Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkakertomus Praha Tsekki Viikonloppureissu

Yllätysmatka Prahaan

sunnuntai, lokakuu 28, 2018

Sain Ronnyltä kuukausi sitten syntymäpäivälahjaksi yllätysmatkan, joka toteutui toissa viikonloppuna. Minä, joka niin luulin pitäväni yllätyksistä, stressasin reissua ihmeen paljon. Parista saamastani vinkistä päättelin, että kohteen täytyy olla Barcelona. Siten vaikka Ronny ei sitä varsinaisesti myöntänytkään, seurasin Barcelonan säätä monta päivää ja pakkasin mukaan hellevaatteita. Saatoin myös pinnailla karttaan Barcelonan huippukohteita siltä varalta että matkakumppanini ei olisikaan perehtynyt kohteeseen etukäteen ollenkaan… Tämä osoittautui turhaksi, sillä vaistoni oli väärässä ja lentokentällä selvisi, että lähdemmekin Prahaan!

Onneksi Prahassakin säät oli kohdallaan – päästiin vielä lokakuussa nauttimaan +20 asteen lämmöstä kaikkina päivinä. Oli täydellistä vain istua terassilla Vltava-joen rannalla ja siemailla paikallista bisseä (when in Prague…). Innostuttiin kaljasta niin paljon, että ilmottauduttiin jopa paikalliselle beer tourille. Vähän siinä huvitti kun ei meinannut ensimmäinenkään tuoppi mennä alas, mutta kokemuksena se oli oikein hauska tapa tutustua kaupunkiin. Tavattiin myös koominen brittiperhe, joiden kanssa jäätiin viettämään loppuiltaa vielä kierroksen päätyttyäkin.

Viime visiitistä Prahaan onkin vierähtänyt jo reilu viisitoista vuotta! En rehellisesti sanottuna muistanut kaupungista juuri mitään. Keskusta on mukavan kompakti ja suosituimmat turistinähtävyydet tuli koluttua yhdessä päivässä. Emme käyttäneet julkisia kertaakaan ja ihanan sään vuoksi se ei itse asiassa edes käynyt mielessä. Köpöteltiin kaupungilla iPhonen trackerin mukaan keskimäärin 20 000 askelta päivässä aina välillä kahville, bisselle, tai herkkurullalle pysähtyen. Voi että miten hyviä ne paikalliset rullapullat muuten onkaan! Suklaatäyte oli ehdoton suosikki, ihan menee vesi kielelle nytkin kun vain ajattelen kyseisiä herkkuja.

Kivasti kaupunkiin pääsi tutustumaan myös ilmaisen kävelykierroksen muodossa. Etsin Facebookista parhaimmat arvostelut saaneen tourin, joka oli Prahassa nimeltään Good Tours. Sama firma operoi muuten Wienissä ja Krakovassa, suosittelen lämpimästi! Käyn nykyään aina kaupunkilomalla näillä kierroksilla, sillä paikallisoppaan näyttämänä kaupunki saa ihan uudet kasvot.

Hauska kokemus oli myös kommunismimuseo, jossa avautui taas tälle historian tunnilla nukkuneelle lusmulle iso pala Tšekin historiaa. Oli kiinnostavaa oppia kommunismista lisää nimenomaan Tšekkoslovakian näkökulmasta, joka kuului Neuvostoliitto-kriittisimpiin ja kommunismia eniten vastustaneisiin satelliittivaltioihin. Kiva yllätys oli myös kyseisenä viikonloppuna kaupungissa pidetty Signal Festival, jonka puitteissa pääsimme nauttimaan valoesityksistä ja street foodista pitkin kaupunkia.

Tässä tulisi ensimmäinen kuvapläjäys kaupungista, palataan varsinaisiin vinkkeihin seuraavassa postauksessa.


Onko siellä ruudun toisella puolella Prahan kävijöitä? Mistä tykkäätte kaupungissa eniten?

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Johanna | into the mystic lauantai, marraskuu 3, 2018 at 17:05

  Praha on kyllä kiva kaupunki, eli hyvä yllätysmatkakohde sulle valikoitui! Prahan vanhakaupunki on kyllä kaunista aluetta. Mun lemppari on silti Prahassa Zizkov-kaupunginosa, jossa on paljon pieniä, persoonallisia baareja ja ravintoloita.

  • Reply Emilia sunnuntai, marraskuu 18, 2018 at 12:17

   Jep, se on! Harmi ettei pystytty olemaan pidempään, nyt jäi vielä paljon näkemättä!

 • Reply Tanja / Tädin matkablogi lauantai, marraskuu 3, 2018 at 20:28

  Olen kerran käynyt, viime joulukuussa joulutoreilemassa ja sillloin oli ihan hirrrrveesti meitä turisteja. Mites nyt lokakuussa? Mietin vain vähän optimaalisenpaa hetkeä vierailla Prahassa kuin joulutorien aika.
  Mua harmitti etten käynyt nauttimassa klassisesta musiikista enkä hienoista vanhoista kirjastoista.. mutta upea kaupunki ja niin paljon nähtävää ja koettavaa.

  • Reply Emilia sunnuntai, marraskuu 18, 2018 at 12:21

   No juu, piti väistellä ettei saa selfietikusta päähän… Taitaapi olla ihan vuoden ympäri sama juttu.

  Leave a Reply