Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotelliarvostelu Hotellit Tallinna

Hotelliarvostelu: Swissôtel Tallinn

torstai, 11 lokakuun, 2018

*Swissôtel tarjosi hotelliyön

Joku ehkä muistaakin, kuinka kirjoitin tässä postauksessa kehnosta kokemuksesta Tallinnan Swissôtelissa. Varasimme ystäväni kanssa joulun alla huoneen suoraan hotellilta wellness-viikonloppu mielessämme, mutta paikan päällä paljastui, että niin kylpylä kuin kuntosalikin olivat remontissa, vaikka huoneelle kertyi lisähintaa nimenomaan kylpyläpääsystä. Laitoin tästä Swissôteliin palautetta, ja he halusivat korvata kehnon kokemuksen uudella hotelliyöllä remontin jälkeen. Tämä hotelliyö päästiin syyskuun lopussa vihdoin ja viimein käyttämään ja vierailu oli kerrassaan mainio! 

Erinomainen palvelu takaa hyvän kokemuksen

Juhlimme Ronnyn kanssa syntymäpäiviäni Virossa, ja heti hotelliin saavuttuamme Swissôtel onnistui ylittämään odotukseni. Pöydällä odotti kakku ja kortissa synttäriterveiset itse general managerilta. Tällaisilla asiakkaan odotusten ylittämisillä todellakin jää mieleen! Swissotelissa palvelu oli viime visiitilläkin varaushässäkkää lukuun ottamatta todella hyvää. Asiantuntevat työntekijät pitävät hyvin huolen siitä, että vieraalla on tervetullut olo.

Huoneet ovat tilavia ja ylellisiä

Kakun lisäksi myös huone oli todella positiivinen yllätys. Seitsemännentoista kerroksen kulmahuoneisto (suosikki!) oli todella tilava ja kahden eri suuntaan avautuvan ikkunan ansiosta myös hyvin valoisa. Toisesta ikkunasta näki kauas merelle ja toisesta vanhaankaupunkiin. Lauantaina hotelliin saapuessamme näkyvyys oli niin hyvä, että satamaan saapuvat laivat näki jo kaukaa. Sunnuntaina sen sijaan sumu oli sen verran sakea, että juuri ja juuri pystyimme erottamaan noin kilometrin päässä sijaitsevan sataman.


Uni maittoi erinomaisesti. Huoneet on hyvin äänieristetty ja sänky on keskivertoa mukavampi. Tyynyt olivat meille oikein sopivat, mutta halutessaan hotellin tyynyvalikoimasta olisi voinut valita itselleen toisenlaisenkin päänalustan. Todellista luksusta! Huoneesta löytyi myös Paulig Cupsulo -kahvikone ja varsin kattava minibar.

Viime visiitillä testasin huonepalveluakin, kun tuntui, että kaikki Tallinnan ravintolat oli täyteen buukattuja. Samalla Swissôtel onnistui murtamaan senkin ennakkoluuloni,  että huonepalvelu on älytöntä rahan törsäämistä (johon en tietenkään itse sortuisi, eh). Sienirisotto tuotiin huoneeseen noin vartissa, ja sen maku yllätti positiivisesti. Ja hintaa oli kokonaiset 13 euroa!

Tilavassa kylpyhuoneessa ylellinen tunnelma on saavutettu tummanruskealla sisustuksella. Kylpyhuoneesta löytyi niin sadesuihku kuin erillinen kylpyammekin, jossa jäi tällä kertaa kuitenkin kylpemättä. Purovel Span pesutuotteet olivat perushyviä, ei mitään erityistä sanottavaa niistä. 

Purovel Spa ja kuntosali

Tällä kertaa päästiin kylpylään asti ja voi että se oli ihana! Poikkeuksellisen lämmin vesi (32c!) uima-altaassa teki pulikoimisesta miellyttävää. Uima-altaan lisäksi löytyi höyrysauna ja perinteinen sauna sekä kylmä suihku, joka ei tosin ainakaan allekirjoittaneen mielestä ollut kovin spesiaali. Jäin kaipaamaan kylmävesiallasta, jonne olisi voinut nopeasti dipata ja mennä saunaan lämmittelemään. Saimme nauttia rauhassa kylpylän antimista, sillä iltapäivästä muita kävijöitä oli vain kourallinen. Fiilis parin tunnin pulikoimisen jälkeen oli ihanan rentoutunut.

Aamulla heti herättyämme suuntasimme Swissôtelin kuntosalille. Olin todella positiivisesti yllättynyt saliin saapuessani: kerrankin punttisalin koossa ei ole säästelty – tilaa on runsaasti useammallekin treenaajalle ja löytyi kaikki tarvittavat laitteet hyvään treeniin. Kuntosalin sijaitessa yhdennessätoista kerroksessa, myös näkymät yli Tallinnan kaupungin ovat hienot.

Herkullinen aamiainen ei tuo yllätyksiä, mutta täyttää vierailijan lautasen varmoilla klassikoilla

Viikonloppuisin Quarter-ravintolan aamiainen on auki aina puoleen päivään asti. Aamiaisbuffet on perusvarma setti, joka ei tuonut suuria yllätyksiä, muttei pettymyksiäkään. Tuorepuuroa, luonnonjugurttia ja pähkinöitä, kananmunaa kolmessa eri muodossa, tuoreita hedelmiä ja kasviksia, montaa eri tuoremehua ja maukasta kahvia – mitäpä muuta sitä aamiaselta enää kaipaisi.

Upeat näkymät, tilavat huoneet, seesteinen kylpylä, hyvä kuntosali ja erinomainen palvelu ovat Swissotelin valtteja Tallinnan alati kasvavassa kilpailussa hotellivieraista. Mikäli Tallinnassa on liikenteessä autolla, saa senkin näppärästi Swissôtelin parkkihalliin. Yksi yö kustantaa 20 euroa.

Voin lämpimästi suositella Swissôtelia kaikille, jotka kaipaavat luksusta Tallinnan reissulle. 

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramistaTwitteristä ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Mirka/ Reason for Season maanantai, 15 lokakuun, 2018 at 11:21

  Tämä on Tallinnan hotelleista edelleen testaamatta. En ollut edes tajunnut, että hotellista löytyy tuollainen kylpyläosastokin, hyvä tietää :). Maisema on kyllä aika bueno! Muutenkin kuulostaa siltä, että tämä voisi olla varteenotettava vaihtoehto seuraavalle Tallinnan reissulle. Kylpyamme huoneessa on myös aina plussaa.

  • Reply Emilia maanantai, 15 lokakuun, 2018 at 19:22

   Lämmin suositus! 🙂 Joo itsekin suosin aina kylpyammeita, mutta tämän hotellin amme jäi itse asiassa kokonaan testaamatta!

 • Reply Jonna tiistai, 16 lokakuun, 2018 at 08:33

  Kylpyläosasto näyttää kyllä upealta, tunnelmalliselta. Pääseekö sinne vain hotellissa majoittuvat? Näköalatkin huoneesta ovat upeat. Tätä hotellia voisi kyllä harkita, jos haluaa majoittua vähän paremmin Tallinnassa.

  • Reply Emilia sunnuntai, 21 lokakuun, 2018 at 20:26

   Se oli ihana! Hmm, nyt en nopealla googlauksella löytänyt vastausta kylypyläpääsyyn, joten voipi olla että se on vain hotellin asiakkaille.

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 16 lokakuun, 2018 at 16:05

  Harvoin tulen hotelliarvosteluja lukeneeksi kun sen sijaan annan vaan Booking.comille kriteerini, joista useimmiten tärkein on sijainti. Tämä piti kuitenkin katsoa, kun kevyesti olemme miettineet joulua Tallinnassa ja juhlapyhäreissuina on kiva panostaa erityisen hyvään hotelliin. Tämäkin on ollut ehdolla, pienempien boutique-hotellien rinnalla. Saa nähdä miten käy …

  • Reply Emilia sunnuntai, 21 lokakuun, 2018 at 20:27

   Itse suosin yleensä pienempiä boutique-hotelleja, mutta Tallinnan valikoimassa Swissotel viel kyllä voiton. 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa keskiviikko, 17 lokakuun, 2018 at 16:03

  Oioi mikä herkku yllätys ollut! Noilla kyllä pisteet nousee ropisten. Muistankin kun kerroit niistä kehnoista kokemuksista aikaisemmin, onneksi tällä kertaa meni kaikki hyvin. Olen muuten kuullut pelkkää hyvää Swissôtelista ja se on ollut pohdinnassa testata seuraavaksi Tallinnasta. Tuo kylpyläosasto on kanssa ihanan rentouttavan näköinen, kyllä kelpaisi!

  • Reply Emilia sunnuntai, 21 lokakuun, 2018 at 20:28

   Jep, oli kyllä varsin onnistunut kokemus tällä kertaa! <3

 • Reply mamatravel lauantai, 20 lokakuun, 2018 at 21:00

  Vau, näyttää tosi kivalta! Ja ihanasti hotelli muisti teitä, se kyllä tosiaan jää positiivisesti mieleen!

  • Reply Emilia sunnuntai, 21 lokakuun, 2018 at 20:28

   No niinpä! 🙂

 • Reply Suvi / Suvin matkassa sunnuntai, 21 lokakuun, 2018 at 12:24

  Swissotel on tuttu muutaman vuoden takaa, ja muistikuva siitä hyvä. Mutta oli silti kiva lukea arvostelusi, sillä olen juuri buukannut tällä viikolla huoneen kyseisestä hotellista muutaman viikon päähän, kun tulemme rentoilemaan Tallinnaan yhdeksi yöksi. Kiva oli lukea positiivinen arvostelu hotellista.

  • Reply Emilia sunnuntai, 21 lokakuun, 2018 at 20:29

   Oi oi, ihanaa Tallinnan reissua teille! 🙂

 • Reply Outi / Maa Quzuu sunnuntai, 21 lokakuun, 2018 at 22:03

  Swiss on kyllä ihan mielettömän ihana hotelli. Mä olin viettämässä omia 30v juhliani tuolla ja sain samanlaisen juomaonnittelun hotellihuoneeseen. Se kyllä ilahdutti suuresti

  • Reply Emilia maanantai, 22 lokakuun, 2018 at 13:37

   Jep, ne kyllä taitaa asiakkaiden hemmottelun. 😉

 • Reply Nimetön torstai, 5 maaliskuun, 2020 at 12:59

  Todella kiva korvaus ja hieno kakkuyllätys. Varmasti tuollainen teko jää mieleen. Onpa hienon näköinen kylpylä. Hotellitarjouksia tässä metsästelen meidän reissulle.

 • Leave a Reply