Helsinki Hotelliarvostelu Hotellit

Perfect staycation – Hotelli St. George Helsingin ytimessä

keskiviikko, 8 elokuun, 2018

Oletteko koskaan kokeilleet yöpymistä omassa kotikaupungissanne? Termi staycation on jo vakiintunut hotelliyöpyjien keskuudessa ja uskallan väittää, että yhä suurempi osuus Helsinginkin hotellivieraista koostuu meistä, jotka haluamme kokea luksusta arjen keskellä. Älyttömän hyvä hotelli juuri siihen tarkoitukseen on vasta avattu Kämp Collectionin uutukainen, Hotel St. George Helsingin keskustassa.

Juhlistimme Ronnyn syntymäpäivää hotelli St. Georgessa kesäkuussa. Haudoin ajatusta useamman viikon, sillä huoneiden korkeahkot hinnat mietityttävät. Olisiko yksi yö hotellissa omassa kotikaupungissamme todella parin sadan euron arvoinen? Pitäisikö kuitenkin samalla rahalla vaan buukata lennot johonkin? Kun liityin Design Hotelsin jäseneksi päätös oli sinetöity: uusimmista designhotelleista sai -50 % alennuksen. Huonetyypiksi valitsin seesteisen kaunokaisen, Serenity studion.

Serenity studio


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Serenity studiot ovat sisustukseltaan vaaleita ja harmonisia. Vaaleanpunainen ja beigen eri sävyt yhdistettynä messinkiin toivat ylellisen fiiliksen säilyttämällä kuitenkin huoneen kodikkuuden. Marmorikylpyhuone, suuret ikkunat Lönnrotinkadulle ja loppuun asti mietityt yksityiskohdat aina valaistusta vessanpöntöstä värimaailmaltaan täydellisesti huoneeseen sopiviin juomalaseihin lumosivat minut täysin. Luksuksen ei tarvitse tarkoittaa kiiltäviä huonekaluja ja krumeluuria – riittää, että sisustus on kohdallaan. Niin, että tuntee olevansa kotona.


Tilavasta kylpyhuoneesta löytyi sadesuihku ja varustelu oli oikein passeli: löytyi tehokas GHD:n fööni, tosi hyvä meikkauspeili ja erinomaiset hygieniakamppeet. Oikeastaan ainut asia jota jäin Srenity Studiossa kaipaamaan oli kylpyamme. Erityismaininta tulee täytettävistä shampoo-, hoitoaine-, suihkugeeli- ja vartalorasvapulloista. En ole koskaan ymmärtänyt niitä pieniä muovipulloja ja -pakkauksia, joita vielä muutama vuosi sitten viljeltiin kaiken tasoisissa hotelleissa.


Myös mukavuudet olivat kohdallaan. Huone oli varustettu Sodastreamillä ja Hintsa Performancen voimisteluohjelmalla. Huoneen DUX-sänky oli todella miellyttävä ja televisiosta löytyi kattava valikoima eri kanavia. Hah, harvoin sitä ehtii edes avata telkkaria reissatessaan, mutta nyt tultiinkin nimenomaan nauttimaan hotellista, ei niinkään kohteesta.

Hotellin fasiliteetit

St. Georgessa näkyy selvästi hotellialalla laajemminkin näkyvä trendi ihmisten koteja muistuttavasta sisustuksesta. Taidetta roikkuu ympäriinsä, designhuonekaluissa ei ole säästelty ja värimaailma on kaikin puolin kodikas. Vaikka huoneen hinta on tyyris, hotellin kaikki palvelut kuittaavat kustannuksen: upea drinkkibaari Wintergarden, ravintola Andrea, St George Bakery, kylpylä ja Playground-kuntosali tulivat kaikki testattua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kylpylä

Kuva täältä.

Menimme heti herättyämme aamu-uinnille kellarikerroksessa sijaitsevaan kylpylään. Kompakti allas oli juuri tarpeeksi iso matkan uimiseen, ja onneksemme paikalla ei ollut tungoksesta tietoakaan. Reilun tunnin aikana kylpylässä oli lisäksemme vain neljä ihmistä. Todella viihtyisäksi tehty alue sisälsi altaan lisäksi höyrysaunan ja perinteisen suomalaisen saunan, kylmävesialtaan ja loungen, jossa oli tarjolla pientä naposteltavaa. Olo oli uimisen, saunomisen ja kylmävesialtaaseen dippaamisen jälkeen ihanan virkeä.

Playground kuntosali

Pidemmille reissuille lähdettäessä buukkaamme lähes aina hotelleja, joissa on kuntosali. Usein ”kuntosali” koostuu yhdestä kuntopyörästä ja parista tangosta painoineen ja on sijoitettu hotellin viimeiseen nurkkaan. St. Georgen kuntosali oli jotain ihan muuta. Hintsa Performancen kanssa yhdessä toteutettu hyvinvointisektori näkyy kaikkialla hotellissa, mutta kulminoituu kuntosaliin. Iso kasa vapaita painoja, hyvät tangot ja sen iänikuisen kuntopyörän lisäksi myös soutulaite ja juoksumatto.

St. George Bakery

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koska oli Ronnyn synttärit, saimme hotellilta voucherin St. Georgen omaan leipomoon. Voi pojat miten kaunis kahvila se olikaan! Voisin kuvitella tekeväni täällä etätöitä tai viettäväni monta tuntia ystävien kanssa rupatellen. Aamiaisherkkuja on tarjolla moneen makuun ja kaikki vaikuttaa olevan todella tuoretta.

Ravintola Andrea 

Hotelliaamiainen tarjoiltiin ravintola Andreassa. Rakastan aamiaisia ja olen ajoittain liiankin kriittinen hotelliaamiaisiin ladattujen odotuksieni kanssa. Andrea onnistui kuitenkin täyttämään odotukseni erinomaisesti ja lähdin ravintolasta tyytyväisin mielin maha erittäin täynnä. Myös Andrean illallinen on erityismaininnan arvoinen, tykkäsin kovasti jaettavista annoksista ja drinkitkin olivat poikkeuksellisen hyviä.

Vaikka menimme vain parin kilometrin päähän kodistamme, tuntui heti kuin olisi lomalla arjen kiireistä. Kaiken kaikkiaan suosittelen St. Georgea lämmöllä niin arkeensa luksusta kaipaaville kuin ulkopaikkakunnilta Helsinkiin matkaaville. Hotellin erinomainen sijainti ihan keskustan tuntumassa, sen kaunis sisustus ja mainiot fasiliteetit saivat St. Georgen kiilaamaan suosikkihotellieni kärkeen.

*******************************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Christa /Traveldreamer lauantai, 11 elokuun, 2018 at 19:24

  Me käymme miehen kanssa pari kertaa vuodessa Helsingissä hotellilomalla. Mutta asummekin kaukana Espoossa ;). Tykkään kovasti noista Kämp Collectionin hotelleista ja ajateltiinkin, että seuraavaksi mennään testamaan St George. Hyvältä vaikuttaa kirjoituksesi perusteella.

  • Reply Emilia maanantai, 13 elokuun, 2018 at 10:42

   Se on ihana tapa irroittautua arjen kiireistä! Kannattaa ehdottomasti testata St. George. 🙂

 • Reply Jenna / Huge passion for life tiistai, 14 elokuun, 2018 at 14:13

  Tekin olitte synttärilomalla tuolla. Oli kyllä niin upea kokemus! Itse en mennyt Andreaan syömään, mutta pitää sekin joskus testata. 🙂 Serenity studio näyttää kans kivalta.

  • Reply Emilia tiistai, 14 elokuun, 2018 at 16:28

   Juu, se oli kaikin puolin ihana!<3

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, 17 elokuun, 2018 at 10:20

  No nyt oli pakko käydä lukemassa tämä sillä olen kuullut tästä paikasta paljon. Kivan näköinen ja vähän erilainen kuin vain normi ketjuhotelli. Se tekee jo paljon. Ja tosiaan, tuo staycation on varmaan yleistymässä vaikka termi itsessään on minulle ihan uusi. Mekin harrastetaan sitä joskus kotona San Franciscossa kun halutaan lähteä cityyn vaikka tyttöjen kanssa viettämään teatteri- tai ravintola-iltaa.

  • Reply Emilia tiistai, 21 elokuun, 2018 at 10:22

   En ole muissa Kämp Collectionin hotelleissa käynyt, mutta kuvien perusteella St. George näyttää ehdottomasti kivoimmalta kaikista ketjun hotelleista. Staycation on ihanan helppo tapa ottaa vähän etäisyyttä arjen kiireistä. 🙂

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog lauantai, 18 elokuun, 2018 at 07:23

  Kaunis paikka! Olen kävellyt usein ohi ja miettinyt, miltä hotelli näyttää sisältä. Viihtyisä sisustus ja kuntosalista ja bakerysta plussaa. Osaatko sanoa voiko aamiaisella käydä myös hotellin ulkopuoliset vieraat? Se on myös tosi kiva tapa aloittaa viikonloppu-aamu, jos ei ole esim. aikaa staycationille.

  • Reply Emilia tiistai, 21 elokuun, 2018 at 10:24

   Saa käydä myös ulkopuoliset vieraat, mutta aamiainen on melko tyyris, 28 euroa muistaakseni! Selvästi kuitenkin huomasi, että paikalla oli myös vain aamiaiselle tulleita. 🙂

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 18 elokuun, 2018 at 08:03

  Liityin itsekin hetki sitten Design Hotelsin jäseneksi. Valitettavasti tähän hotelliin ei enää -50% alennuksella pääse, mutta voihan sitä aina vilkuilla, mitä vaihtoehtoja tulee tarjolle.

  Tätä hotellia en ole vielä testaillut, mutta varmasti tulee yövyttyä jossain vaiheessa. Kuntosalit ei kyllä kiinnosta, mutta muutenhan tuo näyttää olevan ihan OK.

  • Reply Emilia tiistai, 21 elokuun, 2018 at 10:26

   Tuo -50 % on kyllä mojova alennus, toivottavasti löydät jonkun toisen kivan hotellin johon hyödyntää se. 🙂

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista lauantai, 18 elokuun, 2018 at 13:58

  Tässä on ideaa. Miksi ihmeessä pitäisi aina lähteä jonnekin kauas yöpyäkseen hotellissa? Usein on se ongelma, että vieraalla paikkakunnalla ulkopuolella on kaikkea kiinnostavaa, joten kiva hotelli menee vähän kuin hukkaan. Tällä tavoin saa niin sanotusti koko rahan edestä ihanaa hotellikokemusta. Tähän hotelliin ehdottomasti. Ihana!

  • Reply Emilia tiistai, 21 elokuun, 2018 at 10:27

   Olet asian ytimessä ;–) Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa St. George, ei mitään negatiivista sanottavaa!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAAP sunnuntai, 19 elokuun, 2018 at 07:49

  Oi että, hotelli miun makuun! Sisustus tosi kaunis ja tuo uima-allas oikein kutsuu uimaan. Tää onkin kiinnostanut paljon entuudestaan ja oon miettinyt että pitäisi josku käydä täällä yöpymässä. Ihana oli kurkistaa sisään ja lukea sun fiiliksiä.

  • Reply Emilia tiistai, 21 elokuun, 2018 at 10:29

   Kiva kuulla! 🙂 Käy ihmeessä testaamassa, en usko että jättää kylmäksi!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com torstai, 23 elokuun, 2018 at 10:57

  Meillä ei ole vielä suosikkia Helsingin hotelleista löytynyt, ja harkinnassa on tämän testaaminen parin viikon päästä. Kuulostaa ainakin lupaavalta 🙂

  • Reply Emilia perjantai, 24 elokuun, 2018 at 10:46

   Suosittelen lämmöllä! 🙂

  Leave a Reply