Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kööpenhamina Ravintola Tanska Vinkki

Vegaanin Kööpenhamina: esittelyssä 4 huippupaikkaa

keskiviikko, 3 huhtikuun, 2019
Kööpenhamina on vegaanin unelmakohde; kasvisruokapaikkoja tulee vastaan liki jokaisessa kadun kulmassa ja muutkin ravintolat tarjoavat erinomaisia vegaanivaihtoehtoja. Syön itse kalaa, mutta olin reissussa vegaanin kanssa, joten ruokapaikat valikoituivat pitkälti Happy Cow -appistä löytyneiden suositusten mukaan. Tässä tulee vinkit jakoon sinne ruudun toiselle puolelle!

 1. Kahvila: Matcha Bar

Magasin Du Nord -tavaratalon toisessa kerroksessa sijaitseva Matcha Bar tarjoilee vain vegaanisia herkkuja. Löytyy raakakakkua, kanelipullaa, raakasuklaata, laaja valikoima erikoiskahveja ja tietenkin matchalattea. Iso tuulensuojassa oleva terassi on täydellinen paikka aurinkoisena päivänä.

Osoite: Kongens Nytorv 13, 2. kerros, 1095 Kööpenhamina
Auki: joka päivä 10-20

2. Aamiainen/brunssi/lounas: 42Raw

Kööpenhaminan ensimmäinen raakaruokaravintola 42 Raw aukesi jo 2009, ja nyt 10 vuotta myöhemmin niitä on tullut kaksi lisää. 42Raw tarjoilee aamiaista, brunssia ja lounasta. Perinteisen raakaruuan lisäksi ravintola tarjoilee nykyään myös muun muassa hampurilaisia ja ranskalaisia, vegaanisena tietenkin.

Osoite:Pilestræde 32, 1112 Kööpenhamina
Auki: ma-pe 8-20, la-su 9-18

3. Lounas/illallinen: Plant power food

Jos pitäisi valita vain yksi vegaaniravintola Köpiksen reissulle, menisin ehdottomasti Plant power food -ravintolaan. Sen sijainti Nørrebron sydämessä, superystävällinen palvelu ja kekseliäät annokset tekivät vaikutuksen. Ravintola tarjoilee muuten myös alkoholitonta giniä – Gin lime cocktail vie kielen mennessään eikä tuo krapulaa seuraavalle päivälle!

Osoite: Fælledvej 15, 2200 Kööpenhamina
Auki: joka päivä 10-22

4. Lounas/illallinen: Made in Italy

Jotenkin sanat ”italialainen” ja ”vegaaniravintola” eivät sovi yhteen – voiko italialaista ruokaa ollakaan ilman juustoa? Epäluuloisena suostuin Made in Italyyn lounaalle ja yllätyin todella positiivisesti! Italialaisten pyörittämä ravintola tarjoilee erinomaisia pizzoja ja pastoja, ja kaikki on kuin onkin vegaanista. Iso suositus tryffelipastalle, sairaan hyvä annos.

Osoite: Vesterbrogade 200, 1800 Frederiksberg, Kööpenhamina
Auki: ti-la 11-20

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta vegaaneja? Miten pärjäätte reissussa?

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Maiju sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 13:18

  ooh, hyvän kuuloisia ja aivan ihanan näköisiä ruokia! Hyvä vinkkipostaus!

  • Reply Emilia sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 20:59

   Kiitos Maiju! 🙂

 • Reply Aino Aloha tiistai, 9 huhtikuun, 2019 at 10:39

  Oi Köpis on kyllä pesco-vege-kulinaristin paratiisi! Viime syksyisellä reissulla ruoka oli ehdottomasti keskiössä, tuli testattua lyhyessä ajassa useampikin ravintola. Kiitos näistä vinkeistä, täytyypä painaa mieleen seuraavaa Köpiksen (ruoka)reissua silmällä pitäen😉

  • Reply Emilia sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 21:00

   Heh, jep!! Nimenomaan pesco-vege-kulinaristin!

 • Reply Sanna // From Lapland To South lauantai, 13 huhtikuun, 2019 at 05:00

  Vitsit että on herkullisennäköisiä annoksia! Täytyy painaa mieleen tää postaus, vaikka en vegaani olekaan mutta kasvisvaihtoehtoihin menevä, tulevaisuutta varten.

  • Reply Emilia sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 21:01

   Eikö olekin! Köpis on helppo paikka vegeruokaa suosivalle 🙂

 • Reply Suvi / Suvin matkassa lauantai, 13 huhtikuun, 2019 at 06:58

  Nam, mitä annoksia. Itse käväisin viime viikolla Köpiksessä, ja tuli taas todettua, että sielä on niin huippu ruokapaikkoja tarjolla! Tuolla 42raw:ssa söin minäkin hampurilaisen 🙂

  • Reply Emilia sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 21:02

   No jep! Näitä ruokavinkkipostauksia on aina niin kiva kirjoittaa 🙂

 • Reply Vegaani blogi maanantai, 5 elokuun, 2019 at 00:26

  On kyllä herkullisen näköisiä vegaani annoksia ainakin kuvien perusteellä! Kööpenhamina on kyllä vegaanille erittäin hyvä matkailukohde. Täytyy itse pyrkiä mahdollisuuksien mukaan käymään tutustumassa.

 • Leave a Reply