Suomen suurin matkablogiyhteisö
Art deco Florida Key West Matkablogi Miami Miami beach Puerto Rico rantaloma South beach USA roadtrip

Miami ja Key West

30.3.2014

Miami oli matkamme viimeinen kohde ja siellä oli tarkoitus viipyä 3 päivää.  Saavuttiin Miamiin hotelliin noin klo 20. Oltiin koko päivä vietetty Kennedy Space Centerissä ja ajettu Cape Canaveralista Miamiin noin 3,5 h yhdellä pysähdyksellä. Hotelliin oltiin todella tyytyväisiä, huone oli iso ja todella siisti.

Kuvia huoneesta (Comfort Suites Miami Airport North)

Ajateltiin heti lähteä Miami beachille, koska haluttiin nähdä South beachin Art deco alue iltavalaistuksessa. Art deco alueella on pastellisävyisiä taloja, jotka iltavalaistuksessa ovat neonvalojen peittämiä. Näissä taloissa on siis pääosin ravintoloita ja hotelleja. Vaikka sinä päivänä oli arkipäivän ilta, kaduilla, ravintoloissa ja baareissa oli todella paljon ihmisiä. Tämä taitaa olla Miamin alueen vilkkain katu, jossa ihmiset myös kävelevät. Muutoin Amerikassa ei oikein ihmisiä näe  kävelemässä missään.

Kuvia South beachin Art Deco alueelta

 

 

Turisti South Beachillä
Seuraavana aamuna herättiin aikaisin, koska oli tarkoitus lähteä ajamaan Key Westiin. Key West on Floridan eteläisin kärki, jossa sijaitsee myös koko Yhdysvaltojen eteläisin piste mantereella. Key Westiin on noin neljän tunnin ajomatka Miamista vaikka matkaa on noin 160 mailia (260 km). Tie on yksikaistatie ja siellä on paljon nopeusrajoituksia. Suurin osa matkasta ajetaan The Overseas Highwaylla, joka nimensä mukaan kulkee suurimmalta osin meren päällä. Matka Miamista Key Westiin on jo itsestään upea kokemus.
 The Overseas Highway, matkalla Key Westiin
 The Overseas Highway, matkalla Key Westiin
Key Westin vanha tie, joka kulkee uuden tien vieressä
 Key Westin vanha tie
Key West on muihin Floridan kohteisiimme verrattuna aivan erilainen. Kaupunki on pieni ja kotoisa eli siellä on aivan mahtava tunnelma. Kaupunki on täynnä upeita pastellinsävyisiä puutaloja, joissa on ravintoloita, hotelleja ja paljon pieniä putiikkeja. Key Westin kuuluisampia nähtävyyksiä on Ernst Hemingwey talo ja Southernmost Point, joka on Yhdysvaltojen eteläisin kohta mantereella. Päivisin tuon tolpan kohdalla on todella pitkät jonot, koska jokainen halua pakollisen turistikuvan . Me ei jonotettu kuvausvuoroa, vaan tein nopeasti kuvan siinä välissä kun turistit olivat vaihtamassa kuvausvuoroa.
Kuvia Key Westistä

 

 

 

 Ernst Hemingwayn talo
 Ernst Hemingwayn piha
Southernmost Point, Yhdysvaltojen eteläisin kohta mantereella
Olin etukäteen lukenut, että Key Westissä käydessä pitää ehdottomasti maistaa kuuluisaa Key Lime piirasta. Piiras on juustokakkumainen ja siinä maistuu aika voimakkaasti lime. Mä tykkäsin todella paljon. Key West on kuuluisa kauniista auringonlaskuistaan ja tuntuu, että kaikki kaupungissa olevat turistit tulevat auringonlaskua katsomaan. Kyllä se olikin todella kaunis. Jos olet käymässä Floridassa, suosittelen ehdottomasti tekemään pienen visiitin Key Westiin. Päivävisiitti on ihan riittävä, mutta jos jää yöksi, tutustuu kaupunkiin tietysti huomattavasti paremmin. Näin jälkikäteen ajateltuna olisimme voineet jäädä yhdeksi yöksi Key Westiin. Silloin olisimme ehtineet olla rannalla ja käydä snorklaamassa. Tämä jää sitten seuraavaan kertaan, jos Miamin alueelle ollaan  taas joskus menossa.
 Key lime pie
 Auringonlasku, Key West
 Auringonlasku, Key West
Seuraavana päivänä oli tarkoitus käydä päiväsaikaan Miami Beachilla ja ajella muutenkin katselemassa erilaisia paikkoja. Halutiin myös ajaa paikallisille asuinalueille, mutta melkein kaikki Miami beachin lähellä olevat asuinalueet on vartioitu eli siihen ei sitten ollut mitään asiaa. Taloja olisi nähnyt mereltä päin, jos olisi ottanut veneajelun.
Saavuttuamme Miami beachille ihmisiä ja autoja oli aika paljon. Mietittiinkin, että mistä ihmeestä löydetään autolle parkkipaikka, mutta onneksemme yksi auto lähti just Ocean Drive kadun varrella olevasta katuvarsiparkista ja me saatiin paikka, jee. Tarkoitus oli kävellä pitkin South beachiä, käydä uimassa ja muuten ihmetellä ihmisvilinää. Kun käveltiin rannalle, huomattiin, että rannalla oli liilanvärinen lippu, joka tarkoittaa vaarallista merenkäyntiä. Näin ollen päätettiin, että uimaan emme ainakaan mennä. Käveltiin siis muuten pitkin rantaa ja nautittiin aurinkoisesta säästä, kylläkin hyvin tuulisesta.  Miami beachin ranta on todella leveä ja rantaviiva tuntuu olevan loputon. Kuitenkin täytyy sanoa, että miami beachin ranta ei todellakaan ole mikään paratiisiranta. Ihmisiä on todella paljon ja sinä päivänä tietysti merenkäynti teki sen, että rannalle ajatui meriheinää ja kaikkea muuta roskaa.  Miami Beach tuntuu olevan myöskin lenkkeilijöiden ja muiden urheilua harrastavien suosiossa. Sinä päivänä rannalla oli myös lentopallon kisat.
Kuvia Miami Beachiltä
 Kuvattu Miami Beachiltä, takana Miami Downtown

 

 Miami beachille vievä polku

 

Art Deco talot, South beach

 

 

 

Meidän vuokra-auto, Miami beachillä
Iltapäivällä käytiin vielä Sawgrassa Millissä, koska haluttiin tehdä viimeisimmät tuliaisostokset. Nyt kun kyseinen ostoskeskus oli meille jo tuttu, siellä suunnistaminen oli jo huomattavasti helpompaa. Seuraavana aamuna käytiin vielä Waltmartissa, joka on maailman suurin vähittäismyyjä. Waltmart myy siis kaikkea mahdollista ruuasta puutarhakalusteisiin. Me lähinnä haluttiin katsoa, että mitä ruokaa jenkkikaupassa myydään ja mikä on hintataso. Kyllä ruuan hinta on jenkeissä huomattavasti halvempi kuin Suomessa. Ja varsinkin kaikki pikaruuat, limut, makeiset ja jäätelöt ovat halpoja ja niitä saa jättipakkauksessa. Mekin ostettiin mukaan välipalapatukoita ja Hershey’s suklaata.
Yhteenvetona täytyy sanoa, että koko matka oli aivan huippu. Jos nyt mietin, että mitkä olivat matkan kohokohdat, ykkösenä tulee kyllä risteily ja kaikki pikkusaaret, jossa vierailtiin. Tykkäsin myös todella paljon Key Westistä ja Puerto Ricon el Yunque sademetsästä. Myös Kennedy Space Center teki ison vaikutuksen. Unelmoin jo uudesta risteilystä, mutta sitä ei voi tietää, milloin tämä tulee toteutumaan. Seuraavalla matkalla suunnataan sitten Kreikkaan – Ateenaan ja Kreetalle Hersonsissokseen ja Haniaan. Kovasti jo odotan kyseistä matkaa.

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla 8.4.2014 at 10:11

  Hieno reissu teillä! Mekin olimme reilu kuukausi sitten Karibian risteilyllä ja Miamissa. Key Westin reissumme jäi hieman puolitiehen. Nyt harmittaa!

 • Reply Kristine R 10.4.2014 at 16:33

  Mahtavaa, että olet löytänyt mun blogin. Kävin myös lukemassa sun blogia. Teilläkin on ollut hieno reissu. Karibia risteily on kyllä todella mahtava. Ja Key Westiin kannattaa mennä sitten seuraavalla kerralla 🙂

 • Reply Anonyymi 11.1.2015 at 11:44

  olipas mukava lukea tämä juttu. Me lähdetään 17.1 .2015 Floridaan, Orlandoon.Aikomus käydä myös Miami ja ehkä Key Westissä..Kuinka paljon on näitä tietulleja ja miten niiden kanssa pelataan ?T : Leena

 • Reply Kristine R 12.1.2015 at 00:25

  Kiitos, toivottavasti sait tästä ja muista mun blogijutuista vinkkejä Floridaan. Ja ehdottomasti suosittelen käymään Key Westissä. Floridassa on tietulleja aika paljon. Me ostettiin auton vuokrauksen yhteydessä "sun pass", jolla maksettiin kaikki tietullit etukäteen ja sai tietulleista ajaa ohituskaistaa eli ei tarvinnut pysähtyä. Muistaakseni 6 pv passi maksoi noin 30 $. Se oli kyllä hyvin kätevä ja helppo.

 • Reply Anonyymi 8.2.2015 at 13:56

  Moi!
  Tosi hienoja kuvia ootte ottanu 🙂 Lähden perheeni kanssa ensimmäistä kertaa Floridaan tän vuoden elokuussa ja ollaan siellä peräti 2 viikkoa. Suunnitelmissa on kierrellä Floridaa vuokra-autolla. Mistä haitte autonne kun saavuitte Miamiin? Olen katsonut että sen saisi heti Miamin lentokentältä noudettua.
  Entä kannattaako jos menee Key Westiin niin varata hotelli jo ennen sinne menoa vai paikan päällä? 😀
  Terv. Vilma

 • Reply Kristine R 10.2.2015 at 08:00

  Miamin kentältä saa suoraan vuokra-auton. Siellä on lukuisia autovuokraamoja. Kannattaa kuitenkin auto varata etukäteen, esim. http://www.momondo.com, josta näkee eri vuokraamojen tarjonnan. Jenkeissä saa myös itse valita paikan päällä autotallista vuokraamansa kokoluokan auton, niitä on siellä rivissä aika lailla 🙂 Key Westiin suosittelen myös varaamaan hotellin etukäteen, koska paikka on aika pieni ja suosittu eli etukäteen varaamalla varmistat kuitenkin, että saat haluamasi hotellin. Hauskaa matkaa sulle 🙂

 • Reply Jenni 21.5.2015 at 01:10

  Kiitos perinpohjaisesta postauksesta! Suunnittelen juuri Miamin reissua kesäkuun loppuun, ja tosi hyvä kuulla mielipiteitä Key Westistä ja siitä, pitäisikö sinne jäädä yöksi. Jo tuo neljän tunnin ajomatka kuulostaa siltä, että kannattanee…

 • Reply Kristine R 21.5.2015 at 20:41

  Mukava kuulla, että tästä postauksesta oli sulle apua matkan suunnitteluun. Ehdottomasti Key Westiin kannattaa jäädä yöksi, että ei tarvitse ajaa yöllä takaisin Miamiin.

 • Reply Anonyymi 26.6.2015 at 19:24

  Ihana lukea konkreettisia vinkkejä ja kokemuksia juuri sellaisista matkailijan yksityiskohdista, kun itse juuri haaveilee ja suunnittelee Floridan reissua tälle tai ensi vuodelle.. (risteily, Key West ym.). Mietteissä jos ottaisi vähän lyhyemmän risteilyn (joku 3-5 yötä?), ja olisi Key Westissä yön tai pari. Jotkut tosin kirjoittaneet että se on bilemesta eikä kannattaisi yöpyä siellä lasten kanssa (alakouluikäiset), vaan jossain matkalla jollain muulla Keysillä..?

 • Reply Kristine R 26.6.2015 at 22:38

  Ihana kuulla, että vinkeistäni on hyötyä matkan suunnitteluun. Itse olisin kyllä mielelläni jäänyt Key Westiin ainakin yhdeksi yöksi. Jos ottaa Key Westin hotellin hieman ydinkeskustan ulkopuolelta, silloin ei varmaan ole huolta bilettäjistä 🙂

 • Reply nninskuu 11.7.2016 at 01:53

  Heippa! Suunniteilla matka Key Westiin ja näin ollen kysyisin tiedätkö voiko tietullit maksaa käteisellä? Jostain luin, että v.2013 jälkeen ei siinä suunalla hyväksy kuin ne tietullilukijat tms autoissa, ei käteistä. Kiitos!

 • Reply Kristine R 11.7.2016 at 12:49

  Tietulleja ei voi maksaa käteisellä vaan autovuokraamosta ostetaan "sunpass" tarvitsemille päiville (yleensä koko auton vuokrausjakso), jolloin tietullit on maksettu etukäteen.

 • Reply Pia 3.8.2016 at 08:57

  Hei ja kiitos tästä(kin) jutusta 🙂 Floridan matka varattu ensi helmi-maaliskuun vaihteeseen ja kaikki vinkit ahmitaan sitä ennen. Key West on suunnitelmissa ja yöpymiseen päädyttiin tämä luettuamme. Mukavaa kesän jatkoa 🙂

 • Reply Kristine R 3.8.2016 at 14:53

  Mukava kuulla, että tästä postauksesta oli hyötyä matkan suunnittelussa. Ja Key Westiin kannattaa ehdottomasti jäädä yöksi.

 • Reply Päivi 17.8.2016 at 13:02

  Kiitos hyvistä vinkeistä! 🙂 Floridan reissu tulossa ensi kesänä ja kaikenlaiset vinkit tervetulleita. Tietulliasia oli myös hyvä tietää. Key Westissä on ihan pakko päästä käymään ja nämä tekstit luettuani taidammekin viettää siellä ainakin yhden yön. Tarkoitus on liikkua autolla pitkin Floridaa.

 • Reply Martti Suominen 19.11.2016 at 16:40

  Onko Miamin ja Kay Westin välillä kevyen liikenteen väylää? Miten muualla?
  Olen suunnittelemassa polkupyöräreissua ja mahdollisesti telttailua. Mahtaako Trumpin valtakunnassa olla leirintäalueita?

  Kiitos tiedoista

 • Reply Kristine R 20.11.2016 at 15:09

  Hei Martti, nyt täytyy sanoa, että en ole varma, että oliko Miamin ja Key Westin välillä kevyen liikenteen väylää. Jotenkin muistelen, että ainakin jossakin kohtaa oli, mutta oliko koko matka, sitä en osaa sanoa. Leirintäalueesta minulla ei ole tietoa, koska ollaan aina oltu hotelleissa.

 • Reply Anonyymi 11.1.2017 at 23:54

  Lähtö huomenna AY7 klo 16.55 Miamiin. Kahdesti oltu aiemmin. Art Deco Weekend hieno tapahtuma. 13-15.1 16.1 Lähtö risteilylle ja sieltä viikoksi Lantanaan. Kiitos hienosta blogista. Ja Key Westin huvilat mm. B&B Elizabeth streetillä. Mahtava yöpymispaikka.

 • Reply Kristine R 13.1.2017 at 17:35

  Kiitos, mukava, että olet löytänyt blogini 🙂 Hyvää matkaa!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.