Suomen suurin matkablogiyhteisö
Random

Reissuvuosi 2018

tiistai, tammikuu 8, 2019

Reissuvuosi 2018 on ollut ihan erilainen, kuin mitä tammikuussa tulevaa vuotta luonnostellessani kuvittelin. Kuukauden kesäloma paloi kun aloitin uudessa työssä keväällä ja samalla menivät tietysti myös reissusuunnitelmat uusiksi. Silloin kuvittelin, että reissuvuodesta tulee kaikkien aikojen hiljaisin, mutta nyt kun katsoo, tuli itse asiassa reissattua huomattavasti enemmän kuin silloin ajattelin.

Tänä vuonna

…reissasin 11 maassa: Vietnamissa, Kambodzassa, Thaimaassa, Latviassa, Espanjassa x2, Sri Lankassa, Itävallassa, Slovakiassa, Unkarissa, Virossa ja Tsekissä. Näistä uusia tuttavuuksia oli peräti 6: Vietnam, Kambodza, Sri Lanka, Itävalta, Slovakia ja Unkari. Itävalta oli ihana uusi tuttavuus, joka pomppasi samantien top-5 suosikkimaideni joukkoon.

…näin 17 eri kohdetta: Hanoi, Halong Bay, Hoi An, Phu Quoc, Siem Reap, Bangkok, Riika, Torremuelle, Colombo, Salzburg, Fulpmes, Wien, Bratislava, Budapest, Tallinna, Praha & Madrid.

…Kasvatin maakerrointani 1,12:sta 1,3:een (käytyjen maiden määrä jaettuna omalla iällä, 34/26)

…lensin luvattoman paljon: Hanoista Da Nangiin, Da Nangista Ho Chi Minhin kautta Phu Quocille, Phu Quocilta Saigonin kautta Siem Reapiin, Siem Reapista Bangkokiin, Bangkokista Moskovan kautta Helsinkiin. Helsingistä Riikaan, Riikasta Helsinkiin. Helsingistä Malagaan, Malagasta Helsinkiin. Helsingistä Dohan kautta Colomboon, Colombosta Dohan kautta Helsinkiin. Helsingistä Wieniin. Budapestista Helsinkiin. Helsingistä Prahaan, Prahasta Helsinkiin. Helsingistä Madridiin, Madridista Helsinkiin. Yhteensä 22 lentoa.

…lentämiseni tuotti hiilidioksidipäästöjä yhteensä 3364,1 kg. Tästä voidaan kuitenkin poislukea työmatkat, ja siten lopulliseksi päästösummaksi kertyy 1865,5 kg. Liikaa joka tapauksessa. Osan noista Kaakkois-Aasian reissun matkoista olisi voinut taittaa bussilla, mutta ajanpuutteen vuoksi lentäminen oli tietoinen valinta, joka nyt kieltämättä kalvaa sydäntä. Jos omat päästöt kiinnostaa, ne saa näppärästi laskettua täältä.

Tässä vielä lyhyt kertaus vuoden matkoista:

1. Kaakkois-Aasian reppureissu

Matkaan lähdettiin jo 2017 puolella, mutta vuoden vaihduttua Hanoissa oli reissua vielä yli puolet jäljellä. Jatkoimme Hanoista Hoi Aniin, sieltä Phu Quocille (josta en ole muuten vieläkään kirjoittanut mitään, sen verran farssi oli meidän 5 päivää siellä. Poskiontelontulehdus ja raivokas vatsatauti. Molemmilla. Ah.), Siem Reapiin ja lopuksi Bangkokista kotiin.

Rentoilua Vientianeessa
Havaintoja Hanoista
Uusivuosi Hanoissa
Halong Bay talvella – kannattaako?
Kolme ihanaa päivää Hoi Anissa
48 tuntia Siem Reapissa
Se kerta kun törsättiin – One night in Lebua at State Tower

2. Ruokamatka Riikaan

Suuntasimme helmikuussa tyttöjen reissulle Riikaan pitkäksi viikonlopuksi. Se oli varmaan koko talven kylmin viikonloppu, pakkasasteet vaihteli -10 ja -20 asteen välillä ja parina päivänä tuuli niin kovaa ettei pystynyt puhumaan! Reissu oli ihana, mutta Riika kohteena ehkä vähän tylsä. Jos mielii ruokalomalle, voin suositella kohdetta kuitenkin lämmöllä. Hyviä ravintoloita on paljon ja hintataso on Suomeen nähden edullinen.

