Darista etelään Intian valtameren äärellä olevaan kylään ja sen naisiin, joilla siellä Kali Mata Ki Jai – niminen yhdistys – Tampereen kehitysmaakauppa ([email protected]) on tuonut naisten kasvattamaa ja pakkaamaa hennaa Suomeen – nyt ongelmia Tansanian tullin vuoksi. Kylässä ollut vuosien varrella turisteja lähinnä Hollannista ja Suomesta ja nyt sinne rakennettu hyvät yöpymistilat ns. naistenkeskukseen ihanan virkeän kylän keskelle ja naiset ovat tottuneet ottamaan vieraita Euroopasta. Teette hienoa työtä – ottakaa yhteys minuun, Asanteni Sana! Haluaisimme kontaktin Teihin!!!


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.