Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Airbnb

Flickr/Geremy F artikkelin kuva
Matkatoimistot
Airbnb tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle hotellimajoitukselle. Vertaismajoituspalvelun valikoimissa on erilaisille budjeteille sopivia kohteita ympäri maailmaa.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 07.08.2016
facebook   whatsapp

Majoitu kuin paikallinen

Airbnb on vuonna 2008 perustettu vertaismajoituspalvelu, joka toimii Yhdysvaltojen San Franciscossa. Palvelun kautta rekisteröityneet henkilöt voivat etsiä majoitusta tai tarjota matkailijoille vuokrattavaksi asuntojaan. Airbnb-palvelun ideana on, että vierailijat saavat kokea matkakohteen uudella tavalla majoittuessaan paikallisten asunnoissa. Samalla majoittajat voivat tienata ylimääräisellä huoneella tai asunnolla tarjoamalla sen matkailijoiden käyttöön.

Airbnb on noussut suosituimpien vertaismajoituspalveluiden joukkoon ja sen kautta on majoittunut jo yli 60 miljoonaa vierailijaa. Palvelussa on jo reilut kaksi miljoonaa vuokrattavaa kohdetta lähes 200 maassa ja yli 30 000 kaupungissa. Kohteet vaihtelevat kooltaan ja hinnaltaan aina linnoista huoneistoihin ja yksittäisiin huoneisiin.

Majoittajat kirjoittavat sivustolle kuvauksen vuokrattavasta kohteesta sekä tiedot esimerkiksi hinnasta ja säännöistä. Majoituksen varaaminen ja maksaminen tapahtuu suoraan palvelun kautta. Jokaisella palvelun käyttäjällä tulee olla rekisteröity profiili. Majoitustapahtuman jälkeen sekä vierailija että majoittaja kirjoittavat toisistaan arvioinnit, jotka tulevat näkyviin profiiliin.

Yhteystiedot

Majoituksen voi varata palvelun sivustolta osoitteesta www.airbnb.fi.

Suomenkieliseltä sivustolta löytyvät ajankohtaiset yhteystiedot sekä apukeskus, jossa on vastauksia vierailijoiden ja majoittajien usein pohtimiin kysymyksiin. Kohteiden ja majoitusvaihtoehtojen selaaminen onnistuu myös palvelun mobiilisovelluksella.

Kuva: Flickr/Geremy F

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.