Kuva: Flickr/Geremy F
Majoituspalvelun huoneisto

Airbnb

Airbnb tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle hotellimajoitukselle. Vertaismajoituspalvelun valikoimissa on erilaisille budjeteille sopivia kohteita ympäri maailmaa.

Majoitu kuin paikallinen

Airbnb on vuonna 2008 perustettu vertaismajoituspalvelu, joka toimii Yhdysvaltojen San Franciscossa. Palvelun kautta rekisteröityneet henkilöt voivat etsiä majoitusta tai tarjota matkailijoille vuokrattavaksi asuntojaan. Airbnb-palvelun ideana on, että vierailijat saavat kokea matkakohteen uudella tavalla majoittuessaan paikallisten asunnoissa. Samalla majoittajat voivat tienata ylimääräisellä huoneella tai asunnolla tarjoamalla sen matkailijoiden käyttöön.

Airbnb on noussut suosituimpien vertaismajoituspalveluiden joukkoon ja sen kautta on majoittunut jo yli 60 miljoonaa vierailijaa. Palvelussa on jo reilut kaksi miljoonaa vuokrattavaa kohdetta lähes 200 maassa ja yli 30 000 kaupungissa. Kohteet vaihtelevat kooltaan ja hinnaltaan aina linnoista huoneistoihin ja yksittäisiin huoneisiin.

Majoittajat kirjoittavat sivustolle kuvauksen vuokrattavasta kohteesta sekä tiedot esimerkiksi hinnasta ja säännöistä. Majoituksen varaaminen ja maksaminen tapahtuu suoraan palvelun kautta. Jokaisella palvelun käyttäjällä tulee olla rekisteröity profiili. Majoitustapahtuman jälkeen sekä vierailija että majoittaja kirjoittavat toisistaan arvioinnit, jotka tulevat näkyviin profiiliin.

Yhteystiedot

Majoituksen voi varata palvelun sivustolta osoitteesta www.airbnb.fi.

Suomenkieliseltä sivustolta löytyvät ajankohtaiset yhteystiedot sekä apukeskus, jossa on vastauksia vierailijoiden ja majoittajien usein pohtimiin kysymyksiin. Kohteiden ja majoitusvaihtoehtojen selaaminen onnistuu myös palvelun mobiilisovelluksella.

Kuva: Flickr/Geremy F

Päivitetty: 7.8.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia