hero taustakuva

Finncomm Airlines

artikkelin kuva
Matkatoimistot
Kesällä 2011 Finnair ja brittiläinen Flybe ostivat yhdessä Finncommin. Yhteisyrityksen nimi on nyt Flybe Nordic. Tätä ennen Finncomm Airlines oli suomalainen lentoyhtiö, joka liikennöi lähes puolet Suomen sisäisistä reittilennoista.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 29.04.2013
facebook   whatsapp

Finncommin taustat

Finnish Commuter Airlines Oy, eli lyhyemmin Finncomm Airlines, oli Finnairin ja yksityisten omistajien yhdessä omistama lentoyhtiö. Finncomm Airlines perustettiin vuonna 1993 nimellä Etelä-Pohjanmaan Lentokeskus Oy. Alun perin tilauslentoyhtiönä aloittanut yritys aloitti reittiliikenteen vuonna 1998 yhteistyössä Finnairin kanssa.

Lentojen määrällä mitattuna Finncomm Airlines oli Suomen suurin operaattori kotimaan lentoliikenteessä. Finncomm Airlines lensi lähes puolet kotimaan reittilennoista ja kuljetti noin 900 000 matkustajaa vuodessa.

Finncomm on nyt Flybe

Finnairin ja Flyben kesällä 2011 solmiman 25 miljoonan euron kaupan jälkeen Finncommista tuli Flybe. Kaikki Finncommin vanhat reitit jatkuvat Flyben operoimina, mutta yhtiö on avannut myös uusia reittejä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Flyben yhteystiedot

Finncomin internetsivut on suljettu. Flyben suomenkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.flybe.fi.

Kuva: Flybe

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.