Ruokamatka Riikaan – Kahvila- ja ravintolavinkkini

3. Sprintti Aurinkorannikolla

Vaihdoin keväällä työpaikkaa turvallisesta viestintätoimistosta matkailualan startupiin. Se oli vuoden paras päätös, vaikka mietin tosi pitkään uskallanko ottaa hypyn tuntemattomaan. Kuukauden palkallinen loma meni siinä, mutta kesä oli kuitenkin ulkomaan reissujen puolesta poikkeuksellisen aktiivinen. Suuntasimme juhannuksen jälkeen koko tiimin voimin Espanjan Aurinkorannikolle Torremuelleen tekemään töitä viikoksi. Sprintti oli minulle täysin tuntematon käsite ennen tätä. Sillä viitataan yhdessä tiiviiseen työskentelyyn jonkin tietyn projektin loppuun viemiseksi. Avokadopuun alla töitä tehdessä oli kyllä hymy herkässä, mutta keskittyminen siellä oli itselleni huomattavasti tuttua toimistoympäristöä hankalampaa.  +33 asteen helteellä saattoi olla osuutta asiaan.

4. Messumatka Sri Lankalle

Startupissa työskentelyssä yksi suurin muutos korporaatioelämään on yllätyksellisyys. Kaikkeen pitää olla valmiina ja kaikki on jatkuvassa muutoksessa. Yllätyksenä tuli Sri Lankan messureissu, jonne lähdin vain vuorokausi Espanjasta saapumisen jälkeen. Näin Sri Lankasta vain sen pääkaupungin Colombon, ja palo päästä takaisin vain kasvaa kasvamistaan.

Työreissu Colomboon toi ensikosketuksen Sri Lankaan

5. Ensimmäinen soolomatkani

Kesän kohokohta oli Keski-Euroopan soolomatka. Olin haaveillut soolomatkasta yli 5 vuotta, mutta rohkeus ei aiemmin riittänyt. Nyt jälkeenpäin tosi onnistuneen reissun myötä tuntuu naurettavalta, että kynnys yksinmatkustamiseen oli niin suuri! Sain valtavasti itsevarmuutta, uusia kavereita ja unohtumattomia kokemuksia soolomatkaltani. Kymmenen päivän reissuun mahtui peräti 5 kohdetta.

Soolomatkan kohtaamiset tekivät reissusta ikimuistoisen
Monipuolinen Salzburg yllätti positiivisesti
Aktiiviloma Alpeilla kesällä – onnellisia hetkiä Fulpmesissa
Paikallisen vinkit Wieniin
Päiväretki Wienistä Bratislavaan
Budapest ja soolomatkailijan tuska

6. Synttärireissu Tallinnaan

26-vuotissynttärini osuivat tänä vuonna viikonlopulle, mikä tarjosi mahdollisuuden lähteä vanhenemista karkuun etelään. Suuntasimme Tallinnaan autolla yhteistyössä Tallinkin kanssa. Suunnitelmamme ulkoilusta Lahemaan kansallispuistossa meni plörinäksi, kun vettä tuli kuin Esterin kuuluisasta koko sunnuntain. Reissu oli kuitenkin oikein onnistunut, kiitos mainion hotelliyön Swissôtelissa.

Autolla Helsingistä Tallinnaan – Vinkit onnistuneeseen matkaan
Hotelliarvostelu: Swissôtel Tallinn
Ravintolavinkki Tallinnaan: OKO

7. Lokakuinen yllätysmatka Prahaan

En ole koskaan lähtenyt lentokentälle tietämättä, minne matka vie. Tänä vuonna se tapahtui, kun Ronny buukkasi meille viikonloppureissun Prahaan minulle syntymäpäivälahjaksi. Olin aivan varma, että reissu suuntautuu Barcelonaan ja vasta turvatarkastuksessa selvisi, että mennäänkin Prahaan. Olen ollut Prahassa vanhempieni kanssa joskus muksuna, mutta kaupungista en muistanut juuri mitään. Meille osui älyttömän hyvät kelit ja nautittiin auringosta täysin rinnoin.

