Suomen suurin matkablogiyhteisö
Latvia Ravintola Riika Viikonloppureissu Vinkki

Ruokamatka Riikaan – Kahvila- ja ravintolavinkkini

torstai, 27 joulukuun, 2018

Jos etsit edullista kohdetta lyhyen matkan päässä Helsingistä puhtaalle ruokalomalle, suuntaa Riikaan! Vietimme Latvian pääkaupungissa tyttöjen kanssa viime helmikuussa kolme päivää ja keskityimme pääasiassa kahviloissa istuskeluun ja ruokailuun toinen toistaan kivemmissa ravintoloissa. Reissusta jäi käteen monta hyvää ravintolavinkkiä, jotka saan vihdoin laitettua teillekin jakoon! 

3 x kahvila

Kuuka

Tämä kahvila kutsui spontaanille visiitille kun -20 asteen pakkanen alkoi käydä liian koville. Istuskeltiin Kuukassa pitkään lämmittelemässä ja katsomassa kaupungin menoa suurista ikkunoista. Kotoisa sisustus ja keskeinen sijainti vanhankaupungin ytimessä kutsuu turistin kahville.

Osoite: Grecinieku iela 5, Riika
Auki: ma-pe 8.45-21, la 11-21, su 11-19

Rigensis

Jos etsit taivaallisia leivoksia, suuntaa Rigensikseen! Kahvi on pikkuisen keskihintaista tyyriimpää, mutta leivonnaiset ovat edullisia. Meinasi iskeä todellinen valinnan vaikeus siinä tiskillä, mutta tuo sitruunakakku osui nappiin. Tämäkin kahvila sijaitsee vanhankaupungin turrekeskittymässä, mutta meitä se ei haitannut.

Osoite: Tirgonu iela 8, Riika
Auki: ma-pe 9-23, la-su 10-23

Parunāsim

Riikan romanttisimmaksi kahvilaksi itseään tituleeraava Parunasim oli tälle kyyniselle suomalaispoppoolle ehkä jopa vähän liian romanttinen. Rakkauslaulut soivat kaiuttimista repeatilla ja kliseiset huoneentaulut koristivat seiniä. Lounaaksi syöty kurpitsakeitto ja jälkkärikaakaot olivat kuitenkin niin herkullisia, että paikka ansaitsee paikkansa tällä listalla. Kahvilan terassi on varmasti kesän lämpiminä ja pimenivinä iltoina yksi kaupungin tunnelmallisimmista paikoista.

Osoite: Maza Pils iela 4, Riika
Auki: ma-la 11-22, su 11-20.30

Lounas- ja illallispaikat

Big bad bagels

Jos kaipaat halpaa lounasta, suosittelen suuntaamaan Big bad bagelsiin. Lounas on varsin kelpohintainen ja bagelit todella herkullisia! Vihersmoothie, lohibagel ja lounaskeitto kustansivat yhteensä reilu 8 euroa.

Osoite: Baznicas iela 8, Riika
Auki: ma-pe 8-17, la-su 9-17

Fat Pumpkin

Pelkkää kasvisruokaa vanhankaupungin sydämessä tarjoileva Fat Pumpkin oli vegemättöä parhaimmillaan. Burgerit ja wrapit olivat maukkaita ja veivät suurenkin nälän.

Osoite: Grēcinieku iela 11, Riika
Auki: ma-to 10-22, pe-la 10-23, su 12-22

Restaurant 3

Riikasta löytyy useampi hyvä vaihtoehto fancymmälle illalliselle. Me päädyimme Restaurant 3:een sen saamien mainioiden arvostelujen ja sijaintinsa vuoksi. Ilallinen oli elämys, mutta vegemenu ei rehellisesti sanottuna ollut ihan niin hyvä kun olin odottanut. Kesken illallista aloin kärsimään myös kauhesta vatsakivusta, joka saattoi osaltaan vaikuttaa negatiivisiin fiiliksiin. Joka tapauksessa jos viiden ruokalajin menu kikkailulla kiinnostaa, suuntaa tänne.

Osoite: Kaleju Iela 3, Riika
Auki: Su-la 12-23

Burzujs

Reissun paras ravintolakokemus oli ehdottomasti illallinen Burzujssa. Ravintolan pieni koko (vain noin 20 paikkaa) mahdollisti kiirettömän ilmapiirin ja erinomaisen palvelun. Ravintola oli selvästi paikallisten suosiossa, olimme koko illan paikan ainoat turistit.

Osoite: Dzirnavu iela 84, Riika
Auki: ma-ke 10-21, to-la 10-22, su 10-18

Siinäpä ne! Oliko jokin näistä entuudestaan tuttu?

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa keskiviikko, 2 tammikuun, 2019 at 17:41

  Oi hyvän näköisiä annoksia! Liian romanttinen kahvila ei kuulosta miustakaan hyvälle. :’D

  • Reply Emilia sunnuntai, 6 tammikuun, 2019 at 09:53

   Joo vähän epäilen, että se ei vetoa meihin kyynisiin suomalaisiin yhtä hyvin kun muihin.. 😀

 • Reply Emma keskiviikko, 2 tammikuun, 2019 at 22:20

  Mä oon kans keräillyt tänä vuonna jo useamman Riian reissun myötä ravintolakokemuksia (täältä löytyy mun juttu: https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2018/03/15/ravintolavinkkeja-riikaan/). Restorans 3:ssa oli ihan huikea brunssi ja sinne olen kyllä sittemmin halunnut illallisellekin, mutta olipa tylsää että se ei ihan teitä vakuuttanut. Täytyy vielä harkita – valinnanvaraahan Riiassa kyllä on!

  • Reply Emilia sunnuntai, 6 tammikuun, 2019 at 09:56

   Kävin kurkkaamassa ja vautsi miten hyvältä näyttää! Se voi olla että Restorans 3:ssa vaan tuo vegemenu oli kehnon puoleinen, sekasyöjät vaikuttivat tyytyväisemmiltä. 🙂

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 5 tammikuun, 2019 at 18:52

  Näistä mikään ei olut tuttu, mutta eipä se ole ihmekään.. Riikan ravintola- ja kahvilatarjonta kehittyy jatkuvasti hurjaa vauhtia. Itse olin poikieni kanssa liikenteessä viimeksi, joten keskityimme lähinnä pihvimättöpaikkoihin.

  • Reply Emilia sunnuntai, 6 tammikuun, 2019 at 09:58

   Jep, sama juttu Tallinnassa! Uusia hyviä ravintoloita tulee kun sieniä sateella.

  Leave a Reply