Suomen suurin matkablogiyhteisö
Itävalta Vinkki Wien

Paikallisen vinkit Wieniin

keskiviikko, 29 elokuun, 2018

Vietin Wieniessä kolme päivää saksalaisen Saran luona, joka on asunut Wienissä rapiat seitsemän vuotta. En perehtynyt kaupunkiin etukäteen ollenkaan, sillä luotin, että Sara näyttää Wienin parhaat palat kaupunkikierroksellaan. Paikallinen opas on aina parempi kuin kartta kourassa turistinähtävyyksien tuijottelu, tosin aika paljon niitä perinteisiä Wienin helmiä saattoi myös jäädä näkemättä. Tässä neljä vinkkiä Itävallan pääkaupunkiin Wieniin:

1. Aloita kesäpäivä Krapfenwaldlbadin maauimalassa

Maauimala sijaitsee korkealla kukkulalla, ja näkymät Wienin kaupungin yli ovat mahtavat. Matkaan menee Wienin keskustasta reilu kolme varttia ja sisäänpääsy kustantaa 5,50 euroa. Jos haluaa nauttia rauhallisesta päivästä, Krapfenwaldlbad ei ole oikea paikka suunnata. Heinäkuisena hellepäivänä paikalla oli paljon niin paikallisia kuin turistejakin. Jos sen sijaan haluaa nauttia auringosta ja viilentävistä pulahduksista, suosittelen Krapfenwaldlbadia lämmöllä! Päiväreissuun saa näppärästi yhdistettyä myös visiitin viinitilalla, joita alueelta löytyy useita.

Osoite: Krapfenwaldgasse 65-73, 1190 Wien, Itävalta
Aukiolo: Kesäisin joka päivä klo 9.00-20.00
Miten saapua?:  Ota keskustasta metro U4 ja jatka aina Heiligenstadtin pääteasemalla asti, vaihda bussiin numero 38A 14 pysäkkiä ja jää Krapfenwaldsgassella pois. Pysäkiltä kävelee noin 5 minuuttia.

2. Nappaa eväät Naschmarktilta ja nauti jossain Wienin lukuisista puistoista

Käyn aina kaupunkimatkoilla paikallisissa kauppahalleissa. Wienissä sen paikkaa toimitti valtava Naschtmarkt joka levittäytyi monen sadan metrin pituiselle alueelle aivan kaupungin ytimen tuntumassa. Sara ehdotti, että haemme eväät sieltä ja suuntaamme Burggartenin puistoon piknikille. 20 falafelia kustansi vain 2 euroa! Siihen päälle nappasimme erilaisia kastikkeita, täytettyjä paprikoita ja leipää sekä tuorepuristettua mehua. Koko setti maksoi alle 10 euroa kahdelta ja oli todella maukas. Naschtmarktilta löytyy lukuisien ruokakojien lisäksi myös perinteisiä krääsäkauppiaita ja varmasti hyviä löytöjäkin on mahdollista tehdä.


Aukiolo: Avoinna arkisin klo 6-19.30, lauantaisin 6-18 ja suljettu sunnuntaisin.

3. Ulkoilmaelokuviin kaupungintalolle

Wienin kaupungintalo pimennetään valoistaan joka ilta aina 30.6.-2.9. välisenä aikana. Kaupungin 28. elokuvafestivaali vetää paikalle satoja ihmisiä aina kello kahdesta puoleen yöhön 65 päivän ajan. Siellä esitetään niin erilaisten konserttien taltiointeja popista sinfonioihin, balettiklassikkoja ja oopperoita kuin elokuviakin. Ruokakojuilta löytyy streetfoodia joka lähtöön ja juomakojuilta saa niin kaljaa kuin drinkkejäkin. Koko ohjelman näkee täältä.

Osoite: Rathausplatz 1100, 1010 Wien, Itävalta
Aukiolo: Elokuvafestivaali jatkuu aina 2. syyskuuta asti. Ruokakojut aukeavat klo 11.00 ja sulkevat 23.00. Paikka hiljenee päivästä riippuen puolenyön molemmin puolin.

4. Bailaamaan Prater Sauna -klubille

Praterin alue on yöaikaan vilkas. Suuntasimme Prater Sauna -klubille, jossa oli siisti ulkoilmabaari isossa puutarhassa. Klubikuntoon kunnostettu entinen sauna on suuri ja vetää paikalle juhlijoita arkisinkin. Suuri uima-allas oli valaistu nätisti ja baaritiskejä koristi kasviköynnökset ja valot. Rakennus jakaantuu kahteen eri tilaan, joskin musiikki oli samantyylistä teknoa molemmissa. Elektroninen musiikki näytti vetoavan itävaltalaisiin vähintään yhtä paljon kuin saksalaisiin: DJ-setit vetivät tuvan täyteen ja bailut jatkuivat aina aamuun asti. Itävallassa yleisesti ja erityisesti Wienissä porukka kuitenkin polttaa myös sisällä, mitä en vaan voi sietää, joten lähdin ajoissa kotiin jättäen muut savuun tanssimaan.

Osoite: Waldsteingartenstraße 135, 1020 Wien
Aukiolo: Beach club joka päivä klo 11:30 – 20:00, sisäänpääsy ilmainen. Keikkapäivinä bailut aamuun asti. Sisäänpääsymaksu +-10 euroa esiintyjistä riippuen. Tsekkaa eventit etukäteen täältä.

+ Yksi must-see-nähtävyys: Schönbrunnin palatsi

Kun on Wieniin asti tullut, yksi keisarillinen linna on nähtävä. Schönbrunnin palatsi on pikkuisen keskustan ulkopuolella, mutta sen valtava puistoalue kuvankauniine paikkoineen on ehdottomasti visiitin arvoinen.

Osoite: Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien
Aukiolo: Joka päivä klo 8-18.30

Siinäpä ne, paikallisen vinkit Wieniin. Olivatko kaikki teille tuttuja vai tuliko kenties uusia tuttavuuksia? 

********************************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Sunna perjantai, 31 elokuun, 2018 at 14:46

  Helou! Oon ilmeisesti onnistunut ex-wieniläinen, sillä olisin suositellut samoja juttuja lyhyelle reissulle. Paikallisen vieraana on kyllä aina mukava olla.

  • Reply Emilia keskiviikko, 5 syyskuun, 2018 at 13:38

   No hyvä! :–) Varmasti siellä on paljon muutakin nähtävää, mutta parin päivän pyrähdykselle tämä oli just sopiva setti.

 • Reply Sini sunnuntai, 2 syyskuun, 2018 at 12:35

  Marraskuussa olen Wienissä pitkän viikonlopun avopuolison kanssa. Kummallekin meistä se on ensimmäinen kerta kaupungissa. Pitääkin lukea sitä ennen tarkemmin Wien – postauksia. Nuo sun kesäiset vinkit eivät taida marraskuussa toimia meille. Kauniilta näyttää kuvissa. 🙂

  • Reply Emilia keskiviikko, 5 syyskuun, 2018 at 13:42

   Juu, nämä on tosiaan varsin kesäpainotteisia. Varmasti kuitenkin löytyy kivaa tekemistä myös syksyllä! 🙂 Ihanaa reissua teille!

 • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 3 syyskuun, 2018 at 20:18

  Wien ei ole tehnyt muhun mitään järin huikeeta vaikutusta, viimeksi kun siellä kävin niin paras kokemus oli pakohuone ja niitähän on ihan missä tahansa Euroopan kaupungissa nykyään. Mutta tuo maauimala näyttää kyllä aika kivalta, olisi selvästi pitänyt tutkia paikallisten vinkkejä!

  • Reply Emilia keskiviikko, 5 syyskuun, 2018 at 13:43

   Mekin käytiin Riiassa pakohuoneessa ja se oli kyllä hauska kokemus, jotenkin erilaista käydä niissä ulkomailla kuin Suomessa. Maauimala oli kuuman hellepäivän pelastus ja se alue jossa se sijaitsi oli myös tosi kiva! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 4 syyskuun, 2018 at 14:11

  Ilman paikallista opasta tuli sentään tuo Naschmarkt koettua – niin ja tietysti Schönbrunn. Kasvitieteellinen puutarhakin oli kiva eikä Wienin vierailu ilman sacheria ja muita kakkuja ja kahviloita ole mitään 🙂

  • Reply Emilia keskiviikko, 5 syyskuun, 2018 at 13:44

   Täytyy todeta, että nuo paikalliset leivokset ei kyllä meikäläiseen kovin suurta vaikutusta tehnyt, vaikka varsin kuuluisia ovatkin. 😀

 • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta tiistai, 4 syyskuun, 2018 at 16:27

  Mukavan erilaisia vinkkejä kesäiseen Wieniin! Itse olen käynyt Wienissä pitempään vain joulukuussa, jolloin pääkohteena olivat kaupungin lukuisat joulumarkkinat. Paikallisen opastuksella nekin tosin ja muutama hyvä ravintolakin tuli testattua 🙂

  • Reply Emilia keskiviikko, 5 syyskuun, 2018 at 13:45

   Kiito Heli, kiva kuulla! 🙂 Kiitti linkistä, täytyypä käydä lukemassa tekstisi joulumarkkinoista!

 • Reply Sanni / Revontulia repussa torstai, 6 syyskuun, 2018 at 16:05

  Oon kerran tosi kauan aikaa sitten käynyt Wienissä, eipä jäänyt muuta mieleen siitä kuin tuo Schönbrunn. Ja sacher-kakku! Eli uudestaan on mitä ilmeisimmin päästävä…. ?

  • Reply Emilia perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 19:33

   Heh no ne taitaakin olla ne perinteiset Wienin tunnusmerkit 😉

 • Reply sari/matkalla lähelle tai kauas perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 21:18

  En ole Wienissä vielä juonut Wieniä (HEH) mutta haaveena on. Kai sitä sillä reissulla kuitenkin niissä perinteisissäkin nähtävyyksissä kuitenkin laukkaisi ja sitten muissa kun ja jos aikaa jää.

  • Reply Emilia sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 15:04

   Täytyy myöntää, että jos yhtä Itävallan kaupunkia pitäisi suositella, menisin huomattavasti mieluummin Salzburgiin kuin Wieniin!

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti lauantai, 8 syyskuun, 2018 at 11:05

  Tuttu paikallisena matkaoppaana on kyllä parasta! Lähden marraskuun eka viikonloppu Saksaan Frankfurtin ja Mannheimin ympäristöön ja siellä on vastassa Mannheimissa opiskeleva sisko. Luvassa on siis takuuvarmat vinkit kaupunkeihin tutustumiseen!

  Pitää laittaa nämä korvan taakse siihen asti, että tulee mentyä Wieniin. Itävallassa käymisestä onkin vierähtänyt jo useampi vuosi.

  • Reply Emilia sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 15:07

   Se on totta! Pääsin juuri viime viikolla itse näyttämään Helsinkiä saksalaiselle kaverilleni ja sekin oli huippua! 🙂

 • Reply Jonnahah / Allergic to Kiwi lauantai, 8 syyskuun, 2018 at 21:16

  Kyllä olit hyvän oppaan saanut. Suurin osa paikoista sellaisia, ettei olisi itse osannut eksyä paikalle ☺️

  • Reply Emilia sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 15:07

   Juu, Saralla oli homma hanskassa! 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 13:06

  Joskus olen ollut luulossa, että Wien olisi tylsä kaupunki, ja kenties se on joskus ollutkin, mutta viime aikoina olen lukenut aika kivoja juttuja kaupungista ja haluaisin iitse käydä toteamassa paikan päällä, millainen Wien oikeastaan on. Tuo maauimala näytti tosi kivalta paikalta, muutaman kerran sai kyllä lukea sen nimen ja tavata ääneen… 😀

  • Reply Emilia sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 15:08

   Joo arvaa vaan kuinka monta kertaa jouduin itse tarkastamaan, että onko tässä todella näin monta konsonanttia peräkkäin! 😀 Kesällä se oli ainakin varsin ihana muttei musta kuitenkaan voita Salzburgia. Molemmat on must-go! 🙂

  Leave a Reply