Hyppää sisältöön

Näin löydät seuraa, kun matkustat yksin – 5 helppoa vinkkiä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.09.2019
Älä anna reissukaverin puuttumisen estää seikkailuja. Lähde matkaan ja etsi seuraa paikan päältä.

1. Valitse sosiaalinen majoitus

Ylivoimaisesti helpoin tapa tavata muita ihmisiä on majapaikka, jossa vallitsee yhteisöllinen tunnelma. Käytä hieman aikaa vaihtoehtojen vertailuun ja muista, että bisneshotellista tai romanttisesta hotellista ei välttämättä löydy reissuseuraa etsiviä vieraita.

Hostelli on soolomatkailijoiden klassikkomajoitus, joka sopii kaiken ikäisille. Unohda aikansa eläneet mielikuvat leirikoulumaisista retkeilymajoista ja tutustu tämän päivän tarjontaan. Monilla tasokkailla hostelleilla on boutique-hotellia vastaavat puitteet ja palvelut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hostellissa ei ole pakko majoittua jaetussa makuusalissa. Lähes kaikissa hostelleissa on myös yksityisiä huoneita, joissa saat oman rauhan. Yleisissä tiloissa ja hostellin järjestämissä aktiviteeteissa pääset tutustumaan muihin matkailijoihin.

Kannattaa huomioida, että hostellien välillä on valtavia eroja – aivan kuten hotelleissakin. Lue arvioita ennen varaamista, jotta saat käsityksen paikan hengestä ja kohderyhmästä. Pienen tutkimustyön avulla saat selville onko kyseessä bilehostelli vai rauhallinen majapaikka. Selvitä, järjestetäänkö hostellissa esimerkiksi yhteisillallisia, päiväretkiä, pubikierroksia tai elokuvailtoja.

Hostellien lisäksi myös majatalot, pienet hotellit ja Airbnb:n vuokrahuoneet voivat olla keinoja tavata helposti muita ihmisiä. Lue arvioita ja selaa majapaikan sosiaalista mediaa.

2. Kokeile päiväretkiä, kursseja ja aktiviteetteja

Kaikenlaiset aktiviteetit helpottavat tutustumista muihin matkailijoihin. Osallistu ryhmässä tehtäville päiväretkille tai lyhyille kursseille. Bussimatkalla, kokkikurssilla, vaelluksella tai surffaustunnilla on helppo aloittaa keskustelu vierustoverin kanssa.

Ujonkaan reissaajan ei tarvitse pelätä hiljaisia hetkiä, kun juttua riittää yhteisen tekemisen kautta. Jos sinulla on kotimaassa jokin harrastus, hakeudu sen pariin myös matkakohteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Hyödynnä sosiaalista mediaa

Sosiaalisen median kautta on helppo etsiä matkakohteessa asuvia tai lomailevia ihmisiä. Jos haluat suomalaista seuraa, voit etsiä esimerkiksi Facebookin ryhmiä, jotka kokoavat tietyssä kaupungissa tai maassa asuvat suomalaiset yhteen.

ShutterstockMiten soolomatkailija löytää seuraa?
Kutsu rohkeasti uusia tuttavuuksia kahvittelemaan tai kiertämään nähtävyyksiä.

Vastaavasti voit hakeutua tietyn kohteen reissuryhmään ja kertoa siellä etsiväsi seuraa vaikkapa museoon, huvipuistoon, veneretkelle tai jalkapallopeliin. Todennäköisesti löydät jonkun, jolla on kanssasi samat mielenkiinnon kohteet.

Sosiaalisen median kontaktien kautta voi myös kysellä, onko jollain ystävälläsi tuttuja matkakohteessa. Näin pääset alkuun ja tapaat kenties lisääkin paikallisia.

Jos näet Instagramissa toisen yksin reissaavan henkilön matkakuvia samasta kohteesta, voit rohkeasti laittaa tälle viestiä ja ehdottaa tapaamista tai kysellä vinkkejä. Harva pahastuu kohteliaasta yhteydenotosta.

4. Kokeile kaverihakuja ja kimppatapahtumia

Verkosta löytyy erilaisia sivustoja ja sovelluksia, jotka on tarkoitettu nimenomaan reissuseuran etsimiseen. Jos haluat seuraa matalalla kynnyksellä, kokeile tapahtumia, joihin tulee paljon ihmisiä. Tällöin et koe painetta siitä, että kemioiden pitäisi toimia yhden ihmisen kanssa.

Esimerkiksi Meetup.com ja Couchsurfing järjestävät yhteistapahtumia monissa eri kohteissa. Tämä voi tarkoittaa vaikka puistopiknikiä tai pubikierrosta. Myös Airbnb on nykyään täynnä ilmoituksia erilaisista tapahtumista ja kierroksista.

Sinkut voivat etsiä rentoa deittiseuraa Tinderin tai muiden vastaavien parinhakusovellusten kautta. Omassa profiilissa kannattaa kertoa, että olet kohteessa lomalla ja kiinnostunut esimerkiksi illallisseurasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Osallistu ryhmämatkalle

Jos ajatus yksin reissaamisesta tuntuu epämukavalta, voit pelata varman päälle ja osallistua ryhmämatkalle. Vaihtoehtoja on lukemattomia: kiertomatkoja, seikkailumatkoja, joogaretriittejä, surffileirejä, purjehduksia.

Sopivaa matkaa valitessa tärkeintä on nähdä hieman vaivaa ja selvittää, mikä toimija tarjoaa juuri sinulle sopivia reissuja, kursseja tai leirejä. Haluatko bilettää ja pitää hauskaa vai haaveiletko aikuisemmasta seurueesta? Haluatko matkustaa pienessä ryhmässä vai 30 hengen seurueessa?

Ryhmämatkat ovat omatoimireissuja kalliimpia, mutta samalla saat valmiit reissukaverit ikään kuin kaupan päälle. Kun aikaa vietetään tiiviisti yhdessä, syntyy ryhmähenki nopeasti.

Jos sinulla on käytössäsi pidempi loma, mutta et halua reissata yksin, voit kokeilla esimerkiksi vapaaehtoistöitä tai kielikurssia. Workaway-sivuston kautta löytyy työvaihtoa, joka ei tarjoa rahaa, mutta kevyttä työtä vastaan saat majoituksen ja joskus myös muita etuja.

Lue myös: Kymmenen vinkkiä yksin matkustavalle – näin selviät ensimmäisestä matkasta yksin

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Onko Tallinnassa tapana jättää tippiä?

Onko Virossa tapana jättää tippiä? Toimi näin, kun lomailet naapurimaassa

Nainen yksin matkalla

Näin varaat edullisen äkkilähdön yhdelle – soolomatkailijan tietopaketti loman varaamiseen

Vinkit halvan matkan löytämiseen

Näin löydät halvan matkan – viisi vinkkiä

Bussilla matkustaminen Euroopassa

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 5 faktaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja