Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tältä näyttää vuoden 2015 suomalaisten matkablogien Top 10

artikkelin kuva
Matkavinkit
Tältä näyttää vuoden 2015 suomalaisten matkablogien Top 10!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 31.03.2015
facebook   whatsapp

Pitkän linjan bloggaajat kärkisijoilla

Viestintäpalvelu Cision julkaisi torstaina 29. tammikuuta 2015 vuosittaisen listauksensa Suomen suosituimmista matkablogeista. Ykköspaikalla komeilee Marinella Ruususen kirjoittama Kaukokaipuu-blogi, jonka painopisteenä ovat luontoseikkailut kotimaassa ja ulkomailla – upeita kuvia unohtamatta.

Toiseksi sijoittui Rantapallon Destination Unknown -blogi, jota kirjoittaa Norjassa asuva Satu Vänskä-Westgarth. Erityisesti aktiivimatkailuun painottuva blogi todistaa, että pienten lasten kanssa matkailu onnistuu kohteesta riippumatta.

Kolmantena listalla on minibudjettimatkailuun erikoistunut Curious Feet, jota kirjoittaa tamperelainen Teea Åman.

Trendeinä visuaalisuus ja erikoistuminen

Laadukkaiden ja inspiroivien kuvien merkitys matkailublogeissa on selkeä trendi, joka näkyy myös Cisionin listauksessa. Toinen viime vuosien aikana vahvistunut ilmiö on aiheiden erikoistuminen, jonka myötä matkailublogosfääristä löytyy nykyään matkailua esimerkiksi puhtaasti seniorien, aktiivilomailijan tai liikuntaesteisen matkustajan näkökulmasta käsitteleviä blogeja.

 – Matkablogiskenessä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut paljon, ja uskon saman aktivoitumisen jatkuvan vuoden 2015 aikana. Bloggaajat verkostoituvat vahvasti ja myös matkailualan yritykset ovat vähitellen ymmärtäneet blogien merkityksen mielipidevaikuttajina, sanoo Rantapallon päätoimittaja Riikka Krenn.

Matkablogien Top 10
Laadukas blogi on paljon muutakin kuin matkapäiväkirja.

Rantapallolla ja Pallontallaajilla vahva edustus kärkikymmenikössä

Kymmenen suosituimman matkablogin joukossa on viisi Rantapallon ja kolme Pallontallaajien blogia. Rantapallon blogeista mukaan ylsivät Destination Unknown -blogin lisäksi Pää pilvissä, London and beyond, Veera Bianca ja Pako arjesta. Pallontallaajien puolelta mukana ovat Archie gone Lebanon, Pingviinimatkat ja Tämä matka.

– Muuhun kuin kävijämääriin perustuva blogien listaaminen paremmuusjärjestykseen on haastavaa, ja Cisionin listaa on aina luettava tämä mielessä pitäen, sillä valinnat eivät kerro suoraan yleisön laajuudesta. Blogin kokonaisvaltainen näkyvyys sosiaalisen median eri palveluissa on vuosi vuodelta olennaisempaa. Myös tämä on trendi, joka ei varmasti katoa mihinkään, ennustaa Krenn.

Matkablogit Top 10 (Cision)

 1. Kaukokaipuu matkablogi
 2. Destination Unknown
 3. Curious Feet
 4. Pää pilvissä
 5. London and beyond
 6. Veera Bianca
 7. Pako arjesta
 8. Archie gone Lebanon
 9. Pingviinimatkat
 10. Tämä matka

>> Tutustu Rantapallon, Lumipallon ja Pallontallaajien matkablogeihin

Lue kommentit (26) Jätä kommentti

 1. Blogini kertoo valmistautumisesta ensi vuoden työharjoitteluun New Yorkissa, ja tietty sitten harjoittelusta itsestään :) väliin mahtuu kaikkea muutakin! Käykää kurkkaamassa ja liittykää lukijoiksi jos kiinnostusta löytyy!

  http://iiraamerikassa.blogspot.fi


 2. Blogini kertoo valmistautumisesta ensi vuoden työharjoitteluun New Yorkissa, ja tietty sitten harjoittelusta itsestään :) väliin mahtuu kaikkea muutakin! Käykää kurkkaamassa ja liittykää lukijoiksi jos kiinnostusta löytyy!


