Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Colombo Matkakertomus Sri Lanka

Työreissu Colomboon toi ensikosketuksen Sri Lankaan

lauantai, 7 heinäkuun, 2018

Tämän vuoden matkamessuilla Sri Lankan pisteellä iski pieni matkakuume. Maan monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet, upea luonto, ikoninen junamatka Ellasta Nuwara Eliyan kaupunkiin, pitkät ja kauniit hiekkarannat ja turkoosina hohtava vesi vetivät puoleensa. Toisin sanottuna kaikki muu houkutteli minua paitsi maan suurin kaupunki Colombo. Kuitenkin juuri sinne päädyin ensimmäiselle messumatkalle.

Lähdimme kohti Colomboa maanantaina yölennolla ja palasin jo eilen perjantaina. Työmatkoilla ei yleensä olekaan tarkoituksena pällistellä nähtävyyksiä ja nauttia kohteesta, vaan keskittyä täysillä edustamiseen. Kun kyseessä kuitenkin oli minulle täysin uusi maa, oli pakko päästä torstaina messujen päätyttyä lyhyelle nähtävyyskierrokselle hirvittävästä väsymyksestä huolimatta. Niinpä vain tunti ennen auringonlaskua lähdimme kiertämään Google Mapsiin tähdittämiäni kohteita. Onneksemme Colombossa ei ole hirveästi nähtävää. Kävely pitkin Galle Facen rantaviivaa, Seema Malakan buddhalainen temppeli ja Beira Laken puisto, Jami Ul-Afarin moskeija sekä Dutch Hospitalin alue ostos- ja ruokapaikkoineen tulivat kaikki nähtyä yhdessä illassa!

Seema Malakan buddhalainen temppeli oli mieleenpainuvin kokemus. Meidän lisäksemme paikalla ei ollut kuin muutama muu kävijä, joten paikkaan sai tutustua ihanan rauhassa. Lammesta heijastuvat laskevan auringon säteet saivat temppelin hohtamaan kauniisti. Temppelissä oli myös meditointiin tarkoitettu sali, mutta sietämättömän kuumuuden vuoksi meditointi ei käynyt edes mielessä. Kolmenkymmenen asteen kuumuus yhdistettynä liki yhdeksäänkymmeneen nousseeseen koesteusprosenttiin tuntui poikkeuksellisen pahalta kun oli viettänyt pelkästään ilmastoidussa tilassa edelliset pari päivää. Jatkoimme matkaa Seema Malakalta keskustan toiselle puolelle kaupungin vanhaan osaan Fortiin tuktukilla. Liikenne oli aivan kuin muissa Kaakkois-Aasian kaupungeissa: tööttäykset raikuivat ja kukaan ei noudattanut liikennesääntöjä. Seitsemän jälkeen ruuhkat olivat onneksi hellittäneet iltapäivästä, ja matkantekoon meni vain noin vartti. Ehdimme juuri ja juuri valoisaan aikaan Jami Ul-Afarin moskeijalle, nappasimme kuvat ja jatkoimme matkaa kohti Dutch Hospitalia.

Colombon suurimmat länkkärivivahteet löytyvät Old Dutch Hospitalin ympäristöstä. Hollannin siirtomaavallan ajalta jäänyt vanha sairaala on kunnostettu ja muutettu ravintola- ja ostoskeskittymäksi. Kolonialismi näkyi Fortin arkkitehtuurissa muutenkin selvästi. Vanhoja, länsimaisia hallintorakennuksia ja palatseja on siellä täällä koristamassa muuten ajoittain karua kaupunkimaisemaa. Old Dutch Hospitalissa livebändi, paikallisten tanssiesitys ja terassit pitivät turistin tyytyväisenä. Dutch Hospitalissa sijaitsee myös kenties Colombon kuuluisin ravintola, Ministry of Crab, mutta syötyämme edellisellä viikolla Espanjassa liki pelkkää sea foodia joka päivä, ei suoranaisesti tehnyt rapuja mieli.

Trooppisesta illasta voi nauttia jollain Colombon kattoterasseista. Me valitsimme Mövenpick Hotel Colombon, josta on näkymä niin merelle kuin kaupunkiinkin. Halvat cocktailit ja 24 kerroksesta avautuva näkymä ei ollut hassumpi tapa päättää päivä.

En varmasti ehtinyt näkemään Colombosta kuin murto-osan, mutta tämän perusteella en erityisesti ihastunut kaupunkiin. Colombo vaikutti melko tylsältä paikalta, jonne en koe tarvetta palata. Sen sijaan Sri Lankan reppureissu, jolla pääsisi kiertämään luontokohteita ja nauttimaan ihanista rannoista kutkuttaa nyt entistä enemmän. Joku päivä palaan, aivan varmasti. 

Oletteko te käyneet Colombossa? Mitä fiiliksiä?

************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Maiju sunnuntai, 8 heinäkuun, 2018 at 12:48

  Kiva tiivis katsaus Colomboon. Vastaa hyvin sitä kuvaa mikä itselläkin kyseisestä kaupungista on. Muut Sri Lankan alueet houkuttelevat selkeästi enemmän.

  • Reply Emilia torstai, 12 heinäkuun, 2018 at 08:16

   Jep, sama täällä. Toivottavasti joskus pääsee sinne vähän pidemmälle reissulle!

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, 8 heinäkuun, 2018 at 20:44

  No juu ei kovin houkuttelevalta vaikuta, varmasti luonnon takia Sri Lankalle matkustetaan.

  • Reply Emilia torstai, 12 heinäkuun, 2018 at 08:16

   Haha, no niinpä!

 • Reply Terhi sunnuntai, 8 heinäkuun, 2018 at 21:57

  Ajattelin jo olevani ainoa, joka ei Colombosta välitä, mutta onhan meitä enemmänkin. Me vietettiin Colombossa vain yksi päivä ja sekin oli liikaa. En tykännyt ollenkaan. Muu Sri Lanka onkin sitten asia erikseen. 🙂

  • Reply Emilia torstai, 12 heinäkuun, 2018 at 08:18

   Jep, näyttää olevan! 😀 Se oli jotenkin vain tylsä ja mitäänsanomaton.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA maanantai, 9 heinäkuun, 2018 at 16:23

  Me oltiin melkein kokonainen yö Colombossa – tultiin sinne päivälle, jätettiin tavarat säilytykseen hostelliin ja lähdettiin päiväksi ja illaksi kaupungille. Lento taisi lähteä kolmen maissa yöllä Dohaan, mutta tuossa ajassa ehti erittäin paljon jo. Aika samoissa paikoissa ollaan pyöritty kanssa. Mulle parhaiten jäi mieleen kattoterassi, tuo rantakatu ja tuo alue missä tuo värikäs kirkko oli. Tykättiin kyllä Colombosta ja oli hauskaa jättää se vikaksi, sillä kaikki muut paikat Sri Lankassa ei todellakaan olleet Colombon kaltaisia ja ihan yllätyttiin, kun täällä oli ”ison kaupungin meininkiä”. :’D

  • Reply Emilia torstai, 12 heinäkuun, 2018 at 08:20

   Mäkin lensin tolla samalla lennolla aamukolmelta Dohaan, se on ihan näppärä varmasti just niille jotka lähtee suoraan Colombosta muualle Sri Lankaan ja vaan lentää sieltä takasin. Ehtii vähän tutkailla sitä isoakin kaupunkia ;–)

 • Reply anmariencfc tiistai, 10 heinäkuun, 2018 at 19:54

  Colombo itselleni aivan tuntematon kohde, mutta oli kiva lukea fiiliksiäsi. Täytyy todeta, että tuollainen lämpötila varmasti antaa kunnon keskittymishaasteen meditointia ajatellen… Itselle tuntuu olevan välillä vaikeaa rauhoittua edes miellyttävissä lämpötiloissa

  • Reply Emilia torstai, 12 heinäkuun, 2018 at 08:21

   Juuh, se kuumuus ei olisi yksin ollut niin paha, mutta tosi korkea kosteusprosentti teki ulkona olemisesta melko tuskaista!

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa keskiviikko, 11 heinäkuun, 2018 at 22:33

  Osaan aika hyvin samaistua tuohon fiilikseen, kun nähtävyyden kierretään yhdessä päivässä hirveällä härdellillä, vaikka kohteessa oltaisiinkin oltu jo viikko. Paljon jää näkemättä jos on messuilla, tai järkkää tapahtumia/näpyttelee konetta muun ajan. Silloin usein jää kaikki kohteet hieman latteaksi, kun ei kunnolla ehdi päästä fiilikseen! 🙂 Yksi hyvä vinkki on siirtää office johonkin paikalliseen kahvilaan! 🙂

  Ps. Onnea (semi)uudesta duunista! <3

  • Reply Emilia torstai, 12 heinäkuun, 2018 at 08:24

   Hehe, voipi olla että näitä on odotettavissa tulevaisuudessakin, eli kiitos vinkistä! 🙂 Tietysti parasta olisi kun saisi vaan pidennettyä työmatkan viikonlopun yli, mutta tällä kertaa se ei ollut mahdollista 🙁 Voi kiitos! <3

 • Reply Johanna / Fin Nomads perjantai, 13 heinäkuun, 2018 at 23:05

  Paljon oot ehtinyt kyllä yhdessä illassa! Sri Lanka kutkuttelee ja kovasti, joten se on varmasti kohdelistalla seuraavalla Aasian reppureissulla.

  • Reply Emilia tiistai, 24 heinäkuun, 2018 at 10:23

   Heh joo, kutsuin sitä raivoturisteiluksi, niin kovalla vauhdilla mentiin. 😀

  Leave a Reply