Yllätysmatka Prahaan

8. Viisi päivää lempparikaupungissa

Joulukuussa suuntasin entiseen kotikaupunkiini Madridiin espanjalaisten ystävieni luo. Ikävä kaupunkiin on ollut valtava, ja tuntui, ettei 5 päivää ollut puolentoista vuoden tauon jälkeen tarpeeksi. Oli ihanaa käydä tutuissa lempipaikoissa ja löytää uusia helmiä. Madrid oli mennyt entistäkin hipsterimpään suuntaan, mikä ei tietenkään allekirjoittanutta haitannut!

Madridin reissun parhaat

Siinäpä ne! Aika vauhdikas reissuvuosi, joka painottui pitkälti kesään. Tänä vuonna pyrin lentämään puolet vähemmän, matkustamaan kotimaassa enemmän ja skippaamaan parin päivän kaupunkikohdepyrähdykset, jotka taitetaan lentäen.

Miltä sun reissuvuosi 2018 näytti?

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Piyya torstai, tammikuu 10, 2019 at 20:54

  Ilmeisen hyvän päätöksen teit ja ihan huikee matkavuosi sinulla takana. Hienoa, että uskaltauduit soolomatkalle, se on yllättävän kivaa. Seuraakin on aina mukavaa kun saa jakaa kokemuksia mutta ylsinmatkailussakin on puolensa.
  Hyvää uutta matkavuotta sinulle ✈️

  • Reply Emilia perjantai, tammikuu 11, 2019 at 10:54

   Kiitos ja sitä samaa sinne! 🙂

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 12:10

  Tosi vauhdikas vuosi ollut sulla matkojen suhteen. Ja ihana yllätys tuo matka, jonka kohde selvisi vasta lentokentällä.

  • Reply Emilia maanantai, tammikuu 14, 2019 at 21:44

   Joo se oli tosi hauska! 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 14:53

  Varsin vauhdikas ja monipuolinen matkavuosi. Tuo yllätysmatka oli varmasti hauska. Täytyykin tutustua noihin Vietnamin kirjoituksiisi, kun oma matka noihin maisemiin on jo suunnitteilla. Mainiota matkavuotta 2019!

  • Reply Emilia maanantai, tammikuu 14, 2019 at 21:45

   Kiitos Aron ja sitä samaa sinne! 🙂

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:23

  Sulla on mahtunut aivan ihania reissuja töiden väliin! Opiskeluaikana oli niin paljon enemmän aikaa matkustaa, mutta valitettavasti nyt työelämässä täytyy harkita tarkemmin, miten ja milloin lomapäivät käyttää. Onnea uudesta työstä ja mukavaa reissuvuotta 2019!

  • Reply Emilia maanantai, tammikuu 14, 2019 at 21:45

   No niinpä! Ihmettelen itsekin, miten sain näin monta kivaa matkaa yhteen vuoteen mahtumaan! Kiitos ja sitä samaa sinne 🙂

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 20:31

  Vauhdikas vuosi sinulla! Me ollaan samiksia Vietnamin ja Kambodzhan sekä Riikan suhteen. Soolomatkalla käväisin myös ja edellisestä aikaa kolme vuotta. Keväällä taas rohkaistuin menemään sellaiselle.

  • Reply Emilia maanantai, tammikuu 14, 2019 at 21:47

   Oi ihanaa! Itsekin voisin taas tänä vuonna käväistä jossain soolona, Islanti kiehtoisi kovasti ja voisi toimia kohteena soolomatkalle hyvin.

 • Reply Kohteena maailma / Rami keskiviikko, tammikuu 16, 2019 at 00:45

  Tosi kivan kuuloinen reissuvuosi takana ja paljon sellaisia kohteita, minne tekisi mieli itse mennä. Toivottavasti sinulla tulee yhtä kiva reissuvuosi tästäkin!

  • Reply Emilia keskiviikko, tammikuu 16, 2019 at 18:51

   Kiitos Rami! 🙂

 • Reply Aino Aloha keskiviikko, tammikuu 16, 2019 at 19:56

  Sinullahan oli mieletön reissuvuosi! Ja uusi työ kuulostaa kyllä mainiolta, onneksi olkoon! 🙂 Mielellään sitä itsekin naputtelisi töitä välillä helteessä, silläkin uhalla että tehokkuus saattaisi hieman kärsiä 😉

  • Reply Emilia keskiviikko, tammikuu 23, 2019 at 19:23

   Kiitos Aino! Juu, pääsispä nytkin tekemään töitä jonnekin lämpimään kun ei ole talvilomaa..

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa lauantai, tammikuu 19, 2019 at 19:56

  Ohhoh, aika monta maata kertynyt viime vuodelle! Kelpaisi. Oon kyllä niiiin kateellinen tuosta Vietnamista, haluaisin niin kovasti uudestaan sinne. Kiinnostaisi ihan sikana nähdä se Da Nangin uusi silta, jota ei ollu 2-3 vuotta sitten.

  • Reply Emilia keskiviikko, tammikuu 23, 2019 at 19:24

   Joo, tuli yllättävän aktiivinen reissuvuosi! Hmmm mäkään en oo kyllä nähnyt tota siltaa 🤔

 • Reply Emilia / Merkintöjä maailmasta lauantai, tammikuu 19, 2019 at 20:23

  Oot kyllä nähny valtavasti viime vuonna! Ja kauniita kuvia susta. Pitääpä lukea sun juttuja soolomatkalta, semmoisen toteuttaminen kiinnostaa itseäkin 🙂

  • Reply Emilia keskiviikko, tammikuu 23, 2019 at 19:25

   Kiitos kaima! 🙂 Oli tosi jees, suosittelen lämmöllä!

 • Reply Travelloverin Annika sunnuntai, tammikuu 20, 2019 at 01:06

  Minäkin haluaisin joskus yllätysmatkalle. Voisin mennä lentokoneeseenkin silmät sidottuina. Siellä sitten kai kuulutuksista viineistään selviäisi, mihin olen matkalla. Tietenkin jonkun olisi pitänyt pakata minulle, ja riski kertakaikkiaan epäsopivista kamoista olisi ilmeinen. 😊

  • Reply Emilia keskiviikko, tammikuu 23, 2019 at 19:25

   Hehe, pakkaaminen tuotti kieltämättä vähän probleemia.. 😀

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, tammikuu 20, 2019 at 07:13

  No siinähän oli reissua kerrakseen. Täytyypä kurkata tuo Madrid postaus sillä espanjalainen ystäväni palaa kotikaupunkiinsa Madridiin ensi kuussa, ja olen luvannut kyläillä. Odotan kyllä enemmän kuin innolla.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures sunnuntai, tammikuu 20, 2019 at 10:36

  Ihanan monipuolinen reissuvuosi sinulla takana, monta upeaa kohdetta! Ja tuollainen yllärimatka olisi kyllä joskus sellainen positiivinen yllätys, varsinkin jos kohteena olisi Sri Lanka. 😀

  • Reply Emilia keskiviikko, tammikuu 23, 2019 at 19:27

   Heh joo, tähän reissuvuoteen mahtui kaksi yllärimatkaa! Uusia odotellessa.. ;—)

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, tammikuu 20, 2019 at 11:55

  Sulla oli kyllä tosi siis reissuvuosi! Ja onnea työpaikanvaihdoksesta, kuulostaa supermielenkiintoiselta. 🙂 Itsekin tänä vuonna sprinttailuun tutustuneena voisin mieluusti tehdä sitä jossain muualla kuin Pasilassa tasakattoisessa toimistorakennuksessa… Ps. Palan halusta kuulla teidän Phu Quocista, ihan vain koska raivokas vatsatauti Vietnamissa on harmillisen tuttua.

  • Reply Emilia keskiviikko, tammikuu 23, 2019 at 19:28

   Haha, naurahdin ääneen sun Pasilalle! No ehkä siitä Phu Quocista sitten pitää jotain kirjoittaa.. Jaoin kyllä jo turistiripulikokemukset Matkamessujen Vietnam-puheenvuorossani :—-D

  Leave a Reply