Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotelliarvostelu Hotellit Kööpenhamina

Majoitusvinkki Kööpenhaminaan: Hotelli 71 Nyhavn

sunnuntai, 21 huhtikuun, 2019
Kööpenhamina on tunnettu majoituksen kalliista hintatasosta, joten jos öitään ei halua viettää hostellissa, kannattaa varautua pulittamaan hotelliyöstä kolminumeroinen summa. Tässä kaupungissa hyvää ei saa halvalla, ja kalliimpienkin hotellien joukossa on iso variaatio. Haluan esitellä teille omasta mielestäni täyden kympin majoituksen, joka todellakin on hintansa väärti: hotelli 71 Nyhavn.

Jos joskus alkaisin pyörittämään hotellia, se olisi todennäköisesti juuri sellainen kuin 71 Nyhavn: kauniilla taiteella ja design-kalusteilla vuorattu kotoisa hotelli, jonka luksus tulee erinomaisesta palvelusta turhien krumeluurien sijaan.

Paraatipaikalla Nyhavnin ikonisessa satamassa sijaitseva hotelli on rakennettu kahteen vanhaan varastorakennukseen, ja rakennusten historiaa on remontoidessa kunnioitettu. Huoneiden katossa on esimerkiksi hauskat puuparrut, jotka tuovat autenttisen silauksen jokaiseen huoneeseen.

Huoneen skandinaavinen sisutus designhuonekaluineen oli erityisesti mieleeni. Sen lisäksi ranskalainen parveke (näkymä Nyhavniin lisämaksusta), Nespresso-kahvikone, kylpytakit ja supermukava jenkkisänky toivat lisäpisteitä.


Hotellissa on selvästi panostettu kotoisan fiiliksen luomiseen: yleisistä tiloista löytyy aivan ihana lukunurkkaus, joka suorastaan kutsuu vierailijan istumaan alas ja rentoutumaan kirjan pariin. Hyllyssä on erilaisia kirjoja niin matkailun ystäville kuin Tanskasta kiinnostuneille; erityisen suosittu vieraiden keskuudessa näytti olevan mainetta ja kunniaa niittänyt The little book of Hygge.

Myös hotellin baari ja ravintola ovat kauniisti sisustettu rakennusten historiaa mukaillen. Muitakin kuin hotellivieraita vetää paikalle hotellin erinomainen ravintola SEA by Kiin Kiin. Jos kaakkoisaasialainen fine dining ei nappaa, saman ravintolan sisältä löytyy myös osteribaari ja koko Kööpenhaminan pienin ravintola Kiin Kiin 71, jossa on vain kuusi paikkaa.

Ravintolan tiloissa tarjoillaan myös hotellin erinomainen aamiainen. En ole koskaan syönyt näin terveellistä hotelliaamiaista. Tarjolla on esimerkiksi poweshotteja,  smoothieita, puuroa monipuolisen täytevalikoiman kera sekä tietenkin egg station. Leivät on tuoreita ja älyttömän hyviä. Plussaa myös tanskalaisen ruuan osastosta – miksei kaikissa hotelleissa ole lokaalia ruokaa edustettuna?

Hotelli sijaitsee ehkä jopa Kööpenhaminan parhaalla paikalla Nyhavnin päässä. Siitä pääsee näppärästi niin ydinkeskustaan ja Nørrebrohon kuin Kristianiaan joko kävellen tai vaikkapa pyörällä, joita hotelli vuokraa vierailleen huokeaan hintaan. Itse kiersin pyörällä koko keskustan ja kävimme yhdessä myös Kristianiassa pienellä pyörälenkillä.

Jos olet menossa Kööpenhaminaan, tämä on todella varteenotettava vaihtoehto laajassa majoituskirjossa. 71 Nyhavn kuuluu muuten Köpiksen ensimmäisenä hotellina myös meidän Valpas Hotels -verkostoon, eli siellä ei tarvitse pelätä törmäävänsä luteisiin. 😉

Mikä on teidän suosikkihotellinne Kööpenhaminassa?

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Paula - Viinilaakson viemää keskiviikko, 24 huhtikuun, 2019 at 06:36

    Nyt piti tulla kurkkaamaan tämä ensi kesän reissua varten. Vielä en siis osaa sanoa omaa suosikkia, mutta pidän ehdottomasti tämän mielessä kun etsimme majoitusta. Ihanan näköinen tuo aamiainen varsinkin.

  • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 08:30

    Näyttääpä viihtyisältä paikalta, täytyy pitää mielessä tämä jos ja kun Kööpenhaminaan uudelleen suuntaan. 🙂 Edellisen kerran majoituin siellä ystävieni kanssa Airbnb-asunnossa, joten hotelleihin en ole sen enempää tutustunut.

  • Leave a Reply