Viimeisimmät artikkelit
Viimeisimmät kommentit
  Yleinen

  10 vinkkiä mitä tehdä Helsingissä.

  By on sunnuntai, kesäkuu 10, 2018

  1. Tutustu tieteen maailmaan Heurekassa

  Heureka on Suomen suurin tiedekeskus, jossa on paljon tekemistä ja näkemistä, kuten eri näyttelyitä ja pieniä tieteellisiä kokeita ja tutkimuksia, joita voit itse kokeilla paikanpäällä. Heurekan planetaariossa pääsee katsomaan uskomattomia planetaariofilmejä kuin taivaan alla. Käynti tiedekeskuksessa sopii kaikenikäisille ja aivan pienimmillekin löytyy monenlaista puuhaa. Kesäaikaan Heurekassa ovat käytössä myös upeat ulkotilat, joissa järjestetään useita hienoja näyttelyitä.

  2. Tee retki Suomenlinnaan

  Helsingin edustalla on maailmaan suurimpiin merilinnoituksiin kuuluva Suomenlinna, joka on rakennettu kuudelle saarelle. Suomenlinnaa kutsutaan myös Pohjolan Gibraltariksi, ja se on fantastinen matkakohde, jota kannattaa käydä katsomassa. Tämä merilinnoitus kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin ja se rakennettiin 1700-luvulla Suomen ollessa osa Ruotsia. Suomenlinna olikin Ruotsin kaikkien aikojen kallein puolustusprojekti. Suomenlinnaan pääsee ympäri vuoden ja saarilla on kauppoja, museo, kahviloita ja ravintoloita.

  3. Tee ostoksia kauppatorilla

  Sille, joka pitää klassisesta torikaupankäynnistä, löytyy Kauppatori Helsingin keskustassa. Kauppatori on kaupungin suurin tori ja turistien suosiossa. Täältä löytyy kaikkea perinneruoista vaatteisiin ja matkamuistoihin. Lokakuun ensimmäisellä viikolla Kauppatorilla järjestetään perinteiset silakkamarkkinat, jolloin kävijä pääsee mukaan tapahtumaan, joka on saanut alkunsa jo 1700-luvulla.

  4. Näe vanhan ja uuden sekoitusta vanhassa kaupungissa

  Useimmissa Euroopan suurkaupungeista on kaupungin osa, jossa vanha arkkitehtuuri on säilynyt vuosisatojen ajan. Myös Helsingissä on vanha kaupunginosa, mutta hieman ainutlaatuista on, että sekaan on rakennettu uusia rakennuksia ja niiden myötä modernia arkkitehtuuria. Vanhasta kaupungista löytyy putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita.

  5. Käy historiallisella päärautatieasemalla

  Helsingin päärautatieasema on yksi maailman vanhimpia ja parhaiten ylläpidettyjä rautatieasemia. Rakennus on rakennettu suomalaisesta graniitista ja se tunnetaan kellotornistaan ja neljästä patsaastaan, jotka vartioivat pääsisäänkäyntiä. Aseman suunnittelu kesti pitkään ja se otettiin käyttöön vuonna 1919. Nykyään asemaa arvostetaan yhtenä suomalaisen arkkitehtuurin suurenmoisimmista rakennuksista.

  6. Käy linnanmäellä

  Aivan Helsingin sydämessä sijaitsee Linnanmäen huvipuisto. Kaikenkaikkiaan laitteita on yli 40, enemmän kuin missään muussa pohjoismaisessa huvipuistossa. Aukioloajat vaihtelevat sään mukaan, mutta tavallisesti puisto on auki joka päivä keväällä ja kesällä. Sisään pääsee ilmaiseksi, mutta laitteisiin pitää ostaa joko laitelippu tai ranneke.

