Kuva: iStockphoto
Huomioi nämä asiat, jos matkustat jouluna

Huomioi nämä tärkeät asiat, jos matkustat jouluna – 7 vinkkiä

Jouluna matkustavien kannattaa varautua moneen asiaan poikkeuksellisen vilkkaan matkustussesongin takia.

1. Varaa matkaliput ajoissa

Jos tiedät matkustavasi jouluna, mutta et ole vielä varannut lippuja, ei enää kannata aikailla. Lentolippujen lisäksi sääntö koskee myös bussi-, juna- ja laivalippuja, jotka hupenevat vauhdilla juhlapyhien lähestyessä. Matkakuumeisten mattimyöhäisten kannattaa tarkistaa myös äkkilähtöhaun tarjonta. Vieläkään ei ole liian myöhäistä löytää lentoja tai pakettimatkaa joulunpyhiksi, mutta sopivan matkan löytyessä varaus kannattaa tehdä heti.

Siirry tästä lentohakuun ja vertaile hinnat >>

2. Suuntaa lentokentälle normaalia aiemmin

Joulu on lentomatkailun vilkkainta aikaa, mikä tarkoittaa ruuhkia ja tavallista pidempiä jonoja lähtöselvityksessä ja turvatarkastuksessa. Joulun alla ja välipäivinä matkustavien kannattaakin suunnata lentokentälle hyvissä ajoin – älä ota riskiä ja kurvaa paikalle tuntia ennen lennon lähtöä tai saatat jäädä kyydistä kokonaan.

>> Lue myös: Näin pääset Helsinki-Vantaalle – löydä itsellesi kätevin vaihtoehto

3. Noudata erityistä varovaisuutta liikenteessä

Mikäli taitat joulun alla pidemmän matkan autolla, on reissuun syytä varata tavallista enemmän aikaa. Huomioi sääolosuhteet, aja rauhallisesti ja vältä mahdollisuuksien mukaan ruuhkaisimpia matkustuspäiviä kuten aatonaattoa ja tapaninpäivää.

4. Huomioi aukioloajat

Joulunpyhät voivat tuoda mukanaan poikkeusaukioloaikoja matkakohteen nähtävyyksiin, aktiviteetteihin ja myymälöihin. Selvitä etukäteen, pääsetkö tekemään lomalla kaiken haluamasi ja koska on sille paras ajankohta. Liput kannattaa varata verkossa etukäteen.

5. Suunnittele jouluillallinen etukäteen

Mikäli lomailet ulkomailla, tutustu jo etukäteen vaihtoehtoihin jouluillallista varten. Suosituimmat ravintolat on voitu varata täyteen jo kuukausia etukäteen. Hotelleilla ja ravintoloilla on yleensä juhlapyhinä tarjoiltava joulumenu, josta on syytä varautua maksamaan tavallista illallista enemmän. Sama koskee uudenvuodenaaton juhlaillallisia.

6. Mieti lahjastrategia valmiiksi

Jouluksi ulkomaille matkustettaessa lahjojen raahaaminen paikan päälle on harvoin kannattavaa. Jaa lahjat kotona joko ennen matkaa tai sen jälkeen tai hanki ne vasta perillä kohteessa.

Aina tämä ei toki ole mahdollista. Jos matkustat esimerkiksi perheesi luo toiseen maahan ja haluat viedä mukanasi tuliaisia, mieti mitä ostat. Muista, että kaikki yli 100 millilitraa suuremmat nestemäiset tuotteet kuten viinipullot, hillot ja hiustenhoitotuotteet on pakattava ruumaan menevään matkalaukkuun.

7. Varaudu korotettuihin hintoihin

Jouluna matkustaminen voi olla kallista. Lennoista ja hotelleista on varauduttava maksamaan normaalia enemmän, ja ravintolat hilaavat niin ikään hintojaan ylöspäin tarjotessaan juhlakattauksia. Myös yökerhoihin voi olla jouluna ja vuodenvaihteessa korkeammat sisäänpääsymaksut.

Teksti: Maria Hietala
Kuva: IStockphoto

Löydä halvat lennot Rantapallon lentohaun avulla >>

Päivitetty: 20.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia