Lähdimme Kuubaan omatoimi reissulle ja lähetystö kieltäytyi antamasta meille turistipasseja ja lähetti suoraan Aventura matkatoimistoon hakemaan niitä. 22€ sijaan joiduimme pulittamaan 39€ per naama passeista. Loppujen lopuksi saimme selville, että kaikki Kanadan kautta Kuubaan menevät lennot sisältää tuon kortin.
Tietämys, osaaminen ja ammattitaito jäi kokonaan Aventura matkatoimistolta käyttämättä kun rahastivat n. 80€ meiltä. Kuulema ihan yleinen tieto muissa toimistoissa kun niiltä jälkikäteen kysyttiin. Ihmettelen myös Kuuban suurlähetystön ja Aventuran diiliä, millä saavat passin hakijat pulittamaan tuplahinnan menemällä toimistoon. Tuonne tuputtivat osoite lapun kanssa, koska heillä oli “kiire”. Yli 1kk ennen matkaan lähtöä…. Laitettiin kuluttaja-asiamiehelle selvityspyyntö.

P.s. kun menin toimistolle puhumaan asiasta, vanhempi toimistotäti nauroi päin naamaa minulle ja kun sanoin siitä hänelle, hän valehteli sitten ettei muka nauranut. Kolmesti. Toinen sitten alkoi itkemään kun ei saanut selitettyä tarpeeksi selvästi asiaansa.