Suomen suurin matkablogiyhteisö
kaupunkiloma KL City Galleria Kuala Lumpur lake garden Malesia talvimatka

Rauhallinen puistoalue ja City Galleriassa tutustumassa Kuala Lumpuriin

15.4.2015

Kuala Lumpur on nähtävyyksiltään todella monipuolinen. Kun kaupungin vilinä kyllästyttää, voi välillä paeta valtavalle puistoalueelle – Lake Gardeniin, jossa voi käydä orkideapuutarhassa, perhos- tai lintupuistoissa. Alueella on myös monipuolisia museoita, esim. kansallismuseo ja islamin taiteen museo.  Myös kansallismoskeija sijaitsee siellä.

DSCN1281
Kansallismoskeija

Lake Gardenin alueelle pääsee parhaiten junalla, Päärautatieasemalta (KL Sentral) on KL Station asemalle vain yhden pysäkin verran. KL Station on jo itsessään nähtävyys. Asema on valmistunut vuonna 1910 ja sen on suunnitellut brittiläinen arkkitehti Arthur Benison Hubback.

DSCN1279
KL Station, vanha asemarakennus

Lake Gardenin alue on todella laaja, alla olevasta kartasta näkee, mitä kaikkea alueella on tarjolla.

Kartta sivuilta: www.mappery.com 

Me käveltiin alueella monta tuntia eikä edes ehditty koko aluetta käydä läpi. Käytiin ihailemassa orkideoita ja nähtiin myös erilaisia lintuja. Varsinaisessa lintupuistossa emme käyneet sisällä, mutta se olisi ollut varmastikin mielenkiintoinen.

DSCN1290

Seuraavaksi päätettiin mennä Kuala Lumpurin City Galleriaan, joka sijaitsee Merdeka aukion laidalla. Sinne on noin 15 min kävelymatka Lake Gardenin alueelta. Merdeka aukion varrella on paljon ihania siirtomaa-aikaisia rakennuksia.

KL City Calleria on hienossa brittiläistyylisessä rakennuksessa, joka valmistui vuonna 1898.

DSCN1311

 
City Callerissa voi tutustua Kuala Lumpurin historiaan. Kohokohtana on kaupungin pienoismalli show, jossa on kaikki kaupungin talot näkyvillä. Esityksessä käytetään valoefektejä ja siinä pääsee ihailemaan koko Kuala Lumpuria pienoiskoossa.

DSCN1297

DSCN1304

DSCN1308

Kierroksen jälkeen turistit voivat ostaa matkamuistoja myymälästä, jossa suurin osa on käsityönä tehtyjä esineitä. Museossa voi tutustua, miten käsintehtyjä matkamuistoja valmistetaan. City Galleriassa toimii myös matkailuneuvonta ja turistit voivat kuvauttaa itsensä I LOVE KL kyltin luona.

DSCN1293

Merdeka aukio on todella iso ja sen laidalla sijaitsee hienoja rakennuksia. Yhdessä laidassa on todella valtava ja hieno rakennus – Sultan Abdul Samad, joka on entinen hallintorakennus. Rakennuksen arkkitehtuuri on maurilaisvaikutteinen. 

DSCN1312

DSCN1318


Toisessa laidassa aukiota on hieno talo, jossa sijaitsee Selangor Club. Se on vanha krikettiklubi, joka on vieläkin toiminnassa.

DSCN1316
Selangor Clubin talo


Lähellä on myös valtavan kokoinen Kuala Lumpurin vanhin moskeija – Masjid Jamek, josta kuultiin myös rukouskutsu. 

Tämä on viimeinen postaus Kuala Lumpurista. Tykkäsin kaupungista todella paljon eli voisin matkustaa siihen joskus uudelleen. Seuraavaksi siirryttiin Thaimaan Krabiin.

Muut matkakertomukset löydät tästä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.