 3. poistakaa tuo nro 2. blogi. Ei toimi enää.


 4. Itse koitan parannella kroonista matkakuumettani pitämällä blogia reissujeni parhaista paloista osoitteessa: jeikah.wordpress.com/
  Kannattaa tsekata!


 5. Roadtrip perheen kanssa Amerikassa kesällä 2013, huikea sademetsäseikkailu Borneossa 2009, ikuinen rakkaus New Yorkiin ja maa, joka polttaa tänäänkin jalkojen alla. Valokuvaus on yksi suurimmista intohimoistani (http://walleni.us/).


 6. Kiinostavaa läpinää ja kuvia löytyy myös reissu.eu sivulta. Aasia painoitteista.


 7. Kiinostavaa läpinää ja kuvia löytyy myös reissu.eu sivulta. Aasia painoitteista.


 8. Hei, taalla myos yksi pariskunta reissusta rustailee fiiliksiaan maailmasta. Mekin kirjoitamme blogia nuoremmasta nakokulmasta, olemme molemmat 21-vuotiaita. Takana jo uskomattomat 5 kuukautta Euroopassa, Trans-Mongolia-junaradalla seka ympari Kaakkois-Aasiaa. Edessa viela kuka tietaa mita, talla hetkella olemme Burmassa. Blogi loytyy osoitteesta: http://reppureissujarakkaus.blogspot.com/
  Kaykaapa kurkkaamassa!
  Janica


 9. Hei, itse kirjoitan välivuodestani maailmalla reppureissaten osoitteessa http://www.tuntemattomaanjatakaisin.blogspot.fi/

  Blogi on vähän nuoremmasta näkökulmasta kirjoitettu, sillä olen 19-vuotias. Matka-aika on 7kk ja nyt on takana reilut kaksi kuukautta Aasiassa (mm. Singapore, Malesia, Indonesia, Laos, Kambodza). Edessä on vielä seikkailua Australiassa ja Etelä-Amerikassa, taitaa stopit olla myös Väli-Amerikassa ja Euroopassa. Tervetuloa lukijaksi!

  Laura


 10. Teleportaasi tarjoaa mielenkiintoisia matkailuun liittyviä juttuja ja paljon muutakin jännää.

  Löytyy osoitteesta: http://teleportaasi.fi


 11. Maailmanympäri.fi on oma uusi suosikkini. Juttuja on vasta muutamia kymmeniä, mutta sitäkin parempia!


 12. Kiitos matkablogi vinkeistä, erittäin mielenkiintoista luettavaa ja vinkkejäkin tuli :) Itse kirjoittelen pyörien päältä myös tarinaa pitkin Eurooppaa, 2-vuotta pian reissua ja tapahtumia takanapäin…keep on moving!


 13. Matkaraportteja taivaanrannan takaa

  Haluamme raportoida teille suomalaisten matkaajien maailmasta siten, miltä se näyttää meidän tavallisten satunnaisseikkailijoiden silmissä vuonna 2011. Olemme kaksi kokenutta kolmekymppistä reissaajaa, jotka harrastavat valokuvausta ja ovat kiertämässä Aasiaa nyt neljättä kuukautta.

  Pidämme reissublogia osoitteessa http://kauas-pois.blogspot.com

  Matkamme määränpää sekä sen pituus, ovat vielä meille tällä hetkellä täysin tuntemattomia määreitä. Meitä vie tällä matkalla eteenpäin rakkaus maapallomme eri vivahteisiin.

  Haluamme jatkaa suvaitsevien ja innovatiivisten matkaraporttiemme tuottamista. Teemme tämän teille, elämän ikuisen virran lapset.

  Rakkain terveisin,

  Laura Nurmi & Simo Laitinen

  [email protected]
  http://kauas-pois.blogspot.com


 14. Kiitos linkistä! Kirjoittelen blogia enimmäkseen ruotsiksi mutta blogissani on Google-kääntäjä ja esim. muutaman vuoden takainen Meksikon matka löytyy myös suomenkielisenä versiona. Aurinkoisin matkaterveisin, Pumita/Johanna


 15. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.