Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Madrid Vinkki

Madridin parhaat aamiaispaikat – 5 erilaista vaihtoehtoa

perjantai, 8 helmikuun, 2019
Madrid on herkullisia aamiaispaikkoja pullollaan ja valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun. Vaihtoaikoina harrastin intohimoisesti kahviloissa norkoilemista ja sen myötä testattuja aamiaispaikkoja on melkoinen lista!  Tässä suosikkikahvilani viidessä eri kategoriassa, ja lisäksi kakkosvaihtikset, mikäli paikka on täynnä.

1. Terveellinen: Misión cafe

Malasañassa sijaitseva Misión cafe tarjoilee tuorepuristettuja mehuja, pienpaahtimon kahvia ja terveellisiä aamiaisannoksia kefiristä (kuvassa) chia puddingiin ja vihersmoothieen. Se on valittu Monoclen vuoden 2018 kahvilalistalle ja on siten myös turistien suosiossa erityisesti viikonloppuisin. Jos paikalle saapuu heti kahvilan avatessa kello 10, istumaan pääsee varmasti.

Osoite: Calle de Los Reyes, 5, 28015 Madrid
Avoinna: ma-pe 8-19, la-su 10-19

VAIHTOEHTO: Jos Misión on täynnä, samantyylinen Toast café tarjoilee terveellistä aamiaista parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä.

Osoite: Calle de Fernardo el Católico, 50, 28015 Madrid
Avoinna: ma-pe 9-1, la-su 10-1

2. Trendikäs: Hanso Cafe

Jos etsit paikkaa, jossa matchalattet läikkyvät ja bloggarit kuvailevat annoksiaan (hehheh), suosittelen suuntaamaan Hansoon. Niin ikään Malasañassa sijaitseva japanilaisten pyörittämän kahvila tarjoilee isompaan nälkään superhyviä bageleita ja pienempään erilaisia leivoksia. Jos tykkäät matchasta, tykkäät tästä kahvilasta. Perinteisten matchalattejen lisäksi löytyy muun muassa matchavohveleita ja matchabrownieita!

Osoite: Calle de Pez, 20, 28004 Madrid
Avoinna: ti-pe 9-20, la-su 10-20

VAIHTOEHTO: Jos Hanso on täynnä, niin ikään japanilaisomisteinen Chilling Cafe löytyy vain viiden minuutin kävelymatkan päästä. Siellä tosin kaikki on vegaanista eikä aamiaisvaihtoehtojen tarjonta ole läheskään niin laaja kuin Hansossa.

Osoite: Calle de Estrella, 5, 28004 Madrid
Avoinna: ma 9-20, ti suljettu, ke-pe 9-20, la-su 10-20

3. Turvallinen valinta: Federal

Cafe Federal on kahvila minun makuuni: isot annokset (koko selittää myös hintaa, ensimmäisellä kerralla en meinannut uskoa silmiäni kun näin Madridissa avokadotoastin maksavan 8 euroa!), joita saa näppärästi jaettua, loistava kahvi ja kiva miljöö. Aussiomisteinen kahvilaketju toimii Madridissa ja Barcelonassa kahdessa osoitteessa sekä Gironassa ja Valenciassa. Madridissa olen itse käynyt vaan Comendadorasin kahvilassa.

Osoite: Plaza de Comendadoras, 9, 28015 Madrid
Avoinna: ma-to 9-00, pe-la 9-1, su 9-17

VAIHTOEHTO: Pum Pum café Lavapiesin kaupunginosassa on tismalleen yhtä hyvä aamiaispaikka kuin Federal. Annokset ovat halvempia, mutta rutkasti pienempiä. Jos suuntaat aamiaiselle yksin, suosittelen kääntymään Pum Pum cafen puoleen.

Osoite: Calle de Tribulete, 6, 28012 Madrid
Avoinna: ma 9-20, ti suljettu, ke-pe 9-20, la-su 10-20

4. Espanjalainen aamiainen: Cafe D’oc (tai oikeastaan melkein mikä vaan perinteinen kahvila!)

Jos aamiaiseen ei ole valmis laittamaan yli viittä euroa, kannattaa suunnata johonkin perinteisistä espanjalaisista kahviloista, joita on kaupunki pullollaan. Pan con tomate & cafe con leche on monen paikallisen perusaamiainen, johon saa tuoreutta ottamalla kylkeen vielä zumo de naranjan. Koko setti maksaa yleensä jotain 2,50-4 euron väliltä.

Osoite: Calle de Maqueda, 117, 28024 Madrid
Avoinna: ma-la 7-22

VAIHTOEHTO: Oikeastaan kaikki vähän keskustan ulkopuolella olevat loistelampuilla valaistut kahvilat baaripöytineen.

5. Herkutteluun: Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien on laajentunut Madridissa jo peräti viiteen toimipisteeseen, ja etenkin Serranon ja Velazquezin kahvilat ovat niin tilavia, että täällä ei pitäisi joutua käännytetyksi edes ruuhka-aikaan. Leipomo tarjoilee valmiita aamiais/brunssilautasia sekä lisäksi kattavasti erilaisia ranskalaisia (pulla)leipiä, leivoksia ja muita herkkuja. Mehut eivät ole tuorepuristettuja ja jugurtissa on pari ruokalusikallista sokeria, mutta ai että miten hyviä aamisia olen täällä syönyt! Valmistaudu ähkyyn ja sokerihumalaan jos suuntaat Le Pain Quotidieniin brekulle.

Osoite: Calle Serrano, 27, 28001 Madrid
Avoinna: ma-pe 8-22, la-su 9-24

Mihin suuntaisit näistä mieluiten? Uupuiko listalta omia suosikkeja? 

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Piyya lauantai, 9 helmikuun, 2019 at 20:00

  Vaikkakin olekaan mikään erityinen aamupalan ystävä, mutta kyllä nämä kattaukset kelpaisi kun on lähtenyt aikaisin aamusta liikkeelle ja jossain vaiheessa alkaa tekemään mieli jotain pientä suolapalaa.
  Madrid on vielä käymättä, en muuten oikein ymmärrä miksi ?
  Nämä täytyy laittaa muistiin kun sinne jonain päivänä pääsen.

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:50

   Kiva jos näistä on apua! 🙂

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä sunnuntai, 10 helmikuun, 2019 at 14:46

  Hyvältä näyttää! Aika moni ihana aamiaiskahvila (myös Madridissa) on varmasti jäänyt kokematta, kun yövymme yleensä airbnb-majoituksissa ja teemme aamiaisemme itse. Jotenkin on vaan rentouttavampaa nukkua pitkään ja keitellä aamukahvit hissukseen ”omassa” keittiössä kuin lähteä etsimään kahvilaa, jonne mahtuu ja josta tällainen aamuntorkku vielä saisi aamiaista.

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:49

   Näissä monessa tarjoillaan aamiaista viikonloppuisin aina pitkälle iltapäivään asti ;—)

 • Reply miraorvokki sunnuntai, 10 helmikuun, 2019 at 15:08

  Tulin tänne vaan ruokkiin aamupalavatsaani. :—-D Mulla on niiin ikävä Madridia, siinä kaupungissa on vaan jotain ihanaa! Himskatin herkullisia mestoja. Espanjalainen aamupala on toisaalta ihana, mutta toisaalta tosi puuduttava, eli kiva, että nostit sen, mutta nostit paljon muutakin kivaa tähän!

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:48

   Hehe joo, tuntui että pakkohan se oli ottaa mukaan vaikkei oma henkilökohtainen suosikki olekaan… 😀

 • Reply Iida In Translation sunnuntai, 10 helmikuun, 2019 at 22:36

  Nam, näyttääpä ihanalta! <3 Tämä postaus lämmitti mieltä, kun olen itse aamupalaihminen henkeen ja vereen 🙂 Madridiin olisi mukava mennä kyllä muutenkin, en ole siellä koskaan ollut.

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:47

   Suosittelen lämmöllä, Euroopan kivoin pääkaupunki! :—)

 • Reply Maarit maanantai, 11 helmikuun, 2019 at 10:30

  Alkoipas hiukoa… 😁. Vain Le Pain Quotidien on itselleni tuttu – ja oikein mieluinen tuttavuus. Just nyt rännän lotistessa Helsingin kaduilla maistuisi kyllä ihan mikä hyvänsä aamiainen Madridissa. Yksi lempikaupungeistani, jossa on tullut syötyä hartaasti ja hyvin, mutta joskus myös huonosti. Mutta sehän vähän niin kuin kuuluu asiaan: joka reissussa on lähes aina yksi huono ruokakokemus.

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:46

   No niinpä!

 • Reply Antti / Lanttimatkat maanantai, 11 helmikuun, 2019 at 15:08

  Todella herkullisen näköisiä paikkoja ja varsinkin Kefir -kulhot vaikutti erinomaisilta (venäjällä Kefir oli ikäänkuin piimän korvike) . Madrid vaikuttaa erittäin herkulliselta paikalta viettää aikaa. Onneksi söin juuri ennen tämän lukemista, muuten olisi tullut nälkä.

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:45

   Hehe, se on! Suosittelen lämpimästi. 🙂

 • Reply Martina tiistai, 12 helmikuun, 2019 at 17:39

  Oi miten ihania aamiaispaikkoja. Meillä oli niin hyvä aamiainen hotellilla ettemme kaivanneet muuta, mutta etenkin vähän pidemmällä reissulla aamiaispaikatkin alkavat kiinnostaa, vaikka hotelli tarjoaisikin aamupalan. Tämän perusteella Madridissa voi siis huoletta varata hotellin myös ilman aamiaista.

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:44

   Ehdottomasti!

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi lauantai, 16 helmikuun, 2019 at 00:24

  Nam. Herkullisen näköisiä paikkoja. Ensi kuussa suuntaan taas pääkaupunkiimme Madridiin, joten pitää laittaa tämä postaus muistiin. Etenkin tuo Hanso houkuttaa 🙂

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:42

   Ihanaa Madridin reissua!

 • Reply Sannahof // Unelmamaja lauantai, 16 helmikuun, 2019 at 09:06

  Ihanan näköisiä ja kuuloisia aamiaispaikkoja! Olen käynyt Madridissa vain joskus pikaisesti, mutta haluaisin sinne lähivuosina ihan ajan kanssa. Silloin saisi rauhassa nautiskella aamupaloistakin tämmöisissä paikoissa. Matkoillani varmasti tarkimmin suunniteltu ohjelma on aina aamiaispaikan valinta 😀

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:42

   Haha, sama täällä! Kannattaa mennä Madridiin, se tuskin jättää kylmäksi!

 • Reply Tanja / Tädin ja tytön matkablogi sunnuntai, 17 helmikuun, 2019 at 07:49

  Pitihän se tämä aamupalapostaus lukea vaikken ole Madridiin menossa, mutta aamupala on ❤️:n asia 😍

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:41

   No niinpä! 😉 En ymmärrä ihmisiä jotka ei arvosta aamupalaa!

  Leave a Reply