Kuva: Nella Rahkonen
Matkabloggaajat

Haluatko perustaa matkablogin? Näin pääset alkuun!

Oman matkablogin perustaminen on helppoa, mutta kokeneet matkabloggaajat tietävät sen vaativan myös paljon materiaalia sekä rakkautta omaa tekemistä kohtaan.

Uskalla aloittaa ja erotu muista

Konkaribloggaajilla on matkablogin perustamisesta haaveileville monia neuvoja, mutta tärkein niistä lienee tämä: uskalla perustaa oma blogi.

– Ihan ensimmäisenä, jos ajattelee bloggaamisen aloittamista, niin kannattaa oikeasti uskaltaa perustaa blogi. Sillä pääsee sitten eteenpäin, kunhan vain uskaltaa aloittaa, sanoo noin vuosi sitten Pöndekengissä-blogin perustanut Mira Viitasalo.

Blogin perustamisen jälkeen on hyvä miettiä myös niitä asioita, jotka tekevät blogista juuri kirjoittajansa näköisen. Se auttaa bloggaajaa erottumaan, sillä suomalaisia matkablogeja on olemassa jo satoja.

– Nykyisin kannattaa miettiä tietynlaista linjausta, oli se sitten reppureissaus, luksusmatkailu tai risteilyt. On oltava jotain, mikä auttaa jäämään lukijoiden mieliin, koska nykyisin meitä matkabloggaajia alkaa olla jo aika paljon, sanoo Tuntemattomaan ja takaisin -blogia noin neljän vuoden ajan kirjoittanut Laura Pylvänäinen.

Omat vinkkinsä paljastavat myös Pää pilvissä -blogin Maarit Tolppanen sekä Siveltimellä-blogia kirjoittava Sanna Kanninen.

Katso videolta matkabloggaajien vinkit bloggausharrastuksesta haaveileville!

Teksti: Inka Khanji
Video ja kuva: Nella Rahkonen

Päivitetty: 24.3.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia