Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit

Suosikkihotellini vuonna 2018

sunnuntai, 20 tammikuun, 2019
Pääsin viime vuonna nautiskelemaan poikkeuksellisen paljon hyvistä hotelleista, ja ajattelin, että vuoden 2018 parhaat hotellikokemukset voisivat kiinnostaa teitäkin. Tässä tulisi viisi suosikkihotelliani vuodelta 2018:

1. Swissôtel Tallinn


Tallinnan ykkösvaihtoehto majoitukselle on jatkossakin Swissôtel. Vaikka hotelli sijaitsee pikkuisen kauempana kuin muut keskustan hotellit, on yöpyminen siellä kilometrin tarpomisen arvoinen. Upeat näkymät korkeuksista, tilava huone, erinomainen kuntosali ja ihana Purovel Spa tekivät hotellikokemuksesta mainion.

Kaikista parasta Swissotelissa on kuitenkin omaa luokkaansa oleva palvelu. Respan henkilökunta on todella ystävällistä ja tuntuu aidosti välittävän siitä, että vieraiden kokemus on onnistunut. Esimerkiksi kun viime joulukuussa ohimennen kysyimme ravintolasuosituksia, respan työntekijä pyytämättä soitti yli kymmeneen ravintolaan varatakseen meille pöydän. Harmillisesti kaikki Tallinnan hyvät ravintolat olivat sille illalle buukattu. Kun toisen kerran tulimme hotelliin syntymäpäivänäni syksyllä, kakku ja nimelläni varustettu kortti odottivat meitä huoneessa. This is what I call a great guest experience!

Hotelliarvostelu: Swissôtel Tallinn

2. Onederz Khmer House, Siem Reap


Yksi asia, jota kaipaan Kaakkois-Aasiasta on halvat hotelliyöt. Esimerkiksi Siem Reapissa Onederz Khmer Housessa maksoimme kahdesta yöstä 30 m2 huoneessa aamiaisineen ja lentokenttäkuljetuksineen 70 euroa. Siis 35 euroa per naama, kaksi yötä. Tässä hotellissa hinta-laatusuhde ei ole kohdallaan, sillä laatu on hintaan nähden uskomattoman korkea, heh!

Hotelli oli upouusi kun yövyimme siellä alkuvuodesta 2018. Aamiainen oli koko Aasian reissun paras ja oli ihanaa nauttia se huoneen omalla terassilla. Vaikka kyseessä on 3,5-tähden hotelli, palvelu on viiden tähden luokkaa. Saapuessa hotelliin vieraille tarjotaan heti teetä ja passion-hedelmiä hotellin omasta puutarhasta, ja siivouksen jälkeen huoneesta löytyy aina tuoreita hedelmiä. Henkilökunta on aina valmiina auttamaan ja palvelu on henkilökohtaista. He muistavat vieraidensa nimet ja preferenssit. Hotelli ei sijaitse aivan Siem Reapin keskustassa, mutta matka keskustaan taittuu näppärästi hotellin tarjoamalla tuktuk-kyydillä. Tämä on täyden kympin majoitus!

3. Hotel St George Helsinki


Kävin innoissani testaamassa Hotelli St. Georgen vain kuukausi sen avaamisen jälkeen. St. Georgesta mieleen jäi huoneiden kaunis sisustus, upea spa ja mainio palvelu. St. Georgessa näkyy selvästi hotellialalla laajemminkin näkyvä trendi ihmisten koteja muistuttavasta sisustuksesta. Taidetta roikkuu ympäriinsä, designhuonekaluissa ei ole säästelty ja värimaailma on kaikin puolin kodikas. Tämä on ykkösvaihtoehto Helsingissä!

Perfect staycation – Hotelli St. George Helsingin ytimessä

4. Hotel Shangri-La Colombo


Jos vain puitteita katsotaan, ylivoimaisesti upein hotelli vuonna 2018 oli Shanri-La Hotel Colombo. Noin puolitoista vuotta sitten avattu Shangri-La Colombo kiilsi uututtaan vierallessamme siellä heinäkuussa 2018. Kuusi ravintolaa, kattoterassi, uskomaton aamupala, upeat istutukset ja hyvä sijainti Galle Facella tekivät hotellikokemuksesta mainion. Ainut miinus huoneemme näkymistä, joita edusti rakennustyömaa. Toisen puolen huoneista avautuu upea näköala Intian valtamerelle.

5. Le Pavillon Hoi An Luxury Resort & Spa

Lieneekö syy siinä, että saavuimme Hoi Aniin todella kehnosta Hanoin Dragon airport hotellista (tämä oli jär-kyt-tä-vä), jonka huoneessa haisi home ja tupakka, saapuessamme Da Nangin lentokentältä Hoi Anin Le Pavillion Luxury Resort & Spa -hotelliin tunsin olevani viiden tähden lukaalissa. Parin kilometrin päässä Hoi Anin vanhankaupungin turistikeskittymästä sijaitseva neljän tähden hotelli oli ihanan rauhallinen, puhdas ja kodikas. Parvekkeeltamme oli näkymä vehreään puutarhaan ja kauas riisiviljelmille. Hotelli vuokrasi pyöriä ilmaiseksi, joka mahdollisti ikimuistoisen päivän Hoi Anissa.

Kuten ei edellä mainittua Onederz Khmer Housea, ei myöskään tätä hotellia ollut hinnalla pilattu. Kolme yötä Deluxe Double -huoneessa aamiaisineen kustansi 90 euroa. Siis 45 euroa per naama, 3 yötä. Suosittelen lämmöllä!

Oliko tässä tuttuja hotelleja? Mikä oli sun suosikkihotelli viime vuonna?

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... sunnuntai, 20 tammikuun, 2019 at 23:32

  Hotellikokemuksia on aina kiva lukea. Etenkin, jos kohteet ovat itsellä lähiaikojen suunnitelmissa. Näistä tosin vain Tallinna ja Vietnam ovat tämän vuoden ohjelmassa mukana, ja Tallinaankin on jo Hilton buukattu. Me tykästyimme Hiltoniin viime vuonna ja mainitsin sen vastaavalla vuoden hotellien listallani. Selvästi Swissôtel voisi myöskin olla hyvä vaihtoehto.

  Vietnamin matkallamme hyvin todennäköisesti tulemme yöpymään Hoi Anissa, joten painanpa tuon hotellin nimen mieleen. Tuntui olevan varsin mainio edulliseen hintaansa nähden. Ja tuo Siem Reapin hotelli toi vahvasti mieleen oman vierailumme kaupungissa reilut kolme vuotta sitten. Tämä oli jo toinen hyvä hotellikokemus Siem Reapista, josta satuin lukemaan tänään. Kaupungissa siis selvästi on laadukasta majoitusta tarjolla. Täytyy pitää tämäkin hotelli mielessä, kun seuraavan vierailun aika lähestyy. Angkorin temppeleistä jäi aivan liian monta näkemättä ensimmäisellä vierailulla. 🙂

  • Reply Emilia keskiviikko, 23 tammikuun, 2019 at 19:21

   Kiva kuulla! Suosittelen lämmöllä noita molempia Aasian hotelleja, toivottavasti päädytte niihin! 🙂

 • Reply Lotta-Maaria / delfiininselassa lauantai, 26 tammikuun, 2019 at 17:19

  Hauskaa kun vertailit vuoden suosikkihotellejasi! Erinomainen aamupala on itsellenikin tärkeä, joten Shangri-La olisi varmasti ollut omakin suosikkini.

  • Reply Emilia sunnuntai, 27 tammikuun, 2019 at 11:27

   Kiva kuulla! 🙂 Juu taitaa noissa Shanri-Lan hotelleissa aina ollut aamupala ihan omaa luokkaansa!

  Leave a Reply