Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Kambodza Siem Reap

48 tuntia Siem Reapissa + video

torstai, 22 helmikuun, 2018

Siem Reap on Kambodzan neljänneksi suurin kaupunki, jonka maailmankuulu Angkorin temppelialue vetää paikalle yli miljoona turistia vuosittain. Se on kuin kiiltokuva Kambodzasta, joka kuitenkin haalistuu heti kaupungin keskustasta poistuttaessa. Me olimme Siem Reapissa vain kaksi päivää ja valitsimme sen kohteeksemme puhtaasti Angkorin temppelialueen vuoksi. Mikäli mietityttää, kannattaako Siem Reapiin lähteä pariksi päiväksi, tässä tulee vastaus. KYLLÄ!

Ensimmäinen päivä omistettu temppelikierrokselle: Bayon, Ta Phrohm ja Angkor Wat

Angkorin temppelialueen lipuista on mahdollista valita neljän lipun välillä. Koska kahden päivän lippua ei ollut mahdollista ostaa, päätimme selvitä yhden päivän lipulla (37 $) ja sykkiä menemään koko temppelikierroksen yhdessä päivässä. Tässä olisi voinut valita, käykö kolmella vai viidellä temppelillä. Meidän rundimme keskittyi Bayoniin, Ta Phrohmiin ja Angkor Watiin.

Temppelialue on valtava ja kolmenkin kiertämiseen on hyvä varata ihan vähintään viisi tuntia. Temppelipäivälle en lähtisi tekemään muita suunnitelmia. Ravitseva aamiainen napaan ja menoksi!Varasimme tuktuk-kuskin etukäteen kuskaamaan meitä temppeliltä toiselle. Hän ei kiertänyt kanssamme ja tietämys (sekä kielitaito) rajoittui lähinnä kunkin temppelin nimeen. Se ei meitä haitannut, sillä olimme kaivaneet netistä tiedot kännykkäämme ja uuteen temppeliin saapuessamme luimme perustiedot screenshoteista. Mietimme hetken, pitäisikö palkata englanninkielinen opas, mutta 40 dollarin hinta ei tuntunut sen arvoiselta.

Alussa jokainen raunio herätti tuntemuksia, mutta yllättävän nopeasti toisiaan muistuttaviin maisemiin kuitenkin turtui. Suurin wow-elämys oli odotustenkin mukaisesti itse Angkor Wat. Se on huomattavasti paremmassa kunnossa kuin muut temppelit. Maailman suurin uskonnollinen rakennus oli juuri sellainen kun olin odottanut. Angkorin alueen suurimpana ja parhaiten säilyneenä temppelinä se on ainoa, joka on pysynyt merkittävänä uskonnollisena keskuksena perustamisestaan lähtien. Temppelistä on tullut Kambodzan symboli, joka löytyy maan lipustakin. Kamerani rulla täyttyi kuvista temppeleistä, mutta kovin hyviä otoksia oli siinä ihmispaljoudessa liki mahdoton saada.   

Helppo ote kaupungista muutamassa tunnissa – toinen päivä Siem Reapin keskustassa palloillen

Matkustaessa yksi parhaista asioista on aamut ja se, kuinka kaupunki herää uuteen päivään. Siem Reapissa turistit valtaavat nopeasti kadut, mutta nähtävissä on myös koululaisia ja kauppiaita matkalla omiin toimiinsa. Kaupungissa on sen kokoon nähden paljon kauppoja ja toreja, joilla voi käydä tekemässä ostoksia. Keskustassa on myös vieri vieressä erilaisia kauneushoitoloita. Mikä olisikaan ihanampaa Angkorilla käveltyjen kilometrien jälkeen kuin jalkahieronta? Khmer Wellness Spa Rambutan-kadulla tarjosi todella onnistuneen kokemuksen. Manikyyri, pedikyyri ja jalkahieronta kustansivat yhteensä 15 euroa.

Siem Reapin keskusta oli huomattavasti pienempi kuin mitä etukäteen oletin. Ravintoloita kuitenkin löytyy paljon. Mieleenpainuvin ateria nautittiin Spoons-nimisessä ravintolassa, joka on EGBK:n pyörittämä paikka, joka tukee köyhiä nuoria, joilla ei olisi mahdollisuutta kouluttautua muuten. Kokki- ja tarjoilijaopiskelijat olivat supersympaattisia ja palvelu henkilökohtaista. Miljöö oli aivan ihana ja ruoka maukasta. Harmi ettei tästä paikasta tullut otettua yhtä ainutta kuvaa!

Siem Reap on vilkkaimmillaan auringon laskettua. Kulttuuriähkyn saaneet turistit rientävät illan bailuihin Pub Streetille tai tyytyvät rentoon istuskeluun kuten me. Night Marketin avautuessa joen ympäristö täyttyy niin kauppiaista, paikallisista kuin turisteista. Ruokaa on sillan toisella puolella ja tavaroita toisella. Luin jostain, että Siem Reapin erikoisuus on friteerattu tarantella. Sitä etsimme, mutta emme löytäneet mistään. Kysyimme paikalliselta, mistä näitä kuuluisia friteerattuja ötököitä voisi löytyä ja hän vastasi vain, että älkää syökö niitä, saatte myrkytyksen.Mielestäni rapiat 48 tuntia Siem Reapissa oli riittävä aika kaupunkiin tutustumiseen, sillä varsinaista nähtävää temppelialueen lisäksi on varsin vähän. Jos historia kiinnostaa enemmän, kannattaa ehdottomasti varata temppelikierrokselle useampi päivä. Lisäksi kivoja päiväretkiä olisi voinut tehdä Siem Reapista käsin, mutta ajan ollessa rajallinen meidän reissumme jatkui Siem Reapista suoraan Bangkokiin.

Löytyykö sieltä ruudun takaa Siem Reapin kävijöitä? Oletteko kenties maistaneet sitä kuuluisaa tarantellaa?

**************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Sini perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 09:25

  Ite olin siellä vajaa 2vk sitten la—ti ennen kuin siirryttiin etelän rannoille. Tarantellat oli myös kiikarissa eikä niitä löytynyt. Olin nähnyt aikanaan Madventures – sarjassa, kun Riku Rantala sellaisen söi.

  • Reply Emilia lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 08:02

   Mekin nähtiin lopulta sitten vain muita friteerattuja ötököitä kuin tarantelloja.. No eipä ainakaan tullut sitä paikallisen povaamaa myrkytystä 😀

 • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, 25 helmikuun, 2018 at 17:32

  Hyviä vinkkejä! Itselläkin toivottavasti ensi vuonna tavoitteena käydä Siem reapissa ja uskon kanssa että pari päivää siellä on tarpeeksi ?

  • Reply Emilia maanantai, 26 helmikuun, 2018 at 20:13

   Kyllä se on, paikka on niin pikkuinen että se on helposti muutamassa päivässä kierretty. 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu.com tiistai, 27 helmikuun, 2018 at 04:28

  Itselle 2 päivää ei mitenkään olisi ollut tarpeeksi Siem Reapissä, kun neljäkään ei riittänyt. Itsellä jäi nälkä nähdä lisää temppeleitä, niitähän on ihan valtavasti. Tykkään ottaa rennosti ja tsekata pari temppeliä päivässä hiljaiseen aikaan, kun muut turistit on vaikka lounaalla. Siem Reapistä lomakaupunkina jäi myös mukava kuva, se ei ole niin kaoottinen ja tunkkainen kuin Phnom Penh, löytyy rentoa tunnelmaa, hyviä halpoja hotelleja ja esim. joogaa. Aion lähteä takaisin 🙂 Siem Reapin lähellä oleva joogaretriitti oli varmaan koko Kambodzan reissun kohokohta.

  Ja mitä noihin tarantelloihin tulee, niillä on maine Kambodzan erikoisuutena, mutta se on aika turistinen juttu. Niitä saa tietyssä hämiskylässä matkalla Siem Reapistä Phnom Penhiin. Jalat menee, kuin katkarapuja, mutta keskivartaloa en voi suositella 🙂

  • Reply Emilia tiistai, 27 helmikuun, 2018 at 15:53

   Ah hyvä tietää, täytyypä korjata tuo tekstiin! Ei kyllä ehkä kaduta että jäi maistamatta… 😀 Joku joogaretriitti Kambodzassa olisi varmasti ollut ihana, meillä oli vain harmillisen vähän aikaa tällä reissulla.

 • Reply Sofia / Project Forever tiistai, 27 helmikuun, 2018 at 12:21

  Siem Reap ja Kambodza muutenkin on yksi meidän ensi talven maailmanympärimatkan kohteista, joten todella mielenkiinnolla luin tämän ja katselin videon. 🙂 Aika jännä, ettei temppeleille saa 2 päivän lippua, jos kolmen päivän on kuitenkin tarjolla. En tiedä riittäisikö itselle yksi päivä, kun tykkään aika rauhalliseen tahtiin kiertää ja katsella.

  • Reply Emilia tiistai, 27 helmikuun, 2018 at 15:56

   Kiitos, ihana kuulla! 🙂 Kyllä se yksi päivä kieltämättä oli aika tiukka puristus ja paljon jäi varmasti myös näkemättä. Tällä reissulla ei vaan ollut mahdollisuutta olla kauemmin. 🙁

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA tiistai, 27 helmikuun, 2018 at 15:49

  Mäkin oon aikoinaan ollut vain muutaman yön verran Siem Reapissa ja kannatti! Ihania kuvia oot ottanut tuolta, tykkäsin.

  Haluaisin kyllä uudestaan tuonne, sillä Angkor Watista on suht hatarat muistikuvat – kärsin tuolloin elämäni kauheimmasta krapulasta, ei enää ikinä sellaista. Lähdettiin tyttöjen kanssa yksille onnistuneen päiväpeitto ostoksen takia ja aamun pikkutunneilla sitten löysin itseni tanssimasta tanssilattialla päiväpeittoni kanssa – yksin. Ei enää ikinä rommikola sankoja minulle! 😀 Ensi kerralla haluaisin ehdottomasti kulkea pyörällä tuolla, se olisi siisti kokemus.

  • Reply Emilia tiistai, 27 helmikuun, 2018 at 16:34

   Kiitos Veera! 🙂 haha, kuulostaa hauskalta illalta!! Mutta joo voin kuvitella että oli aika kamalaa aamulla 😀 Ihan täysissä voimissakin rupesi se monta tuntia auringossa painamaan melko tuhdisti kierroksen loppupuolella!

 • Reply Teppo/Tämämatka keskiviikko, 28 helmikuun, 2018 at 13:45

  Samaa mieltä, aamut on parhaita! Kiva nähdä miten aurinko nousee ja kaupunki herää. Siem Reapin pikkukujat ja torit veivät mennessään, pyöräilin siellä ristiin rastiin vailla määränpäätä.

  • Reply Emilia lauantai, 3 maaliskuun, 2018 at 22:00

   Pyöräily on kyllä ihana tapa tutustua näihin pienempiin kaupunkeihin.:)

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa perjantai, 2 maaliskuun, 2018 at 11:48

  En ehkä ikinä unohda Angkorin auringonnousua, kun sadat turistit odottavat kylki kyljessä pimeydessä pian näkyviä temppeleitä! Olin itse Siem Reapissa neljä päivää, mutta vain myöskin yhden temppeleillä. Minulla oli onni, että aikaa oli enemmän, koska yksi sunnuntai paikallinen automaatti nielaisi korttini sisäänsä. Tätä sitten selvittelin epätoivoisesti kadulla kulkijoille, eikä kukaan oikein tuntunut ymmärtävän minun hätää. 😀 Onneksi sitten hostellin isäntä osasi soittaa pankkiin ja sain kortin takaisin sieltä maanantaina. Samaisessa hostellissa oli myös lude-ongelma, mikä oli oikein mukava yllätys. Onneksi jäivät nämä ikävät mahdolliset tuliaiset hostelliin, luojalle kiitos! 😀

  • Reply Emilia lauantai, 3 maaliskuun, 2018 at 22:01

   Oh no, siinäpä on vastoinkäymisiä kerrakseen! Lähes aina kun laitan kortin vieraassa maassa automaattiin on pieni kuumotus niskassa juuri näiden tarinoiden vuoksi. Onneksi sait sen takaisin kuitenkin!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, 3 maaliskuun, 2018 at 18:25

  Kambodzaan haluaisin ehdottomasti takaisin ja tällä kertaa paljon pidemmäksi aikaa kuin viimeksi. Edellisellä kerralla tuli nähtyä vain Angkorin temppelialue, mikä oli toki itsessään aivan mieletön kokemus, ja sen lisäksi vietin aikaa paikallisen perheen luona, jossa sai vähän erilaista perspektiiviä matkaan. 🙂

  • Reply Emilia lauantai, 3 maaliskuun, 2018 at 22:02

   Sama juttu, takaisin on päästävä! Paikallisen perheen luona saa varmasti huomattavasti paremman käsityksen kulttuurista lyhyemmässä ajassa. 🙂

 • Reply jonnahah / Allergic to Kiwi sunnuntai, 4 maaliskuun, 2018 at 17:51

  Paljon ehditte lyhyessä ajassa! Video oli huippu 🙂

  • Reply Emilia keskiviikko, 7 maaliskuun, 2018 at 09:46

   Kiitos! 🙂

  Leave a Reply