  7. Tutustu Helsinkiin ja sen ympäristöön pyöräillen

  Helsinki on mahtava pyöräilykaupunki, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia pyöräilystä innostuneelle.  Ympäri kaupunkia on useita pyöräilyreittejä, joita pitkin pääsee näkemään Helsingin eri kaupunginosia. Voi myös pyöräillä pois kaupungista ihailemaan kauniita rannikkomaisemia. Pyöriä voi vuokrata monesta paikkaa ympäri kaupunkia. Turistitoimistoltakin saa pyöriä ja esitteitä Helsingin eri alueista.

  8. Käy Tennispalatsissa

  Tennispalatsi on suuri rakennus Helsingin keskustassa. Rakennuksen on piirtänyt arkkitehtiopiskelija Helge Lundström vuoden 1940 kesäolympialaisia varten. Rakennusta kutsuttiin aluksi nimellä Autopalatsi, ja sen oli tarkoitus toimia olympialaisten ajan autojen huoltokeskuksena. Talvisota puhkesi kuitenkin 1939 eikä vuoden 1940 olympialaisia koskaan järjestetty. Ennen sotaa ehdittiin autopalatsiin kuitenkin rakentaa kolmas kerros (muodoltaan kaareva, lasi-ikkunoineen), johon sijoitettiin tenniskenttiä. Tämän muutoksen jälkeen Autopalatsin nimeksi vakiintui Tennispalatsi.  Tenniskentät olivat sodan jälkeen ahkerassa käytössä ja kun olympiakisat vihdoinkin saatiin Helsinkiin vuonna 1952. Nykyään Tennispalatsi on remontoitu ja uudistettu, tenniskenttien tilalla on liikkeitä, Helsingin kaupunginmuseo ja Finnkinon suuri elokuvakaupunki.

  9. Nauti raikkaasta ilmasta Seurasaaren ulkomuseossa

  Jos haluaa kulkea luonnossa ja kulttuuriperintö kiinnostaa, kannattaa käydä Seurasaaren ulkomuseossa. Se kuuluu Suomen tunnetuimpiin ulkomuseoihin. Täällä voi kauniissa luonnossa tehdä ihanan kävelyretken katsellen kauniita vanhoja rakennuksia eri puolilta Suomea. Museossa pääsee näkemään perinteisiä suomalaisia taloja sekä suomalaista käsityötä.  Saaren itäpuolelta on hieno näkymä Helsinkiin ja nälän yllättäessä saarelta löytyy ravintola monipuolisilla ruokalajeilla.

  10. Mene Mannerheim-museoon

  Mannerheim-museo on erittäin suosittu museo, jonka Helsingissä kävijät ja turistit noteeraavat hyvin korkealle. Museo kertoo marsalkan ja valtiomiehen, Carl Gustaf Emil Mannerheimin tarinan. Mannerheimillä oli päärooli Suomen talvi- ja jatkosodassa. Museosta löytyy monia Mannerheimille kuuluneita esineitä, kuten mitaleja, kirjoja ja hänelle kuuluneita aseita.

  Lisää matkailu vinkkejä ja alennuskoodeja löydät Matkat365-sivustolta.

   

   

  TAGS
  RELATED POSTS
  10 vinkkiä mitä tehdä Amsterdamissa

  torstai, heinäkuu 5, 2018

  5 vinkkiä mitä tehdä Las Vegasissa

  maanantai, heinäkuu 2, 2018

  Päiväristeily Tallinnaan

  keskiviikko, kesäkuu 27, 2018

  Thaimaan saaret: Phuket, Phi Phi ja Koh Lanta

  sunnuntai, kesäkuu 24, 2018

  Kreikan saaret: Samos, Rodos ja Kreeta

  keskiviikko, kesäkuu 20, 2018

  Kolme suurkaupunkia Euroopassa

  lauantai, kesäkuu 16, 2018

  Kolme ihanaa matkakohdetta Espanjassa

  keskiviikko, kesäkuu 13, 2018

  LEAVE A COMMENT