hero taustakuva

Näin pakkaat reppureissulle oikein – valitse oikeat varusteet ja panosta keveyteen

Shutterstock artikkelin kuva
Matkavinkit
Repun kanssa matkustaessa keveys on tärkein kriteeri, sillä painava reppu on paitsi ikävä aiheuttaa se pahimmillaan myös selkäkipuja ja lihasvenähdyksiä. Lue pakkausvinkit!
Teksti: Jenna
Päivitetty: 04.05.2018
facebook   whatsapp

Pakkaa kevyesti matkalle kuin matkalle

Tärkein asia reppureissulle pakkaamisessa on keveys, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, että mukana olisi liian vähän tavaraa. Pakkaamisessa on tärkeintä huomioida omat tarpeesi tulevalla matkalla, jolloin et jätä pois mitään tärkeää mutta osaat arvioida, mitä kannattaa ottaa mukaan.

”Pakkaa kaikki mitä kuvittelet tarvitsevasi, ja karsi niistä sen jälkeen puolet pois.” Tämä lause on tuttu monelle reppumatkaajalle, ja pitää täysin paikkansa. Usein matkailijat pakkaavat mukaan hyvin paljon turhaa tavaraa tai ainakin merkittävän määrän asioita, joita ilmankin pärjäisi. Siitä syystä onkin viisasta tarkastella mukaan lähteviä tavaroita kriittisesti vielä ensimmäisen pakkauskerran jälkeen. Et halua reppuusi mitään turhaa.

Hyvin suunniteltu pakkauslista auttaa valitsemaan mukaan vain tarpeelliset tavarat. Listaa tulevan matkan päivät ja suunnittele jokaiselle päivälle sopiva asu. Jos matka on pitkä ja aiot pyykätä reppureissun aikana, varaa vaatteet esimerkiksi ensimmäiselle viikolle. Asukokonaisuuksien suunnittelu etukäteen auttaa yhdistelemään mukana olevia vaatteita keskenään, eikä jokaiselle päivälle tarvitse ottaa uusia vaatteita.

ShutterstockPakkaaminen reppureissulle
Kun mukana ovat oikeat varusteet, matkanteko sujuu rattoisasti.

Huomioi asusuunnitelmaa tehdessä myös sääennuste sekä matkaohjelma. Sen avulla pakkaat varmasti puhtaat vaatteet mukana matkan jokaiselle päivälle sääennusteisiin sopien. Jos matkaohjelmassa on esimerkiksi hieno illallinen tai päivävaellus, ota se huomioon pakatessasi. Kevyt reppu ei ole syy jättää vaelluskenkiä kotiin vuoristopatikan alla, tai pukeutua farkkuihin hienolla illallisella.

Keväisin ja syksyisin matkustavien on hyvä varautua sekä lämpimiin että viileisiin oloihin, riippuen tietysti matkan pituudesta ja kohteesta. Viileässä ilmanalassa matkustavien kannattaa myös muistaa, että kerrospukeutuminen on tehokkaampi tapa eristää lämpöä kuin paksut ja raskaat takit.

Millaiset vaatteet sopivat matkalle parhaiten?

Pakattavien vaatteiden väreiksi kannattaa valita tummia tai luonnollisia sävyjä, jolloin matkan varrella kerääntyneet tahrat eivät näy niin räikeästi. Jos pakkaa mukaan vain kahta tai kolmea yhteensopivaa väriä, vaatteita voi matkan aikana huolettomasti yhdistellä.

Hyvä keino pitää vaatteet, sukat ja alusvaatteet järjestyksessä matkan aikana on pakata ne läpinäkyviin pakkauspusseihin tai pakkauskuutioihin. Näin vaatteet ja tavarat pysyvät järjestyksessä ja helpottavat niiden löytämistä repusta, eivätkä vaatteet myöskään kasaudu sekalaisen ryppyiseksi keoksi lattialle.

Matkalaukkuun kannattaa sujauttaa hajunsyöjä, joka pitää vaatteet ja tavarat raikkaina pitkään. Mukaan kannattaa valita kevyitä, rypistymättömiä ja likaa hylkiviä kankaita.

Löydä reissua varten sopivat matkakengät

Kenkiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota, sillä niistä voi matkan aikana tulla parhaat ystäväsi tai pahimmat vihollisesi. Matkalle ei kannata koskaan valita upouusia kenkiä, sillä parhaat reissukengät ovat jo jonkin aikaa käytössä olleet, mukavat, käytännölliset ja kestävät. On myös tärkeää, että kenkiä voi käyttää monessa eri tilanteessa.

Pakkaaminen reppureissulle
Matkavarusteilla on merkitystä reppureissulla.

Lenkkarit ovat mukavat, mutta jättävät pulaan jos vaaditaan hienompaa pukeutumista. Monissa ravintoloissa ja klubeissa on pukukoodeja, jotka eivät salli lenkkareita tai sandaaleja. Usein matkalle on kuitenkin otettava mukaan useampi pari, sillä harvat kengät soveltuvat kaikenlaiseen menoon. Mukavat ja tyylikkäät kävelykengät, lenkkarit sekä rantasandaalit ovat kombinaatio, johon useat matkailijat tukeutuvat myös reppureissulla.

Kenkiä valitessa hyviä ominaisuuksia ovat keveys, luonnollinen väri, vettä hylkivä pinta, sopiva pohjallinen ja kuvioidut kumipohjat, jotka estävät liukastumista.

>> Lue myös: Mitä mukaan matkalle? Katso kätevä pakkauslista matkailijalle

Teksti: Jenna Lehkonen ja Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.