hero taustakuva

Kaipaatko uusia seikkailuja ja vaihtelua arkeen? Toteuta haaveesi ja siirrä työsi Espanjaan

Barona artikkelin kuva
Matkavinkit
Baronan vaihto-ohjelma on turvallinen tapa toteuttaa unelma ulkomailla asumisesta, sillä se mahdollistaa oman työn jatkamisen uusissa maisemissa.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 20.06.2017
facebook   whatsapp

ILMOITUS

Vaihdolla vaihtelua arkeen

Kaipaatko vaihtelua arkeen, etsitkö uusia kokemuksia ja haaveiletko ulkomailla asumisesta? Jos vastaus näihin kysymyksiin on kyllä, lue lisää suomalaisen Baronan tarjoama xChange-ohjelmasta!

Baronan xChange-ohjelma on suunnattu kaikille niille suomalaisille työntekijöille, joiden työ ei ole sidottua tiettyyn paikkaan. Vaihto-ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden lähteä tekemään samaa työtä samalle yritykselle, mutta vaihtaa tuttu toimistonäkymä Etelä-Espanjan Fuengirolan aurinkoisiin maisemiin.

Monille ulkomailla asuminen on saattanut olla haaveena jo pitkään, mutta ajatus ei välttämättä ole koskaan konkretisoitunut, sillä ulkomaille muutto koetaan usein haastavaksi toteuttaa. Vaihto-ohjelman avulla voi helposti testata siipiään ulkomailla ja kokeilla, miten vieraassa maassa asuminen sujuu. Työskentely vaihdon aikana tapahtuu Baronan palvelukeskuksen tiloissa, joten tukena on esimerkiksi suomalainen työyhteisö.

Fuengirolaan vaihtoon saapuneet Marjut Nykänen ja Jenni Kolehmainen innostuivat ajatuksesta heti siitä kuultuaan, sillä molempia oli jo aiemmin kiehtonut ajatus ulkomailla asumisesta. Baronan xChange-ohjelma tarjosi mahdollisuuden toteuttaa pitkäaikainen haave helposti.

– Kun kuulin, että olisi tällainen mahdollisuus lähteä, niin yhden yön sitä mietin ja sen jälkeen ilmoitin esimiehelleni, että haluaisin lähteä, Nykänen kertoo.

– Mietin, että voi vitsi mikä tilaisuus. Tämä on ihan älyttömän helppo ratkaisu, sillä työpaikka pysyy Suomessa, työtehtävät ovat samat ja toimistokin on täällä valmiina, Nykänen lisää.

Kolehmaisen lähtöpäätös syntyi vielä nopeammin, koska hänen haaveissaan oli pitkään ollut Espanjassa työskentely.

– Meille tultiin työpaikalle esittelemään Baronan xChange-ohjelmaa ja esimieheni tarjosi minulle mahdollisuutta lähteä. Vastasin heti, että kyllä minä lähden eli päätös syntyi noin puolessa sekunnissa.

Fuengirolassa odottavat tiivis työyhteisö ja virikkeellinen asuinympäristö

Ulkomaille muutossa on monia tekijöitä, jotka mietityttävät ennen lähtöä. Perheellinen voi kokea haasteelliseksi järjestää koko perheen muuton, kun taas yksin ulkomaille suuntaavaa voi jännittää yksin oleminen vieraassa kaupungissa ja maassa.

Vaikka Nykänen ja Kolehmainen kertovat, ettei lähtö muuten jännittänyt, juuri yksin oleminen täysin uudessa paikassa mietitytti aluksi.

– Vähän ennen lähtöä iski ajatus siitä, että apua tulen olemaan ihan yksin siellä. No lopulta yksin meni kaksi päivää ja sen jälkeen oli jo ensimmäiset kaverit. Ihmiset ottivat minut hyvin vastaan ja tuleminen mukaan oli todella helppoa, Nykänen kertoo.

– Kun saavuin, tajusin että enhän minä tunne täältä ketään eikä kukaan tunne minua. Kuitenkin heti kuin menin toimistolle, oli helppo alkaa jutella ja tutustua ihmisiin, kertoo Kolehmainen kokemuksestaan.

BaronaBarona
Baronan palvelukeskuksessa työntekijöillä on hyvä yhteishenki ja yhteistä tekemistä järjestetään myös vapaa-ajalla.

Baronan palvelukeskuksessa työntekijöiden yhteishenki on vahva, ja työkavereita nähdään myös vapaa-ajalla erilaisten aktiviteettien merkeissä.

– Viikonlopuksi usein mietimme jotain yhteistä tekemistä. Esimerkiksi junalla pääsee helposti liikkumaan muualle ja olemmekin käyneet esimerkiksi Sevillassa viikonloppureissulla, kertoo Nykänen.

Fuengirolassa ja kaupungin ympäristössä on monipuoliset harrastusmahdollisuudet, joten vapaa-ajalle on helppo löytää tekemistä. Tietoja alueen harrastuksista löytyy esimerkiksi Fuengirolan suomalaisyhteisöjen suomenkielisiltä Facebook-sivuilta sekä kyselemällä vinkkejä työkavereilta.

– Tekemisen puutetta ei tarvitse pelätä. Fuengirolassa on hyvät harrastusmahdollisuudet, halusipa sitten tehdä mitä tahansa.

Myös epävarmuus omasta kielitaidosta on monille rajoittava tekijä ulkomaille lähtöä miettiessä. Baronan vaihto-ohjelmaan osallistuminen ei vaadi erityistä kielitaitoa, koska kotimaasta tuttujen työtehtävien jatkuessa myös vaihto-ohjelman aikana, ei myöskään työskentelykieli muutu.

Fuengirolassa on suuren suomalaisyhteisön takia myös saatavilla tärkeimmät palvelut suomen kielellä, joten arjessa pärjäämisestä ei tarvitse huolehtia.

– Täällä kaikki auttavat toisiaan. Ajatuksena on turvallinen, että pystyy toimimaan myös suomeksi, vaikka itse yritänkin käyttää paljon paikallisia palveluita. Jos ei puhu kieltä, se helpottaa valtavasti, että täältä saa myös apua suomeksi, tiivistää Marjut Nykänen.

BaronaBarona
Fuengirolassa on lukuisia harrastusmahdollisuuksia, ja kaupungissa on myös tärkeimmät palvelut saatavilla suomeksi.

Helppo tapa lähteä ulkomaille

Vaikka oma työnantaja ei vielä tarjoaisi mahdollisuutta osallistua vaihto-ohjelmaan, voi aloite mukaan vaihto-ohjelmaan lähtemisestä tulla myös työntekijältä itseltään. Vaihtoon voivat osallistua yksittäisten työntekijöiden lisäksi myös kokonaiset tiimit.

Vaihtoon lähtevä työntekijä sopii oman työnantajansa kanssa vaihdon keston, palkkauksen ja työajat. Tyypillisesti xChange-vaihto kestää noin 6–12 kuukautta.

Baronan tarjoama vaihto-ohjelma on helppo tapa lähteä ulkomaille, sillä Fuengirolassa saapuvaa työntekijää odottavat uudistetun palvelukeskuksen modernit työtilat ja suomalainen työyhteisö.

Monia saattaa ulkomaille muutossa mietityttää käytännön järjestelyt uudessa kotikaupungissa. Baronan kautta vaihtoon lähtevän ei kuitenkaan tarvitse yksin pähkäillä paikallisia käytäntöjä, sillä yritys tarjoaa saapuville työntekijöille apua esimerkiksi paikallisen henkilötunnuksen saamiseksi. Myös asunnon etsintään on halutessaan saatavilla apua Baronan puolelta.

Lähtöpäätöksen syntymisestä kestää yleensä noin pari kuukautta varsinaiseen lähtöön. Tämä antaa aikaa järjestää asiat Suomessa ennen lähtöä esimerkiksi asunnon suhteen.

Hyödynnä rohkeasti ainutlaatuinen tilaisuus

Vaikka ajatus ulkomaille muutosta saattaa tuntua suurelta muutokselta, sekä Marjut Nykänen että Jenni Kolehmainen suosittelevat lämpimästi vaihtoon lähtemistä Baronan kautta.

– Tämä on todella avartava kokemus, joten kannattaa lähteä, jos vain siihen on mahdollisuus. Tekee hyvää ihmiselle käydä vähän muualla ja nähdä muutakin kuin sen mihin on normaalissa arjessa tottunut, Nykänen tiivistää.

– Kannustan kaikkia tulemaan tänne Fuengirolaan. Täällä on helppoa ja mukavaa olla. Aurinko paistaa ja ihmiset hymyilevät, jopa suomalaiset! Kolehmainen naurahtaa.

Lähde ja kuvat: Barona

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.